Avare - Seyahat Haberleri
GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE’NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

Yıldız Olayı


Gelirdi küpeli yıldız
Yavaşça sorardı hanginiz aç?
Yavaşça susardım ben
Ablam açım derdi.

Gelirdi küpeli yıldız
Kayarken dinlerdi ağılı
Kayarken soluğu gecede
İnek açım derdi.

Gelirdi küpeli yıldız
Köyde kuru kavağın dibine yumuşak
Köyde kuru kavağın dibinde pırıl pırıl
Böceğin biri açım derdi.

Fazıl Hüsnü Dağlarca

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Çivisi Çıkmış Dünya/Amin Maalouf/ Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık


Türk okurunun daha çok tarihsel romanlarıyla tanıdığı Maalouf, bu kez “medeniyetler çatışması” adı altında kuramsallaşıp yasallaşan ve dünyadaki bütün kültürler ve halklar için felakete yol açacak politikaları eleştiriyor. Çivisi Çıkmış Dünya bir yandan küresel ısınma, enerji kaynakları ve doğal felaketlerle, bir yandan da yanlış ve çıkarcı politikaların doğurduğu ekonomik ve siyasal krizlerle mücadele eden insanlık için bir yol haritası gibi. Kitabın satır aralarında Amerikan politikaları, Avrupa Birliği, 20. yüzyıl Arap siyasi tarihi ve Türkiye’den bahsediliyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

LÜTFÜ KÜÇÜK BU KİTABI ÖNERİYOR

Makber
Cem Mumcu
Okuyan Us


Türkiye Genç İşadamları Derneği Başkanı Lütfü Küçük, sık sık seyahat ediyor. Sahil bölgelerine gitmeyi seviyor. Bodrum ve Fethiye’yi deniz sporlarının yapılabildiği için tercih ediyor. Doğu Karadeniz’i hem doğası hem de kendi memleketi olduğu için seviyor. Yurtdışında eğitim gördüğü İngiltere’nin kendisinde ayrı bir yeri olduğunu söylüyor. İtalya’nın köylerini, egzotik ve bozulmamış bir doğası olduğu için beğeniyor. Fransa’nın kuzeyininse doğal güzelliği, sakinliği ve tarihi doku hoşuna gidiyor. İlk fırsatta, yelkenle Türkiye’den yola çıkıp Ege, Akdeniz ve Adriyatik kıyılarına mavi yolculuk yapmayı planlıyor. Lütfü Küçük, Avare okuyucularına Cem Mumcu’nun “Makber” adlı kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

MEHMET GÜNYELİ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Eric Satie
Gymnopedies
Aldo Ciccolini
EMİ


İşadamı ve fotoğrafçı Mehmet Günyeli, çocukluğundan bu yana zeytin kültürü içinde yaşamayı çok seviyor. Bu nedenle favori seyahat mekanı Küçükkuyu, Adatepe, Assos üçgeni. Mezopotamya kültürünün başkenti olarak gördüğü Mardin’i tarihsel dokusu ve büyülü atmosferi nedeniyle tercih ediyor. Akdeniz’le Ege’yi ayıran, Datça Yarımadası’nın en ucundaki Knidos’un doğal yapısı ve arkeolojik zenginliğine hayran. Yurdışında Fransa’da Provance Bölgesi en sevdiği rota. Arles ve Avignon festivallerini takip ediyor. Küba’yı Latin dünyasının en güzel ülkesi olarak değerlendiriyor. Hindistan’ın masallar ülkesini çağrıştırdığını söylüyor. Hayali Moskova’dan Şanghay’a trenle seyahat etmek. Günyeli, piyanist Aldo Ciccolini’nin yorumuyla Eric Satie’nin Gymnopedi’lerini tavsiye ediyor.
False