GeriSeyahat Buket Uzuner’in seyir defteri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Buket Uzuner’in seyir defteri

Buket Uzuner’in seyir defteri

Ünlü yazar Buket Uzuner aynı zamanda sırt çantalı bir gezgin. Seyahat kitapları yıllardır gezginlere ilham veriyor, rehber oluyor. Sık seyahat eden, bugüne kadar farklı ülkelerde yaşayan Uzuner sevdiği mekanları sıraladı.

OTELLER

Roger Smith’s Hotel, New York

Kent merkezinde 3 yıldızlı mütevazı bir otel. Yakınında New York Halk Kütüphanesi var. Odaları birbirinden farklı dekore edilmiş. Fiyatlar günlere göre değişiyor. Kasımda çift kişi 149 dolardan başlıyor. (www.rogersmith.com)

Inglaterra Hotel, Sevilla

İspanya’nın Endülüs bölgesindeki Inglaterra Hotel tarihi bir yapı. 150 yıllık geçmişi var. Sevilla kentinin merkezindeki Nueva Meydanı’nda. Gezilip görülecek, alışveriş yapılacak yerlere yürüme mesafesinde. Çift kişi 110 Euro. (www.hotelinglaterra.es)

Yazarlar Oteli, İzmir

Mini Fuar Hotel, nam-ı diğer Yazarlar Oteli, İzmir Fuarı’nın hemen yanında. Odaları Sabahattin Ali’den Sevgi Soysal’a Türk yazarlarının isimlerini taşıyor. Yazarların portreleri, tüm eserleri, el yazıları hatta bazı özel eşyaları da otelde yer alıyor. Çift kişi kahvaltı dahil 130 TL. (www.minifuarhotel.com)

RESTORAN

Kreuzerberger Weltlaterna, Berlin

Sahipleri Kavalalı olan bir Yunan lokantası. Ambiyansı ve sunduğu Akdeniz lezzetleri nedeniyle tercih ediyorum. (www.kreuzberger-weltlaterne.de)

Eataly, New York

New York’un ortasında İtalyan restoranı bulmak çok kolay ama burası bir İtalyan mahallesini tek restorana sığdırmış. Market, manav, bakkal gibi bölümleri var. Pizza ya da makarnanızı paket yaptırıp yandaki parkta yiyebilirsiniz. (eatalyny.com)

BAR

Angleterre Bar, Helsinki

Kentin en eski İngiliz pub’ı. İngilizlerin ünlü birası “ale”in çeşitlerini bulabilirsiniz. Çalışanların işlerini önemsediklerini hissediyorsunuz. Ayrıca müzik zevkleri ve ortamdaki samimiyet de burayı tercih etme sebeplerimden. (www.oluthuone.fi/en-angleterre.html)

False