GeriSeyahat Finlandiya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Finlandiya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Finlandiya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Finlandiya'da eğitim görmek isteyen kişiler 90 günden daha az süreli veya 90 günden daha kısa süreli eğitimlerde öğrenci vizesine başvurmaları gerekir. Öğrenci vizesi2 yıl geçerli olmak ile birlikte daha kısa süren eğitimlerde eğitim süresince geçerli olmaktadır. Öğrenci vizesi için vize başvuru merkezlerine başvurular yapılmalıdır. Peki Finlandiya öğrenci vizesi nasıl alınır? Vize kaç günde çıkar? Nasıl başvuru yapılır? İşte Finlandiya öğrenci vizesi hakkında merak edilen tüm detaylar.

Finlandiya'da alınabilecek eğitim programları lisans, yüksek lisans, doktora ve dil okulu eğitimleridir. Finlandiya öğrenci vizesi başvuru formunun doldurulmasının ardından gerekli evraklar tamamlanmalı ve başvuru yapılmalıdır. 

 Finlandiya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? 

 Finlandiya öğrenci vizesi almak için başvuru işlemlerinin doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir. Gerekli belgeler eksiksiz alınıp teslim edildiği zaman öğrenci vizesi kolay bir şekilde alınabilmektedir. Öğrenci vizesi için gerekli evraklar şunlardır: 

 - Finlandiya öğrenci vizesi başvuru formunun doldurulmuş olması gerekir. Reşit olmayan öğrencilerin anne, baba veya yasal koruyucuların başvuru formunu imzalamaları gerekir. 

 - Finlandiya'da bulunan eğitim kurumuna öğrencinin kabul edildiğine dair belge gerekmektedir.

 - Eğitim süresince öğrencinin maddi olarak kendisini destekleyebileceğini kanıtlayan mali araçlar gerekmektedir. 

 - Eğitim sürecinden en az 6 ay daha geçerli pasaport veya farklı seyahat belgelerinin, damga ve imzalarının olduğu sayfalarının nüshaları gerekmektedir. 

 - Kimlik fotokopisi 

 - Vukuatlı nüfus kağıt örneği 

 - Finlandiya'daki konaklama kanıtı gösteren belge 

 - 2 tane pasaport boyutunda fotoğraf 

 - Finlandiya öğrenci vizesi için istenen ek belgeler İngilizce, Fince ya da İsveççe değil ise resmi çevirileri 

 - Uluslararası öğrenci salık sigortası belgesi

  - Kültürel ve sportif etkinlik veya araştırma programları kapsamında Finlandiya'da eğitim görülecek ise servis sağlayıcılar tarafından yapılan sözleşme gerekmektedir. 

 Vize Kaç Günde Çıkar? 

 Finlandiya öğrenci vize işlemlerinin yapılması ve başvurunun sağlanması genellikle 1 ay ile 3 ay arasında değişmektedir. Finlandiya Büyükelçiliğine giderek Finlandiya öğrenci vizesi için başvuru yapıldığında vize 3 ay sürede çıkmaktadır. Fakat Finlandiya Göçmenlik Bürosuna çevrimiçi olarak öğrenci vizesi için başvuru yapıldığında 2 veya 3 ay içerisinde vize başvuru kararı açıklanmaktadır. 

 Nasıl Başvuru Yapılır? 

 Finlandiya öğrenci vizesi almak için ilk olarak başvuruların yapılması gerekir. Finlandiya öğrenci vizesi başvuru süreci şu şekildedir: 

 - Finlandiya öğrenci vizesine başvuracak kişilerin Finlandiya'da eğitim veren bir eğitim kurumundan davet alınması gerekir. 

 - Daha sonra Finlandiya Büyükelçiliği veya Finlandiya Konsolosluğuna gidilerek öğrenci vizesi için başvuru yapılmalıdır. Ayrıca Finlandiya Göçmenlik Bürosu resmi sitesi üzerinden çevrimiçi olarak da Finlandiya öğrenci vizesi başvurusu yapılabilir. 

 - Başvuru sonrasında gerekli evraklar ve kopyalarını ibraz etmek için ve öğrenci vizesi sahibinin imliğini kanıtlamak için Büyükelçilik veya Konsolosluğa gitmek gerekmektedir. 

 - Burada parmak izi gibi biyometri bilgileri verilir. 

 - Finlandiya öğrenci vizesi başvurusu belge teslimi sonrasında sonuçlanmaktadır. 

False