Bu cadde yaşıyor
(5) Vakko: Beyaz köşke, klasik ve ortayaş üstüne hitab eden tarzıyla Cadde’ye ağır bir hava katıyor.
(51) Zeynel: Tarabya'da yıllar önce açılan Zeynel'in cadde şubesi de oldukça revaçta.
(27) Rest Cafe:
Cadde üzerinde değil altında.Merdivenle iniliyor ama bahçede kahvaltı etme şansına sahip oluyorsunuz.
(32) MANGO: Cadde'nin yenilerinden. Oradan giyinenler kendini hemen belli eder.
(21) Marks&Spencer: 80'lerde burası çok büyük bir sinemaydı. Barış Manço bile orada konser vermişti. Uzun süre kapalı kaldı ve en sonunda Marks & Spencer açıldı. Orası hep eski Atlantik Sineması diye anılır. Taksiye binersiniz ve tarifinizi ‘‘Eski Atlantik’’in yanındaki sokaktan gireceğiz diye verirsiniz.
(20) Çarşı: Yine 80'li yıllarda burası Suadiye Sineması'ydı. Atlantik Sineması kadar meşhur olmasa da Bağdat Caddesi'nde en iyi vakit geçirilen yerlerindendi. Atlantik sinemasında yabancı filmler oynarken Suadiye Sineması'nda Türk filmleri çoğunluktaydı.
Orası da uzun süre kapalı kaldı ve sonunda geçen yıl ortaklarının anlaşmasıyla Çarşı mağazasına kiralandı.
(16) Schlotsky’s: Tatlıdan hamburgere, salataya kadar herşeyi bulabilirsiniz. Self servis. İsterseniz eve gitmeden önce istediğiniz karışımda çekilmiş kahve alabilir ve
keyfi evde de yapabilirsiniz.
(18) McDonalds:
Üst katındaki açık terası ‘‘teenager’larla dolu.
(22) Kazım Kulan Çarşısı: Bağdat Caddesi'nin en eski ve kıdemli ‘‘alışveriş merkezleri’’. Yürüyen merdivenli, lüks cafeli, sinemalı alışveriş merkezleri gelse de Kazım Kulan Çarşısı'nın yeri ayrıdır. İçinde düğmeciden, terziye, saatçiden, gümüşçüye, kuyumcuya
kadar her şey var.
Küçükyalı'dan başlayıp Kadıköy'e kadar uzanan Bağdat Caddesi yıllar boyunca gençlerin ‘‘piyasa’’ yapmak için, giyinip kuşanıp volta attığı bir mekan olmuş. Dümdüz, uzun bir cadde olması ve trafiğin de bugünkü kadar yoğun olmaması- hızı seven gençlerin ilgisini çekmiş. 70'li yılların sonlarına doğru, zengin çocukları babalarının arabalarını alıp Cadde'ye yarışmaya giderdi. Anahtarına yapılan yarışların hikayeleri hala anlatılır. Hatta, o zamanlar Çiftehavuzlar'da hızı azaltmak için yapılan büyükçe bir kavis yapıldı. Fakat daha çok kazaya neden olunca kaldırılmıştı. Çünkü herkes hızla gelip onun üzerinden atlamaya bayılırdı.
80'li yıllara gelindiğinde yarışlar devam etse de tarz biraz değişmeye başladı. O dönemde cadde halkında da değişiklikler görüldü. Şık, zengin ve dertsiz Bağdat profilinin arasına civar semtlerden gelenler karıştı. Caddenin eski sakini gürültülü gençler bu yeni misafirleri pek sevmedi. Gerginlik kısa sürede gençlik çeteleri arasındaki çatışmalara yol açtı. Bu dönemde çok cinayet işlendi.
