GeriSeyahat Amalfi kıyılarının incisi Positano
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Amalfi kıyılarının incisi Positano

Amalfi kıyılarının incisi Positano

Amalfi sahilindeki hareketli İtalyan kasabası Positano, dünyanın başka hiçbir yerinde benzerine rastlayamayacağınız coğrafi yapısı, renkli mimarisi, turkuaz renkli deniziyle rüyaları gerçeğe dönüştürecek kadar güzel… Hem sosyetenin hem de turistlerin uğrak yeri olan Positano'da yapılacak harika aktiviteler var. İşte size Positano gezi rehberi…

Napoli körfezinin güneyinde yer alan İtalya'nın yazlık kasabası bu harika şehri ziyaret ettiğinizde karşılaştığınız manzaraya inanamayacaksınız. Şüphesiz Avrupa'nın en gösterişli sahilleri olan Amalfi kıyılarında uçurum kenarlarına konumlanmış, yağlı boya tablolarını andıran evler ve deniz manzarasının muhteşem bütünlüğü sizi çok şaşırtacak.

Amalfi kıyılarının incisi Positano


Özellikle yaz aylarında tercih edilen bu bölge şimdilerde çok popüler. Birçok lüks otel zinciri ve Michelin yıldızlı restoranlar yer alıyor. Hem sosyetenin hem de turistlerin uğrak yeri olan Positano'da yapılacak harika aktiviteler var.

Amalfi kıyılarının incisi Positano


Sahil biraz kalabalık olsa da erken giderseniz şezlonglarda kolayca yer bulabilirsiniz. Turistik bir yer olduğu için fiyatlar da biraz pahalı olabiliyor. Sahilde havlunuzu alıp, kendi köşenize de çekilebilirsiniz. Ücret ödemenize de gerek kalmaz! Plajın hemen arka sırasında birçok restoran bulabilirsiniz. Birbirinden lezzetli duran yemekler başınızı döndürmüyor değil. İtalya denildiğinde akla ilk gelen şeyler, pizza ve makarnadır. O zaman doğru adrestesiniz.

Amalfi kıyılarının incisi Positano


Lezzetsiz bir ürün bulma ihtimaliniz bu harika bölgede çok az! Sahil kasabası olduğu için deniz ürünleri de harikaydı. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

Amalfi kıyılarının incisi Positano


Akşamüzeri manzarası da bir o kadar etkileyici. Eğer uçurum yamacında bir otelde konaklıyorsanız çok şanslısınız. Otellerin, güneşin büyülü batışını izleyebileceğiniz harika terasları mevcut. Eğer böyle bir otelde kalmıyorsanız bile ziyaretçi olarak gidebilirsiniz. Biz Le Sirenuse'de konaklamıştık. Tek kelime ile büyüleyiciydi!

Positano'da mutlaka motorsiklet kiralamanızı öneririm. Yollar o kadar dar ki, arabalar zor geçiyor ve heryerde park sorunu yaşanıyor. Her hangi bir taşıt kullanırken biraz stres yaşayabilirsiniz. Yollar çok virajlı! insan korkudan heryere yürüyerek gitmek istiyor adeta! Her virajın karşınıza çıkardığı uçurum manzaraları ise hem büyüleyici hem de çok korkutucu...

Amalfi kıyılarının incisi Positano


Bir diğer tavsiye edebileceğim aktivite ise heyecan severler için, trekking! Meşhur Tanrılar Yolu diye adlandırılan uçurumlarda adrenalinin doruklarına ulaşabilirsiniz! Positano'nun 20.yy'a kadar bilinmediğini, sahil kasabalarını birbirine bağlayan yolların inşa edilmesi ile birkaç gezgin tarafından keşfedildiğini duyduğumda çok şaşırmıştım.

Positano ile bütünleşmiş olan begonviller ve sardunyalarla kaplı tarihi eser değerindeki evleri görmenizi tavsiye ederim. Labirenti andıran sokaklarında gezmelisiniz. İtalyanlar Tarihlerine o kadar değer veriyorlar ki Roma dönemlerinden kalma olan neredeyse tüm kiliseler, çeşmeler, hamamlar ve daha birçok tarihi yapı hala korunuyor. Yalnız bu geziyi yaparken, her yer yokuş olduğu için biraz yorulabilirsiniz. O yüzden bu aktivite için akşamüzeri saatlerini tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda sokaklarda inci gibi dizilmiş mini butikler mevcut. Hediyelik eşyalar ve yazlık kıyafetler için harika seçenekler sunuyorlar. Limonu ile meşhur olan bu bölgelerden Limoncello almanızı da mutlaka tavsiye ediyorum!

Amalfi kıyılarının incisi Positano





False