Sevgiyle...

Annemcim, LaleAnnemcim, FatmaAnne, MünevverAnne, ArasAnne, SenemAnne, MelekAnne, FilizAnne, ArzuAnne, SümerAnne, ÖzlemAnne ve bütün anneler!.. Hepinizin dünkü Anneler Günü’nü kutluyor, kucak dolusu sevgi gönderiyorum.

Doğrusu, şaşkınım; iş arkadaşlarım ve ben şaşkınız desek daha doğru. Çünkü organik besinlerle ilgili yazı yazdığım günden beri masamda çeşitli sebzeler, meyveler buluyorum. Bununla da kalmıyor, o yemeği (bakla, enginar gibi) nasıl pişirmem gerektiği de not olarak iliştiriliyor. Çok teşekkür ediyorum!

Sevgili Yurtsan Atakan geçen haftaki bir yazısında New York’ta organik beslenmenin inanılmaz olarak arttığından, yakında Türkiye’nin de böyle olabileceğinden bahsediyordu. Ben de aynı fikirdeyim. Çünkü hayatın her alanında müthiş bir doğallığa dönüş yaşanıyor. Türkiye de bu açıdan oldukça şanslı. Çünkü hiç kimyasal gübre görmemiş hayli fazla toprak parçasına sahip.

Organik tarım, organik beslenme derya bir konu. Yaşadığımız suni şehir hayatları içinde bir oksijen imkanı! Onun için sık sık dile getirmeye çalışacağım.

Bana Ayvalık’tan kivi ve portakal reçeli gönderen sevgili okurum Erkan Acurol, o reçelleri sırf benim kahvaltı masama renk ve tat olsun diye göndermemiş. Çok güzel bir niyeti var. Aktarayım:

"Efendim, insan hayatında ilkler ve sonlar vardır. Yaşım gereği ilkleri doyasıya yaşadım. Şimdi gelelim sonlara... Bu dünyadan giderken arkadan bırakılan hoş bir seda insan olarak tercihimdi. Ne yapabilirim diye düşünürken, uğraşımı kimsesiz fakir çocukların eğitimine sarf etme fikri doğdu. Evet, bu reçellerin gelirlerini kimsesiz çocukların eğitimine harcayacağım. Sayenizde gelen taleplerle bu ülkeye faydalı olmak isteyen yavrularımızı birlikte eğiteceğiz" diyor.

Eminim, sabah kahvaltınızda bir taraftan ev yapımı leziz reçeller yerken, diğer taraftan da her reçelli ekmeğin bir kimsesiz çocuğun eğitimine katkıda bulunduğunu bilmek masadan iç ferahlığıyla kalkmanıza sebep olacaktır. Yemeğiniz kendiliğinden hafifleyecektir!

İlgilenenlere Erkan Bey’in numaraları şunlar: (0266) 312 65 60 / (0532) 253 87 04 / acurol@hotmail.com

Reçellerle ilgili ayrıntılarsa şöyle: Erkan Bey, kışın portakal, ayva, kuru incir ve kivi olmak üzere 4 çeşit; yazın çilek, şeftali, kayısı, vişne ve karadut olmak üzere 5 çeşit reçel yapıp satışa sunacağını söyledi. 650 gramlık kavanozlarda satılacak reçellerin fiyatı 5 YTL. Bu arada Erkan Bey, dağ çilekleri henüz yeni toplandığı için çilek reçeli yapımına henüz başladığını da iletmemi istedi. Bundan sonra gelişmeleri arasıra yazarak size bildireceğim...


Özgürlüğün eşiğindeki kadın

Yüzyıllar boyu kadınlar hep baskı altında tutulmuşlar, hep bir şeyler yapmaya zorlanmışlar ve bunun sonucunda neredeyse kadının DNA’sına bile yansıyacak bir toplumsal psikoloji meydana çıkmıştır. Tantrik Kadın çalışmasının amacı, kadınların potansiyellerini yaşamaktan alıkoyan her türlü koşullandırılmanın ötesine geçmek, baskıcı kadın maskesini çıkarıp, doğal dişi-feminen özelliklere yeniden dönüş yapmak. Kadının tabiatı gereği varolan feminen enerjisini ve sezgisel gücünü açığa çıkarıp yaratıcılığa ve güzelliğe dönüştürmek. Buna kavuşmak için Tao, tantra, psikodrama ve Osho’nun tekniklerini kullanacak, kadın olmanın ne demek olduğunu, feminen enerjinin gücünü keşfedecek, hayatınızı özgür, bağımsız, yaratıcı kadınlar olarak içinizden fışkıran gerçek dişi gücüyle yaşayacaksınız.

Bu grup, özellikle kadınların var olan dişi enerjisinin özüyle tanışması ve açığa çıkarmasıyla ilgili. Bu seminer, kadınların kadın olmalarıyla ilgili şartlanmalarını ve koşullanmalarını ortaya çıkaracak, 21. yüzyılda erkek olma yolunda ilerleyen kadınların gerçek kadın güçlerini kullanarak feminen ve maskülen yönlerini dengeye sokacak bir çalışma.

Gruptaki diğer kadınların da desteğiyle gruba katılan herkes kendi gerçeğini, kendine olan saygısını ve dişi özelliklerini ön plana çıkarıyor ve hayatına geçiriyor olacak.

Semineri veren Halima kimdir

Halima, çocukluk ve gençlik terapileri temelde olmak üzere, beden enerjileri, cinsel şartlanmalar ve beden dengelemesi konusunda da uzmanlaşmış bir terapisttir. Uzun süre Osho Gizemler Okulu’nun bir üyesi olmuş ve metafiziksel çakra okuması üzerinde çalışmıştır. Halima, şu anda tüm dünyada 1982’den beri kadın seminerlerinde terapist olarak seminerler düzenlemekte.

Yer: Euro Plaza Otel

Ücret: 290 YTL
Yazarın Tüm Yazıları