90'ların sonuna doğru her şey çok değişti. Yeni kuşağın marka merakı caddeye daha büyük, daha ünlü mağazaları, devasa alışveriş merkezlerini çekti. Değişim, giyim kuşamla bitmedi. Mesela eski bilardo salonlarının yerini lüks cafeler aldı. Restoranların sayısı geçmiş yıllara oranla birkaç misli katlandı.
Bugün Cadde'de hala ‘‘piyasa‘‘ yapılıyor. Ama çetelerden eser yok. Hala duvarların üzerinde oturup gelip geçenlere bakılıyor ama, çoğunluk şık mekanlarda... Araba yarışlarına gelince, gece bile bitmeyen yoğun araç trafiği bunu biraz etkiledi. Şimdi yapılabilen, trafikte akan
araçların arasında makas yarışı...
1) Yeni Karamürsel: Bağdat Caddesi'nin lüks dükkanları arasında o da çok şık hale geldi ama her keseye uygun olmayı sürdürüyor. Taksitli satışları, çocuk reyonundan kozmetiğe kadar her şey var. Binanın üst katında bir de cafe bulunuyor.
2) Xpace: Lmks spor salonu, Festina restoranı, cafesiyle yeni bir kompleks. Bütün gününü burada geçiren kadınlar var. Spor yapıyorlar, cafesinde soğuk ve vitaminli içeceklerden içiyorlar, dedikodu yapıyorlar, ardından restoranda yemek yiyorlar... Günde yaklaşık 75 milyon harcadıkları dedikodular arasında.
3) DOM: Xpace'in hemen arkasında kalıyor ve caddenin en genç en uçuk ürünleri satan dükkanlardan.
4) Vakkorama: Suadiye Vakkorama, çok uzun yıllardır Bağdat Caddesi’nin yol tarifinde kullanılan en önemli noktalarından biri olma özelliğini de taşıyor.
5) Carpe Diem: Son yıllarda açılan gözde cafe-barlardan. İçki, hafif yemek için ideal. Eski yerinde Bağdat Caddesi’nde açılan ilk barlardan biri olan Uno vardı.
6) Zara: Caddenin yenilerinden. Genç ve sade çizgili kıyafetleri var. Açılışında sanki her şey bedavaymış gibi tıklım tıklım doldu.
8) Infinity: Daha çok gençler tercih ediyor ama ortayaşa uygun şık kıyafetler de var.
9) The Marmara Cafe: Caddede uzun süredir oturanların bile sonradan keşfettiği The Marmara, apartmanların arkasında kalıyor. Caddenin gürültüsünden uzak. Üstelik üstünde de bir apart otel var. Taksim'deki The Marmara'nın Cadde şubesi.10) TGIFriday: Zeki Triko'nun yerine açıldı. Yemekleri şanına pek yakışmasa da marka meraklısı ‘‘cadde gençleri’’ hep orada.
11) Emmim: Hamburgercilere ve fast foodculara inat tıklım tıklım dolu. Daha çok aile büyüklerinin tercih ettiği bir mekan.
12) İskender: Öğlen akşam farketmiyor, döner meraklıları her zaman orada.
13) Atalar: Klasik giyinen kadınlara göre. Çocuk ve erkek reyonu da var.
14) Rüksan: Büyük beden giyinen kadınların caddedeki tek yeri.
15) Mado: Cadde'nin bir başında bir de sonunda iki şubesi var. Suadiye tarafındaki yeni açıldı. Böylece dondurma yemek isteyenler uzun yürüyüşler yapmak zorunda kalmayacak.
17) Sicilly’s: İlk açıldığı yıllarda, caddede kafe olmamasından dolayı, çok revaçtaydı. Doğumgünleri düzenlenir, kahve içmeye cheese-cake yemeye gidilirdi. Son dönemde o kadar çok kafe açıldı ki şu anda büyük bir çoğunluk sadece pizza yemek için tercih ediyor.
