GeriSeyahat Fırsatlar& Fikirler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fırsatlar& Fikirler

Fırsatlar& Fikirler

Dubai’ye alışverişe

Ucuz alışveriş cenneti Dubai’de devasa büyüklükte 29 alışveriş merkezi bulunuyor. En ünlüleri Dubai Mall ve Emirates Mall. İlkinin tamamını gezmek için 20 saat aralıksız yürümek gerekiyor. Bu alışveriş merkezlerinde lüks markaların dışında her bütçeye uygun alternatifler bulmak mümkün. Vergi yok, mücevher ve elektronik eşya oldukça ucuz. Etstur, Kurban Bayramı’nda Dubai’ye 3 ve 4 gecelik alternatifli turlar düzenliyor. Fiyatlar 349 Euro’dan başlıyor (www.etstur.com).

Titreyen Göl’ün kıyısında

Antalya Side’deki Grand Prestige Hotel&SPA, Toros Dağları’nın gölgesinde, Titreyen Göl’ün kenarında. Göl, orman ve deniz manzaralı. 40 dönümlük arazi üzerine kurulu otelin dışındaki geniş yeşil alanda veya göl kenarında yürüyüş, bisiklet, tenis, basketbol, voleybol ve masatenisi gibi etkinlikler yapabilirsiniz. Otelde ayrıca gece bakıcısı uygulaması var. Küçük çocuğu olan eşler akşamları odalarına hapsolmaktan kurtuluyor. Anne-babalar partilerde eğlenirken çocuklarına gece açık olan mini club’daki eğitimli dadılar göz kulak oluyor. Her şey dahil konseptte hizmet veren otelde gecelik konaklama fiyatı kişi başı 180 TL’den başlıyor.
(Tel: 0242 756 90 60)

Su sporları sevenlere hitap ediyor

Solto Alaçatı, tarihi Alaçatı Köyü’nde. Önemli sörf merkezlerinden. Özel bahçe ve havuzlu odaları var. Ayrıca özel plajı ve açık-kapalı yüzme havuzları tüm misafirlerine açık. İsterseniz Türk hamamı ve masaj hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Tesiste plaj voleybolu ve çeşitli su sporları da yapabilirsiniz. L’Olivo Restaurant öğle ve akşam yemeklerinde Ege ve Akdeniz mutfağını buluşturuyor. Solto’nun 5 çayı servisi de var. Solto Alaçatı Hotel’de iki kişi oda kahvaltı konaklamanın fiyatı gecelik 650 TL’den başlıyor. (www.soltohotel.com)

Kalkan’da tatil keyfi

Hotel Fidanka Houses, Kalkan merkezine 1.5 kilometre mesafede. Bulgarca dişi fidan anlamına gelen Fidanka, İstanbul, Bursa ve Anadolu’nun farklı yerlerinden toplanmış antikalarla dolu. Oteli, yapımından önce ekilen bitki ve çiçekler çevreliyor. Fidanka’nın eski köy evlerinin yüz yıllık sedirlerinden inşa edilen 15 odası, denize 200 metre mesafede. Otelin kendine ait havuzu da bulunuyor. Mutfakta Akdeniz yemekleri, zeytinyağlılar, her akşam barbeküde et çeşitleri, günlük taze balık, ev yapımı makarnalar, organik salatalar, sandviçler var. Fidanka’da fesleğen, kekik, biberiye de yetiştiriliyor, sabahları köy ekmeği yapılıyor. Çift kişi oda kahvaltı 300 TL’den başlıyor. (www.fidanka.com)

Olympos’ta doğayla iç içe

Olympos Lodge, Antalya’ya bağlı Çıralı Köyü ile Olympos Antik Şehri kalıntıları arasında, kumsalın kıyısında. Yapılar ağaçların boyunu aşmıyor. Beyaz boyalı yan yana 13 odası, her odanın kendine ait bahçesi var. Bahçede tavuskuşları, tavşanlar, pekinördekleri, kaplumbağalar ve paçalıtavuklara rastlayabilirsiniz. Restoranının mönüsü Akdeniz mutfağından. İki kişi, kahvaltı dahil 195 Euro’dan başlıyor. (www.olymposlodge.info)

Ekimde 12 gün Avustralya ve Yeni Zelanda

Vip Turizm, 10 Ekim’de 12 günlük Avustralya-Yeni Zelanda turu düzenliyor. Melbourne, Auckland, Sydney gezilecek yerler arasında. Fiyatı 3197 Euro’dan başlıyor.
(www.vip.com.tr)

3 gece Amsterdam 469 Euro

Pronto Tur, 19 Eylül’de 3 gece 5 gün Amsterdam turu düzenliyor. Dam Meydanı, Kraliyet Sarayı, Çiçek Pazarı ve Kırmızı Fener Sokağı şehir turu kapsamında gezilecek yerler arasında. Fiyatı 469 Euro’dan başlıyor. (www.prontotour.com)

False