GeriSeyahat Dünyanın en ünlü 3 Safari bölgesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dünyanın en ünlü 3 Safari bölgesi

Dünyanın en ünlü 3 Safari bölgesi

Gün geçtikçe tatil çeşitleri ve olanakları artsa da Safari turu, doğa severler için seyahat listesinin en başında yer alıyor. Bu durumda cevabı en fazla merak edilen soru dünyanın en iyi Safari bölgeleri nerelerdir?

Doğanın, vahşi yaşamın ve hayvanlarının iç dünyasına yaklaşmanızı ve onları gözlemlemenizi sağlan Safari için en uygun kıta Afrika kıtası. Dünyanın bu en eski kıtasında balta girmemiş ormanlar, çöller, şelaleler, binbir çeşit hayvan derken; memnun ayrılmamanız imkansız. Dünyanın en ünlü 3 Safari noktası da Afrika’da yer alıyor. İşte o bölgeler...

 

Dünyanın en ünlü 3 Safari bölgesi

 

1. MASAİ MARA - KENYA

124 çeşitte farklı ağaca sahip olan Masai Mara’nın en ünlü doğa harikası, rüzgarda ıslık sesi çıkaran whispering treeleri. Doğanın bir parçası olan 500 tür kuşa ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra burada, aklınıza gelebilecek her türden vahşi hayvanı görmeniz mümkün. Ayrıca, 800 yıllık ilkel yaşamlarını günümüzde bozmadan sürdüren Masai halkını da yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz.

 

Dünyanın en ünlü 3 Safari bölgesi

 

2. SERENGETİ - TANZANYA

Serengeti, Tanzanya’ya bağlı Zanzibar adasının korunan bölgesidir ve dünyanın en eski ekosistemlerinden birine sahiptir. Milyon yıl içerisinde iklimi ve doğası hiç değişmemiştir. Birçok önemli belgesele de ev sahipliği yapmış olan Serengeti’de 3 milyon civarı hayvanı doğal yaşamları içerisinde gözlemleyebilirsiniz. 14,763 km2'lik milli park içerisinde, antilop sürüleri, Afrika geyiği, kaya antilobu, zebra, ceylan, aslan, impala, leopar, çita, sırtlan ve benzeri diğer büyük memeliler; gergedan, zürafa, fil ve suaygırı gibi hayvanlar yer alıyor…

 

Dünyanın en ünlü 3 Safari bölgesi

 

3. KRUGER - GÜNEY AFRİKA

19.485 km'lik alana yayılan bu milli park, Afrika kıtasının en büyük milli parkı. 517 kuş türüne, 11 bin civarı file, 147 memeli türüne ve Safari seyahatinin olmazsa olmazı Big Five adlı hayvan türlerinin hepsine sahip. Ayrıca  burada siyah mamba ve 3000’den fazla timsah başta olmak üzere 114 sürüngen türünü görebilirsiniz. Olifants  ve Letaba nehirleriyle sulanan dünyanın bu en büyük doğal alanı, Safariye çıkmak isteyenlerin hayallerini süslüyor.

 

platinumag.com Tarafından hazırlanmıştır.

False