GeriSeyahat Buz Otel modası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Buz Otel modası

Buz Otel modası

Işıklı şömine

Buz otelde şömine de var. Ama ısı yerine ışığı olan bir şömine. Otelin gerçeküstü görünümünde, müşterilere güzel bir sohbet ortamı yaratıyor.

Kuzey Kutubu'na 150 km uzaklıkta İsveç'in Kiruna kenti yakınlarında yapılan Ice Hotel, meraklılarına Eskimolar gibi buzun içinde yaşamanın keyfini yaşatıyor. İlk kez 1991 yılında yapılan otel, o günden bu yana, artan ilgi nedeniyle her yıl büyütülerek yeniden yapılıyor. Ice Hotel, bir moda haline gelmiş durumda.

Geçtiğimiz yıl, Absolut Vodka, Versace ve Vogue Dergisi'nin işbirliğiyle yapılan moda çekimiyle ünü tüm dünyaya yayılan İce Hotel, ilginç ev sahipliğinin meyvelerini de bu yıl toplamaya başladı. Versace'nin özel olarak hazırladığı kreasyonun çekimleri, Naomi Champbell, Kate Moss, Marcus Schenkenberg ve Mark Findlay'in katılımıyla yapıldı. Eksi 35 derecede yapılan çekimlerde mankenler, 30 ile 60 saniye arasında poz verip hemen özel olarak hazırlanmış sıcak kabinlere girdiler. İsveçlilerin ünlü fotoğraf sanatçısı Herb Ritts'in gerçekleştirdiği çekimler, Vogue Dergisi'nin Almanya, İngiltere, İtalya, İspanya ve Amerika baskılarında, nisan sayısında sekiz sayfa yer aldı.

Torne Nehri'nin sularıyla Absolut Vodka'nın sponsorluğunda yapılan buzdan otel, bu yıl üç bin metrekarelik alan üzerine kuruldu ve 100 yatak kapasitesine sahip. Yatağından sandalyeye, bardağından avizesine kadar her şeyi buzdan yapılan otelde odaların ısısı, gece eksi 5 derece civarında. Her yıl aralık ayında yapılmaya başlanan otel, ocak ayında hizmete giriyor ve mayıs başından itibaren de erimeye başlıyor. 15 günde yapılan kilisesinde bu yıl 30 çift evlenmiş ve gün geçtikçe daha çok İsveçli, buz otelde evlenmeye geliyor. Ice Hotel'de kalmayı tercih edenler, uyku tulumlarıyla 2-3 ve 4'er kişilik odalarda konaklayabiliyor.






False