GeriSeyahat Avare'nin Şiiri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare'nin Şiiri

Avare'nin Şiiri

Bir beklentidir güz, Sonsuzluktur da, Canları çınlamasıylaKaç onyıldır çıkılmayan, Şerefedir bir yerde

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

BAHARÎ

Bir beklentidir güz
Sonsuzluktur da

Canları çınlamasıyla
Kaç onyıldır çıkılmayan
Şerefedir bir yerde

Şaşırmıştı bir mevsime
Eş koşulduğunda
Kim bilir bekleyen kim
Beklemeyen kim

Anılar kuşanıp çıktı sokağa
Bir tek melek lekeli adı kalsa da
Bahardı o en son adıyla sârî yürüdü gitti tanınmadı

Hulki Aktunç

SEYAHATTE NE OKUYALIM

DERİN SARIYER BU KİTABI ÖNERİYOR

Minima Moralia
Theodor W. Adorno
Metis

Tasarımcı Derin Sarıyer, mesleğinden dolayı sık sık seyahat etme fırsatı buluyor. Antalya, Bursa ve Ankara işi sebebiyle en çok seyahat ettiği yerler. Yurtdışında Milano, New York ve Londra’yı fuar zamanlarında tercih ediyor. İlk fırsatta İzlanda, Norveç ve Kanada’yı ziyaret etmek istiyor. Derin Sarıyer, Avare okuyucularına Alman sosyolog, felsefeci, müzikolog Theodor W. Adorno’nun ilgilendiği tüm konular üzerine yazılarının yeraldığı başyapıtı “Minima Moralia” adlı kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

DEMET AKALIN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Mustafa Ceceli
DMC

Şarkıcı Demet Akalın, fırsat buldukça seyahat ediyor. Çeşme’yi rahat bulduğu için tercih ediyor. Bodrum’u ve Fethiye’yi denizinden dolayı ziyaret ediyor. Yurtdışında Roma’yı romantik buluyor. İspanya ve Hindistan’ı merak ediyor. Demet Akalın, Avare okuyucularına Mustafa Ceceli’nin kendi ismini taşıyan albümünü öneriyor.

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Rakı Balık Ayvalık
İş Bankası Kültür Yayınları

Rakı Balık Ayvalık kitabı, Ayvalık ve Ege mutfağına ait birbirinden leziz meze, balık yemekleri ve tatlı tariflerinden oluşuyor. Yaşamlarının önemli bir bölümünü Ayvalık’ta geçiren araştırmacı yemek kültürü yazarı Erkan Acurol ve fotoğraf sanatçısı Arzu Acurol çifti, on beş yılı aşkın süreyle Ege ve Ayvalık mutfağını inceledi. Kitapta yaklaşık 80 tarifi bir araya getirdi. Bu tarifler arasında, karides çorbası, balık paçası, fenerbalığı çorbası, taratorlu deniz börülcesi, kızarmış peynirli közlenmiş kırmızı biber ve patlıcan, midye salatası gibi pek çok seçenek var. Ciltli ve kuşe kağıda basılı kitap canlı görselleriyle göze de hitap ediyor.

False