GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

UFKA DOĞRU

Ufka doğru koşuyor yüzüyle,

Eli kolu Zaman’la çelişik.

Kavşağında göğün ne bu ağaç,

Bu yarım çatı! Bir kırlangıcın

Isıttığı ev, masayla dolap.



Taşlar görüyor, köşe taşları,

Koşuyor sirenlerin izinde.

Pan cebinde. Yalnızlık ağacı

Emziriyor ovayı. Yonular

Döküyor bakırına güneşin.

Sabahattin Kudret Aksal

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Lezzet Durakları

Mehmet Yaşin

Ekin Yayıncılık


Hürriyet Gazetesi yazarı, gurme Mehmet Yaşin, Türkiye’de gezdiği kentlerdeki restoranları, yol lokantalarını 2007 Haziranı’nda yayımlanan "Lezzet Durakları" adlı kitabında bir araya getirmişti. Ekin Grubu’nca yayımlanan kitap büyük ilgi gördü. Gezilerini sürdüren Yaşin, yeni adresleri ekleyerek kitabını genişletti. Bu hafta piyasaya çıkan yeni baskıda yedi bölgeden 130 adres var. İlk baskıda yer almayan farklı lezzetlere yer veriliyor. Kitapta mekanların öncelikle "özel lezzet" yaratmış olmalarına dikkat ediliyor. Tanıtılan işletmelerin içinde lokantaların yanı sıra çay ocakları, pastaneler, kahvaltı yapılacak mekanlar bulunuyor. Lüks restoranlar yerine, lezzetiyle ünlü kır lokantaları, esnaf lokantaları ele alınıyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

KÜRŞAT BU KİTABI ÖNERİYOR

İhsan Oktay Anar

Puslu Kıtalar Atlası

İletişim Yayınları


Şarkıcı Kürşat, sıcak coğrafyalara seyahat etmeyi seviyor. Çeşme’nin denizine ve sokaklarında yürümeye bayılıyor. Bozcaada’da tek başına dinlenmek hoşuna gidiyor. Cunda’nın deniz ürünlerini seviyor ve buradaki eski Rum evlerine bakmaya doyamıyor. Yurtdışında Londra’nın kaosunu, eğlence hayatını ve nüfusunu İstanbul’a benzetiyor. Floransa’da kendini rönesans dönemindeymiş gibi hissediyor. Barselona’yı gezmeye doyamıyor. Brezilya ve Kudüs’ü merak ediyor. Kürşat, Avare okuyucularına İhsan Oktay Anar’ın "Puslu Kıtalar Atlası" kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

SELDA ALKOR BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Ferhat Göçer

Yolun Açık Olsun

DMC Müzik


Sanatçı Selda Alkor, doğal güzellikleri olan yerlere gitmeyi seviyor. Doğu Karadeniz yaylalarında çağlayanların akışını seyretmeye bayılıyor. Sinop’un yeşilliğini ve doğasının güzelliğini beğeniyor. İzmir’in insanlarını çok sıcak ve içten buluyor. Ağrı’yı görmek istiyor. Yurtdışında Paris’in kafelerinde oturmak ve yürüyüş yapmak hoşuna gidiyor. Slovenya’nın Bled Gölü’nden çok etkileniyor. Hindistan’ı farklı kültürlerin ve farklı dinlerin birleştiği yer olarak nitelendiriyor. İlk fırsatta Tibet ve Ağrı’ya seyahat etmek istiyor. Selda Alkor, Avare okuyucularına Ferhat Göçer’in "Yolun Açık Olsun" albümünü öneriyor.
False