19) Burger King: Tam Mc Donalds'ın karşısında olması bir tesadüf mü?23) Nezih Kitabevi: 1985 yılında küçük bir kırtasiye dükkanıydı. Bağdat Caddesi'ndeki diğer kırtasiyecilere oranla da hep pahalı satardı. O günden bugüne kadar gelen iki kırtasiyeciden biri de o oldu. Yandaki dmkkanı alarak daha da genişledi. Kaset, kitap, oyuncak, yerli yabancı dergi, çikolata gibi geniş bir ürün yelpazesi var.
24) Namlı: Eskiden büyük bir bilardo salonu olan, Nezih Kitabevi'nin hemen altındaki yere geldi. Lahmacunu meşhur ve evelere servis yapıyor.
25) Acar Kitabevi: Nezih'ten sonra bugmne kadar gelen diğer kitabevi de o. Eski tarzını hala sürdürüyor.
26) Cemilzade: Akide şekeri, badem ezmesiyle bir geleneği yaşatıyor.
28) Donut: Amerikan çikolatalı hamur donut, caddeye geldi.
29) Derin: Kendine özgü modelleri genç kadınları çekiyor. yarı yarıya yaptığı indirimlerinden elinizde dört beş torbayla çıkabilirsiniz.
30) Podyum: Ortayaş kadınına hitab eden kıyafetler var. Güzel kokteyl elbiseleri bulabilirsiniz.
(31) Kentucky Fried Chicken: Bugün KFC'nın olduğu mekan çeşitli bir çok cafeye evsahipliği yaptı. 80'li yıllarda, Bağdat Caddesi'nin çeteleri meşhurken, bir kaç cinayete de sahne olan mekanlardan.
33) Barış Büfe: Cadde'nin en eski büfesi. Dönerli sandviçi meşhurdur, kışın sabah kahvaltıları yapılır, yaz akşamları ise yürüyüş dönüşü acıkan gençler yemek yer, ya da ter atmak için portakal suyu içilir.
34) Mithat Collection: Eskiden Demirel ayakkabıcısının olduğu yere açıldı.
37) Demirel: Yabancı markaların arasında yaşamayı sürdüren ayakkabı mağazası. Eski yerinden iki dükkan ötede, daha küçük bir yerde.
38) Panda: Önce çantacıydı şimdi sandviç satıyor.
39) Cafe Kikka: Üst katında barı altta cafesi, cafenin hemen yanında da pastanesi var. Tek sorun yemek mi yiyeceksiniz, kahve mi içeceksiniz önceden karar vermelisiniz, yoksa oturtacak yer bulamıyorlar.
40) D&R: Cadde'nin en büyük müzik ve kitap evi. Cafesi her zaman dolu. Yeni ve modern.
41) Afrodit: Her zaman belli bir müşteriyi yakalamış. Ucuz, zevkli ve genç.
42) Mudo: Yılların Mudo'su. Kıyafetleri dışında aksesuvarları revaçta. Yılbaşı, sevgililer günü oraya mutlaka bir uğranır.
43) Yargıcı: Uzun süredir aynı mekanda. Genç ve spor.
44) Erol: Ayakkabıları her yaştan kadına hitab ediyor.
45) Benetton: Cadde'de iki mağazası var. Erenköy'deki Sisley ile birlikte.
46) Pizza Pino: İstanbulular pizzayı onunla tanıdı. Zamana direndi ve yaşıyor. O da zamana ayak uydurdu, müzikli mekan oldu. Pizzaları dışındaki en büyük özelliği çok iyi müzik yapan grupların çıkması.
47) Hotiç: Caddebostan'daki mağaza çok uzun süredir orada. Göztepe'de seri sonu mağazası açtı.
48) Godiva: Çikolatada markayı caddeye taşıdı.
49) Hacıbey: İlk dondurmacılardan. Fıstıklısı ve çikolatalısı meşhur.
50) İkiler Et Lokantası: Yıllardır akşam yemekleri
maaile orada yenir.
Bu cadde yaşıyor