GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

BAHAR

Dağlardan inip yayılan bu duman

kış dumanı değil artık

Bak,

çocuk elleri gibi yumuşak olan sisin içinde

gül kütüklerinin aşı bezleri ıslak.

Kapanmak üzre yarası budanmış ağaçların.

Çırılçıplak dallarda uykuyla uyanıklık arası

Fakat henüz

ne bir filiz

ne bir yaprak.

Cemreler bile düşmedi daha.

NAZIM HİKMET

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Yazı Odasında Yolculuklar

Paul Auster

Can Yayınları


Günümüz Amerikan edebiyatının yaratıcı yazarlarından Paul Auster’ın yeni romanı "Yazı Odasında Yolculuklar", gizemli metinleri, bilmece kimlikleri, kahramanının gizli geçmişi ve belirsiz işkencecisiyle belki de yazarın en tuhaf romanı. Ama Bay Boş’un dünyasının bizim dünyamızdan çok da farklı olmadığını düşünürsek, belki de o kadar tuhaf değil. Bay Boş’un kurmaca yaşamı, Kafka, Beckett ve Borges’in yarattıkları dünyadaki yerini alırken, günümüz gerçekliğini sezdiriyor. Kitabın konusu şöyle; bir yatak, bir yazı masası ve bir iskemleden başka bir şey bulunmayan, tek kapılı, tek pencereli bir oda. Yaşlı bir adam, bu odada belleğini yitirmiş olarak uyanır.

NE OKUYALIM

NAİM DİLMENER, BU KİTABI ÖNERİYOR

Mehmet Murat Somer

Podyum

Merkez Kitaplar


Müzik yazarı Naim Dilmener, seyahat etmeyi çok seviyor. Yurtiçinde Safranbolu, birbirine uyumlu mimari yapısı ve kahvelerinden dolayı ilk tercihi. Ayvalık’tan feribotla Midilli’ye gitmeye bayılıyor. Alaçatı’ya Babylon ve çarşısı için sık sık gidiyor. İlk fırsatta Manisa Kula’yı görmek istiyor. Yurtdışında New York’un uçsuz bucaksız sokakları hoşuna gidiyor. Dilmener, İtalya’da dünyanın en güzel kahvelerinin olduğunu söylüyor. Paris’ten kültürel etkinlikleri için vazgeçemiyor. En kısa zamanda Lizbon’a seyahat etmek istiyor. Naim Dilmener, Avare okuyucularına Mehmet Murat Somer’in "Podyum" adlı kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

Kardeş Türküler

Bahar

Kalan Müzik


İLYAS SALMAN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Oyuncu İlyas Salman, Türkiye’nin her yerini görmek istiyor. Malatya, tarihi değerleri ve memleketi olduğu için en sevdiği yerlerin başında. Akdeniz kıyılarını, uygarlıkların beşiği olarak gördüğünden sık sık ziyaret ediyor. Toros Dağları’ndaki yörüklerin eski kültürlerini hálá yaşatıyor olmalarından etkileniyor. İlk bulduğu fırsatta Trabzon Maçka’daki Sümela Manastırı’nı görmek istiyor. Yurtdışında Almanya’nın sanata değer veren bölgeleri ve ufak yerleşim yerlerini beğeniyor. Salman, İsveç ve Cenevre’den de etkilendiğini söylüyor. Küba’ya seyahat etmek istiyor. İlyas Salman, Avare okuyucularına Kardeş Türküler’in "Bahar" adlı albümünü öneriyor.

False