GeriSeyahat En popüler balayı mekânı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
En popüler balayı mekânı

En popüler balayı mekânı

Ülkenin ikinci büyük adası. Mahe’den 20 dakikalık uçak yolculuğuyla ulaşabilirsiniz. Diğer seçenek feribot. Praslin balayı adası olarak haklı bir şöhret yapmış. Ayak basar basmaz, kristal kumsalları, berrak deniziyle yüzünüzde gülümseme oluşturuyor.

Dünyanın en büyük meyvesi Coco de Mare’nin de anavatanı. Süs eşyası olarak kullanılan, kadın vücudunu andıran meyve yaklaşık 20 kilogram. Ülkeden çıkarabilmeniz için büyük bir bavulun yanı sıra resmi izin, yüklü bir vergi ödemesi gerekiyor. Adanın görülecek önemli yeri Valle De Mai Ulusal Parkı. 1984’te UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan park hiç alışık olmadığımız büyüklükte kertenkeleler, çizgi film karakterlerini hatırlatan nadir kuşlara ev sahipliği yapıyor. Olağanüstü güzellikteki ormana giriş ücretli. Zamanı iyi kullanmak adına otelinizden rehberli tura katılmanızı öneririm. Tavsiye edebileceğim restoranlardan Capricorn, yerel tatlılarıyla öne çıkıyor. (www.the-islander.com). Lemuria Resort Beach Bar & Grill’in manzarası muhteşem. Deniz ürünleri de... (www.lemuriaresort.com)

NEREDE KALINIR?
? Acajou Hotel: Otel tropik ağaçların arasında, 32 odalı. (www.acajouhotel.com) ? Coco De Mer & Black Parrot: Deniz kıyısında, 50 odalı. (www.cocodemer.com) ? Villas De Mer : Kıyıda. 10 odası da deniz manzaralı. (www.seychelles-holidays.com)

ADALARDAN NOTLAR

? Kreyol mutfağında ana malzemeler deniz ürünleri ve pirinç. Meyvelerin, özellikle rambutan ve muz çeşitlerinin mutlaka tadına bakın. Halkın favori içkisi bira. Önerim meyve kokteyllerini denemeniz.
? Boyları 15 santime kadar çıkan, ağırlıkları 1 kilograma kadar ulaşan meyve yarasaları, kocaman gözleri ve mükemmel koku alma duyularıyla yiyeceklerini kolayca buluyor. Sadece meyve yiyor. Aniden karşınıza çıkarsa kokrmayın.
? Hükümet “Seyşellerin yedi harikası” sloganıyla tanıtım kampanyası başlatmış. Bunlar: Kumsallar, kreyol mutfağı, dünyanın en ağır iki loplu hindistancevizi Coco de Mer, dev kara kaplumbağaları, dünyanın en küçük kurbağaları, Seyşel mavisi ve balina köpekbalığı.
? 13 dolar, bir Seyşel rupisi (SCR)
? Türkiye’den 2 saat ileride; Türk vatandaşlarına vize uygulanmıyor.
? Trafik soldan akıyor.
? Güvenlik sorunu yok, hırsızlık çok nadir görülüyor.
? Aşı gereksinimi için İstanbul’daki Seyşeller Fahri Konsolosluğu’ndan bilgi alabilirsiniz. (Tel: 0212 325 26 24)

Uçmak isteyeceksiniz

Tam da ismiyle müsemma bir yerdesiniz. Kuş Adası, çok sayıda kanatlı türünün yanı sıra ada dev kaplumbağalarıyla da tanınıyor. Vaktiniz varsa Mahe Adası’ndan uzun ama harika bir deniz yolculuğuyla ulaşabilirsiniz. Diğer seçenek uçak. Otel ve yemek için çok fazla seçeneğiniz olmasa da servis kalitesi iyi, yemekler lezzetli. Tavsiye edeceğim mekân Bird Island Lodge. (Tel: +248 422 4925) Fregate Adası ise ismini bir kuş türünden almakla birlikte jet sosyetenin mekânı. Mahe’den yaklaşık 55 kilometre mesafede, yüzölçümü 2 kilometrekare. Bembeyaz kumsalları, el değmemiş yeşiliyle bir doğa tatili yapmak isteyenlere hitap ediyor. Tek konaklama mekânı fiyatlarıyla bütçe sarsan cinsten: Fregate Island Private.
(Tel: +248 467 0100)

Arap denizcilerin sığınağıydı

Mahe’den 30 kilometre uzaklıkta. Dokuzuncu yüzyılda Arap gemilerinin sığınağıymış. İlk keşfedilen adalardan biri olmasına rağmen yerleşim 19’uncu yüzyılda başlamış. Bu sayede çok farklı bitki ve hayvan türleri varlıklarını günümüze kadar sürdürebilmiş. Küçüklüğüne rağmen adada gezebileceğiniz iki ulusal park, tarihi anıtlar bulunuyor. Kıyıdaki Hilton Seychelles (Tel: +248 429 3949) ve La Belle Tortue (+248 432 5335) otellerinin fiyatları bütçe zorluyor.
False