GeriSeyahat Bu seyahat fırsatlarını kaçırmayın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bu seyahat fırsatlarını kaçırmayın

Bu seyahat fırsatlarını kaçırmayın

Editörlerimiz sizler için kaçırılmaması gereken seyahat fırsatlarını derledi. İşte detaylar...

Gelir artış hızı doluluk artışını aştı

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, son iki-üç yıldan bu yana ilk kez konaklama sektöründeki oda gelir artış hızının doluluk artışını geçtiğini söyledi. TÜROB’un yeni üyesi Wishmore Hotel’de gerçekleştirilen TÜROB aylık geleneksel buluşmasında konuşan Bayındır, Türkiye’nin Haziran 2018 otel doluluklarının 2017’nin aynı dönemine yüzde 24.9 artarak yüzde 56’ya, oda başı gelirlerin de yüzde 47.1 artışla 45.4 Euro’ya çıktığını açıkladı. Turist sayısındaki artıştan daha da önemli olanın fiyatların artması olduğunu vurgulayan Bayındır, “Haziran ayında bu artış oldukça yüksek oldu. Geçtiğimiz iki-üç yıldaki büyük oranlı gerilemelerden kaynaklanan bir baz etkisi olsa da yükselişin hızlı olması memnuniyet vericidir. Dolayısıyla yıl sonu itibariyle hem turist sayısında hem doluluklarda çift haneli artış beklentimizi koruyoruz” dedi. “Türkiye’nin hedefi turist sayısından çok geliri artırmak olmalı” diyen Bayındır, “Yeni bakanımız Sayın Mehmet Ersoy’un da ‘Özellikle Türkiye’ye seyahat eden nitelikli turist dediğimiz gelir grubu yüksek turistleri de hedefleyeceğiz. Yani sadece sayıyı artırmakla yetinmeyeceğiz, daha fazla para harcayan, konaklama dışı harcaması daha yüksek olan turistleri hedefleyeceğiz’ sözleriyle bu hedefi ortaya koyması bizi memnun etti. Ataması yapılan bakan yardımcılarıyla birlikte sektör paydaşlarının da katkıda bulunacağı başarılı bir çalışma ortaya çıkacağını umuyoruz” diye konuştu.

Tuna Nehri’ne yolculuk

Gazella Turizm, Tuna Nehri’ne tur düzenliyor. Tur boyunca Viyana, Budapeşte, Estergon , Durnstein, Melk ve Bratislava limanları ziyaret edilecek. Johan Strauss nehir gemisiyle Almanya’nın Passau şehrinden hareket edecek olan turun tarihi 19-26 Ağustos. Fiyatı: 6.209 TL. (gazella.com)

Bu seyahat fırsatlarını kaçırmayın



Ayhan Sicimoğlu ile mantar avı

Setur Select rotalarının değişmez ismi Ayhan Sicimoğlu ile Gubbio’da mantar avı turu, sizlere bambaşka bir deneyim sunuyor. Dünyanın en kıymetli gastronomik değerlerinden biri kabul edilen beyaz trüfün peşine düşülecek bu turda Roma, Gubbio, Citta di Castello ve Bologna başlıca duraklarınız olacak. 28-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek turun fiyatı 14.390 TL. (setur.com.tr)

Bu seyahat fırsatlarını kaçırmayın



Tarihe tanıklık edin

Seyahat yazarı ve rehber Şerif Yenen ile Göbeklitepe’yi keşfetmeye ne dersiniz? Turun ana teması, dünyanın en eski tapınağı olarak bilinen ve gizemlerle dolu bu yerde, buzul çağı insanlarının muhteşem görkemli yapılarını görmek, hissetmek ve anlamak üzerine kurulu. Ayrıca tur programında sadece Göbeklitepe yok. Halfeti ve Urfa’daki turistik yerler de gezilecek. 21-23 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek turun fiyatı 1.290 TL. (serifyenen.com.tr)

Bu seyahat fırsatlarını kaçırmayın


İrlanda’dan Kazdağları’na üç ödül

Kuzey Ege Bölgesi’nin ilk yabancı zincir oteli olan Ramada Resort Kazdağları Thermal & Spa, dünyanın en büyük ve en önemli SPA ödülleri olan World Luxury SPA Awards’da bu yıl üç ödül birden aldı. İrlanda’da düzenlenen ödül töreninde Ramada Resort Kazdağları Otel’in SPA’sı Tarçın Thermal SPA’ya dünyanın en lüks dağ resort SPA’sı, en iyi termal SPA ve Türkiye’nin en lüks resort SPA’sı olmak üzere üç ödül birden verildi. Ramada Resort Kazdağları Thermal & SPA’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yağız Öngen, “Bölgemiz ve ülkemiz adına böylesine önemli ve prestijli üç önemli ödülü almaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşıyoruz” dedi. (ramadaresortkazdaglari.com)

Bu seyahat fırsatlarını kaçırmayın



Yedi günde Yunan adaları

Celestyal Cruises, vizesiz her şey dAhil yedi gece sekiz gün sürecek tur düzenliyor. Görülecek yerler arasında Santorini, Mikonos, Milos, Girit ve Atina var. Kuşadası’ndan başlayacak 19 Ağustos çıkışlı turun fiyatı 4.205 TL. (celestyalcruises.com.tr)

Bu seyahat fırsatlarını kaçırmayın


False