GeriSeyahat Asitane’de çanak yaÄŸması
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Asitane’de çanak yaÄŸması

Asitane’de çanak yaÄŸması

Kariye Müzesi’nin yanındaki Asitane Restaurant, her sene olduÄŸu gibi yine pazar günleri Osmanlı usulü brunch düzenliyor: Çanak YaÄŸması. Çanak yaÄŸması eski bir gelenek.Yeniçerilere ulufe verildiÄŸinde, bayramlarda, düğünlerde, saray bahçesinde verilen ziyafetlerde yemek çanakları, özellikle çorba kaseleri kapışılırdı. Çorba kapmamak, yeniçerilerilerin hoÅŸnutsuzluÄŸuna iÅŸaret sayılırdı. Günümüzde pazar günleri 11.00-15.00 arasında düzenlenen ‘Çanak YaÄŸması’ ise bundan biraz farklı... ViÅŸneli yaprak sarması, nohudab, ballı gemici böreÄŸi, reÅŸtiyye, keÅŸkek gibi lezzetler, bildiÄŸimiz kahvaltı çeÅŸitlerinin yanısıra veriliyor. Åžarap, çeÅŸitli ÅŸerbetler, meyve suları, çay ve kahve dahil kiÅŸi başı 25 milyon lira. Ãœstelik bu Osmanlı brunch’ı, Asitane’nin bahçesinde çınar aÄŸaçlarının gölgesinde. Kariye Camii Sokak No. 18 Edirnekapı. Tel: 0212-534 84 14-521 66 31. Â
False