GeriSeyahat Bu haftasonu ne yapsak
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bu haftasonu ne yapsak

Bu haftasonu ne yapsak

Haftasonunda evde kapalı kalmak istemeyenler bu haberi kaçırmayın...

Bu haftasonu ne yapacağını düşünenler haftasonu eğlence rehberimizde aradıkları önerileri bulabilecek. Çikolata kursundan, ev ortamında stand up gösteriye kadar bir çok alternatif haftasonu rehberinde.

 

Ben Küçükken Gösterirdim (Stand Up)

 

Yer: Kulis Oda Sahnesi Cafe Theatre

Tarih: 12 Eylül 2009 – 20.30

Bilet Fiyatları: Normal Gün 23.00 TL – Öğle Arası 12.00 TL

 

Ev ortamını bir tiyatro sahnesine dönüştüren Metin Zakoğlu, doğaçlama gelişen stand up gösterisiyle, konuklarının farklı bir gece geçirmesini sağlıyor.

 

Bu haftasonu ne yapsak

 

Çikolata kursu ile tatlı bir haftasonu

 

Yer: Mövenpick Hotel

Tarih: 12 Eylül 2009 / 15.00 – 18.00

Bilet Fiyatları: 95.00 TL

 

Mövenpick Hotel, çikolataların sırrını 12 Eylül’de Çikolata Yapımı kursunda çikolata tutkunları ile paylaşıyor. Mövenpick Hotel İstanbul’un Pastane Şefi Mahmut Çalışır tarafından uygulamalı olarak verilecek çikolata kursunda çikolata eritme, saklama ve kalıp çikolata yapmak gibi teknik bilgilerin yanı sıra beyaz ve siyah çikolata yapımı, ganaj ve truffle tarzında çikolata yapımı ve çikolata ile meyve ve fındık kaplamakta öğretilecek. Tatlı bir haftasonu geçirmek isteyenler bu kursa katılabilirler.

Bu haftasonu ne yapsak

 

 

"Minyatür Odalar"ı görmek isteyenler Koç Müzesi’ne

 

Yer: Rahmi M. Koç Müzesi

Tarih: 12 Eylül 2009

Bilet Fiyatları: 5.00 TL - 10.00 TL

 

Dünyadaki temsilcileri git gide azalan minyatür sanatını Türkiye’deki sanatseverler ile buluşturan Rahmi Koç Müzesi, yoğun istek üzerine “Hayallere Sığmayan Minyatür Odalar” sergisinin süresini uzattı. Henry Kupjack’in kusursuz biçimde detaylandırdığı sergi Rahmi Koç Müzesi’nde görülebilir.

 

Bu haftasonu ne yapsak

 

Pazar günü doğayla randevu

 

Yer: Yedigöller

Tarih: 13 Eylül 2009

Bilet Fiyatları: 95.00 TL

 

Pazar gününü doğayla baş başa huzurlu bir ortamda geçirmek isterseniz günü birlik olarak düzenlenen Yedigöller turuna katılabilirsiniz. Yedigöllerin bol oksijenli havasında, bölgeye ismini veren Büyük, Küçük, Serin, Derin, Nazlı, Sazlı ve İncegölleri gezebilirsiniz.

 

Bu haftasonu ne yapsak

Tiyatro atölyesi

Yer: Akmar Pasajı / Kadıköy

Tarih: 13 Eylül 2009

 

Tiyatroyu izlemek kadar yapmayı da sevenler bu Pazar günü tiyatro atölyesinde vakitlerini geçirebilirler. 20 Eylül’e kadar sürecek olan kursta Stanislavski'nin gerçekçi tiyatro metodu, Brecht'in epik tiyatro çalışmaları, Meyerhold'un biomekanik oyunculuğu gibi bir çok tiyatro üstadının tarzları da incelenecek.

 

Düş İçinde Düş

 

Yer: Odakule Sanat Galerisi / Beyoğlu

Tarih: 13 Eylül 2009

 

Azerbaycanlı Ressam Nazım Mehmet’in hazırladığı, gerçeküstü ortamlar sunmayı amaçlayan resimlerdeki insan figürleri incelendikçe insanı şaşırtan unsurlara sahip. Bu güzel sergiyi gezmek isteyenler pazar günü Odakule Sanat Galerisini gezebilirler.

 

Bu haftasonu ne yapsak

 

Gösterime Yeni Giren Filmler

 

Haftasonunu sinema keyfiyle geçirmek isteyenler için ise 3 yeni film gösterime giriyor.

 

İçten Gelen

Bu haftasonu ne yapsak
 

Ufak bir kasabada seri bir biçimde başlayan intihar salgınıyla yaşanan gerginliği ele alan filmin yönetmenliğini Phedon Papamichael yapıyor.

 

Konusu
Küçük sakin bir kasaba olan Grovetown genç bir çiftin garip intihar olayıyla sarsılmaktadır... Başka intiharlar da ortaya çıkınca dinine bağlı protestanlardan oluşan kasabalılar kilisenin ve inançlarının korumasına sığınırlar. Kasabanın vaizinin oğlu ile arkadaşlık eden Lindsay ise kasaba halkı kadar rahat değildir ve olanları aklından çıkaramamaktadır.

Olayın gizemini araştıran Lindsay dini inancı olmayan bir aileden gelen Aidan ile arkadaş olur. Genç kız daha sonra şeytani ve açıklanamaz bir varlığın tüm bu olayların sebebi olduğuna kanaat getirir. Sanki gizli bir katil bir kurbandan diğerine dolaşmaktadır... Korku içindeki kasabalılar olan olayların intikamını kimden alacağını bilmez haldeyken Lindsay bilinmezlerin çözümünün Aidan’da olduğunu düşünür... İntiharlar bir veba salgını gibi artmaktadır...
 

 

Evimde Uzaylı Var

 

John Schultz’un yönetmenliğini yaptığı Evimde Uzaylı Var fantastik macera türünde, özellikle gençlere hitap eden bir yapım.

 

Konusu


Pearson ailesi tatil için Maine şehrine gider. Fakat eve vardıklarında, orada yalnız olmadıklarını fark ederler. Dost bir uzaylı o evi önceden keşfetmiştir, ama yanındaki arkadaşları onun kadar iyi değildir ve evi istilâ etmek istemektedirler. Çocuklar tüm güçleriyle gittikleri evi korumak zorundadır, aksi takdirde yaratıklar onları uzaya gönderecek ve dünyayı ele geçirecektir.

 

 

Çizmeli Kedi

 

Yaz tatilinden yeni çıkan öğrenciler için güzel bir animasyon: Çizmeli Kedi.

 

Konusu
Bir değirmencinin küçük oğluna, sihirli çizmeler giyen ve konuşan, tuhaf bir kedi miras kalır. Kedi, değirmencinin küçük oğlunun Prenses’in kalbini fethedip onunla evlenmesine yardım eder.

Prenses’le evlenmek isteyen kötü karakterler ise düğüne mani olmak için ellerinden gelen her şeyi deneyeceklerdir.

 

Gösterimdeki diğer filmler için ise;

 

 

 

 

False