Sevgililer gününde Merkür geri giderse

Bu sene tam da "Sevgililer Günü"nde Merkür’ün geri gidiyor olması çok önemli bir işaret.

Özellikle sevginin ne olduğunu öğreneceğimizi işaret ediyor. Öğrenmek aklın işi ve Merkür aklı yönetiyor. Halbuki konumuz sevgi. "Sevgililer Günü" sevgililerin birbirlerine sevgilerini sunacakları veya sevgisini göstermesini öneren bir gün. Sevgi, duygularımızın arasında en ince, en yüksek olanı. Ve duyguyu Venüs yönetiyor. Venüs bugün Balık burcunda ilerlemeye devam ediyor. Astrolojik açıdan Venüs en parlak olduğu bir konumdayken, Merkür Balık burcunda geri gidiyor. Bu çok anlamlı bir işaret. Sevginin ne olduğunu anlama zamanı geldiğini işaret eden gökyüzünün bu konumu sadece akıl ve mantıkla yönetilen dünyanın aslında sevginin eseri olduğunu öğretecek olayların meydana geleceğini işaret ediyor. Elbette ki, akıl çok önemli. Akıl sayesinde ne yapacağımızı biliyoruz lakin duygu olmadığı zaman bir şey yapabilmek mümkün değil. İşte sizi harekete geçirecek olan aşk, heyecan, yaratıcılığı ortaya koymanızı sağlayan duygu. Şimdi aklın önerdiği bir sevgi ile gerçek sevginin ayırt edileceği zaman geldi. Dikkatinizi kendinize yöneltin ve içinizdeki sevgiyi, derinlerde gömülü olan sevgiyi açığa çıkarmaya çalışın. Gerçekten sevgiyle davranmaya başladığınız zaman kafanıza takılı kalmış, sizi rahatsız eden ve canınızı acıtan ne varsa, hepsi geçecek.

Düşüncelerin sevginizi örtmesine izin vermeyin. Bugün örtüleri kaldırma zamanı. Bir an için düşüncelerinizi dağıtmayı başarabilirseniz içinizdeki sevgi uyanacak ve sevginin ışığı ile parlamaya başlayacaksınız. Sevginin ışığı öylesine parlak ve öylesine kuvvetlidir ki, etrafınıza ışık saçarsınız. En kör gözler bile görür ve hatta gözleri kamaşır. Korkunun yarattığı karanlık bulutlar ise, sevginin ışığını tıpkı kara bulutların güneşin ışığını azaltması gibi azaltır.

Sönük ve hatta görünmez hale gelirsiniz. Sevginiz azaldıkça yaşam enerjiniz de azalır. İsteksiz, halsiz, bedbin, karamsar ve huysuz biri haline gelirsiniz. Sizi sevenlerin böylesi bir durumla başa çıkmaları çok zordur. Nasıl ki, yağmur bulutları güneşi örttüğü zaman yapacak bir şey yoksa, sizin ışığınızı örten bulutları da dağıtacak bir şey olamaz. Ya yağmur yağacak veya kuvvetli bir rüzgar çıkacak ve sonra güneş tekrar doğacak.

Eski sevgililer hatırlanacak

Merkür bugün geri gitmeye başlıyor ve Oğlak burcunda ilerleyen Ay öğlene doğru Merkür’ü harekete geçirecek. Eski sevgilileri hatırlatacak olaylar olabileceği gibi geçmişte kalmış, unutulmuş sevdalar da ortaya çıkabilir. Eski aşklar ve geçmiş zamanlarda yaşanmış olaylar duyguların ve düşüncelerin derinleşmesine neden olacak. Çok hoş sürprizler olabileceği gibi şimdiye kadar bilinmeyen veya anlaşılmamış olan konular aydınlığa kavuşabilir ve olaylar çok başka açılardan değerlendirilebilir.
Yazarın Tüm Yazıları