GeriSeyahat Dünyanın en soğuk seyahat rotaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dünyanın en soğuk seyahat rotaları

Dünyanın en soğuk seyahat rotaları

Dünyanın dört bir yanı kışın enfes manzaralarıyla dolu. Bu soğuk havalarda biraz moral, biraz ilham almak, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp kafanızı dinlemek istiyorsanız buralar tam da size göre.. Sizde kışın seyahat yapmayı sevenlerdenseniz listedeki yerlere mutlaka gitmelisiniz… İşte size kışın gidebileceğiniz dünyanın en soğuk yerleri…

1- Kuzey Işıkları Av Mevsimi – Norveç

Kuzey kutup dairesinde dünyanın en güzel olayı olarak nitelendirilen kuzey ışıklarına şahit olabileceğiniz birkaç ada var. Svalbard bunlardan en popüleri ve gün ışığının olmadığı dönemde en çok turist çekeni olarak biliniyor.

Dünyanın en soğuk seyahat rotaları

Bilimsel adı ile Aurora Borealis, yeryüzünün manyetik alanı ile Güneş’ten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonucu ortaya çıkan doğal ışımalardan oluşuyor. En popüler etkinlik bu ama yanında buzulların enfes görüntüleri, sıcak su kaynak banyoları, vahşi yaşam ve kızak turları da buraya gelmek için bizi ikna ediyor. Kutup ayılarına dikkat aman diyelim!

2- Dracula’nın evi– Romanya

Dünyanın en soğuk seyahat rotaları

Gizemli Bran Kalesi Transilvanya’nın tepelerinden birinde bize esrarengiz bir şekilde göz kırpıyor. Çocukluğumuzda aşık olduğumuz gecelerin prensi, tatlı yarasa, gönül çelen kazıklı voyvodamız Kont Drakula’nın evi olarak bilinen bu kale tarihi bir geçmişe sahip. Özel bir müze olarak işletilen bu kale turistlerin Romanya’ya gelme sebeplerinden en eksantriği diyebiliriz. Biz bu destinasyona kışın gitmenizi öneririz, yazın turist kalabalığından kurtularak kalenin gizemini rahat keşfetmeniz için ortam müsait olacaktır. Kim bilir, belki de Drakula bir mitten daha fazlasıdır?

3- İliklerinize işleyecek bir gece – İsveç

Dünyanın en soğuk seyahat rotaları

Sıcak bir servis bekliyorsanız burası sizin için kesinlikle yanlış yer. Dünyanın en soğuk odasına dönüşen sanat sergisi The Ice Hotel, türünün ayrıca ilk örneği. Akşam 6’ya kadar ziyarete açık olan odanın yatağı buzdan yapılma. Sandalyesi de.

Aslında odadaki her şey buzdan yapılma, battaniye dışında. Otel yöneticileri odada bir geceden fazla kalmayı tavsiye etmiyor, keza doğası gereği odada çok da rahat etmek herkesin harcı değil. Otelde bu deneyimsel gecenin ertesi günü konaklayabileceğiniz sıcak odalar da mevcut, hatta ödül olarak sıcacık bir jakuzi de sizi bekliyor.

4- Buzdan heykeller – Alaska

Dünyanın en soğuk seyahat rotaları

Buz gibi soğuklardaki bir sonraki durağımız Fairbanks, Alaska. Yapılabilecek onlarca aktivite ve macera içinden kültür meraklılarının hoşuna gidecek bir tanesini seçtik; Dünya Buzdan Sanat Şampiyonası. Bu eserlerin kalpleri ısıttığı filan yok önceden belirtelim.

Dünyadan onlarca buz heykeltraşını bir araya getiren etkinlik tam 1 ay sürüyor. Çocuklar için oyun parkı, buzdan heykel yapma eğitimleri, onlarca müthiş sanat eseri, hem siz hem aileniz için hangi ay Alaska’ya gitmeniz gerektiği sorusunun cevabını veriyor.

5- Işıklardan bir masal diyarına yolculuk – İzlanda

Dünyanın en soğuk seyahat rotaları

“Bu festival hem kışın koyu ve görkemli dünyasını hem de uzun bir bekleyişten sonra ortaya çıkan gün ışığını kutlamak için yapılıyor. Festival programı sanat ve endüstrinin, spor ve kültürün, çevre ve tarihin bir karışımı ve hem Reykjavík halkına hem de misafirlere keyifli geceler yaşatıyor.”

Bu festival soğuk aylarda çok da hissetmediğimiz eğlence ve geleneklerin bir kombinasyonu. Hatta festivalin son günü, ki bu Şubat ayının ilk haftasına tekabül ediyor, termal havuzlar halka açılıyor. Bu soğuk havalarda verilebilecek en güzel hediye.

6- İsviçre Alplerinde Kayak ve Çikolata Keyfi

Dünyanın en soğuk seyahat rotaları


Kışın gidilecek buz gibi şehirlerden bahsedip kayak yapmayı es geçmek olur mu hiç asla! Dünyanın en eski kayak resortundan bahsedelim size; ST. Moritz. Bu mekan çok lüks, yani kış seyahati için seçerken illa ki kayak sporu ile ilgilenmenize gerek yok. Hava tabi ki çok soğuk, ama tertemiz, pırıl pırıl bir yer. Kayak mekanından bahsetmeyi en sona sakladığımız doğru ama konu konforsa, ilk seçimimiz beyaz cennet St. Moritz olacak.

 Fotoğraflar:  Alamy , popmech, travelstart





Kutuplardan şaşırtan görüntüler!


False