Sevgililer günü ile başa çıkma rehberi

Haberin Devamı

GENE geldi çattı kör olasıca. Sevgilin varsa bir dert, yoksa ayrı dert. Bugünkü konumuz başlıktan da anlaşılacağı gibi Aziz Valentine’in bir kaç asır önce dünya kadınlarının başına musallat ettiği Sevgililer Günü.
Ev kirası zamanın şakkadanak gelişi gibi, her yıl umarsızca gelen ve bizi hüzünlere gark eden 14 Şubat; erkek milletinin “aşkım bize her gün sevgililer günü” yalanı ile birlikte, artık sevgilisi olan kadınlar için bile çekilmez bir hal aldı. Yemezler.
Ama yılmak yok. Bu yazıda hem yalnız geçirilecek bir sevgililer günü ile baş etmenin yollarını, hem de sevgilisi olup da günü gönlünce kutlayamayanların azabına son verecek formülleri sıralayacağım. Kalemi, kağıdı hazırlayın. 4 gününüz var.

1. Bekar partilerinden uzak dur!
Onlarca abazan ve vasıfsız erkekle, bir o kadar da çaresiz ve sinirli kadının toplandığı “single partileri”nden, daha bir tane sevgili bulan duymadım. Eve elin boş döneceğin yetmezmiş gibi, gecenin sonunda aşka olan umutların da tükenir.

Haberin Devamı

2. Romantik film izleme!
Çikolatanı stokladın, şarabını açtın, hadi mısır da patlattın. Ama o DVD’ye o duygusal filmi koyduğun anda bitersin. Gece, salya sümük bir halde eski sevgiliye atılan cevapsız mesajlarla biter.

3. Çiçekçilerin önünden geçme!
Sevgililer gününün 10 kusurlu hareketinden biri. Önünden geçmesen bile, yolda, asansörde, iş yerinde elinde kırmızı gül buketi, adres arayan bir çiçekçi kuryesi ile illaki karşılaşacaksın. Yolunu değiştir ya da merdivenle çık. Hele sana adres sorarlarsa muhakkak yanlış yere yönlendir.

4. Ofise gelen çiçekler için bir formülün olsun!
Her iş yerinde sevgilisinden gül buketi alan, sevdiceği ile bıdı bıdı bütün gün telefonda konuşan bir buldumcuk muhakkak bulunur. Korkma, çaresi var. Akşamdan hazırlayacağın eser miktarda kolonya ve çamaşır suyu karışımını küçük bir ilaç şişesi içinde yanında taşı. Gerisini temizliğin gücüne bırak.

5. Çiftlerle bir araya gelme!
Single partilerine gitmeyeceğin gibi “aman canım bizden geçti artık” diyen çift arkadaşlarına da aldanma. Gel sinemaya gidelim, evde tek başına mı oturacaksın tarzından gerilla hareketlerine sakın kulak asma. Sinemada birleşen eller, yemekte göz göze tokuşturulan bir çift kadeh, eve ağlayarak dönmene yol açar. Unutma.

Haberin Devamı

6. Kendine çiçek yollama!
İşte ideal sevgiliyi sana çekecek enerji kanallarını kapatan yegane hareket. Hem para tuzağı; hem Allah’ın bildiğini kuldan saklamaya çalışmanın beyhude çabası. Yapma.

7. Kamusal alanlardan uzak dur!
Bazı cumartesi akşamlarını sporda geçiren kişiler ne kadar acıklıysa, sevgililer gününde de spora gitmek, dişçiden randevu almak, tek başına sinemaya gitmek o kadar acıklı.

8. Kuaföre gitme!
Eğer akşama sevgilinle programın yoksa, kuaförlerin kapısından adımını bile atma. Fön çektirmek için ayırdığın yegane zaman, akşam yapacağı programı ballandıra ballandıra anlatan o kokoş ablanın saçını başını yolmanla sonuçlanabilir. Sevgililer gününü karakolda geçireceğine evinde geçir.

Haberin Devamı

9. O kedi buraya gelecek!
Sevgililer gününde 1 kadeh kırmızı şarap bile içme. Ağzına içki sürme. Geceyi, rakı sofrasında gaza gelip “o kedi buraya gelecek” diyen fare gibi tamamlarsın. Demedi deme.

10. Sevgililer gününü kutlamayan adamı sepetle!
Tamam; doğum gününü hatırlatmaya 1 ay öncesinden başlayan kadınlar gibi davran demiyorum (o taktik doğum gününde güzel, bırak öyle kalsın) ama en azından sana bir yemek bile ısmarlamayan, yanağına öpücüğü, avucuna hediyesini bırakmayan adamı 1 dakika daha yanında tutma. Kapitalist düzenin oyunu, yok bilmem ne. Bütün dünya kadınları bu haktan faydalanırken sen niye kutlamayacakmışsın?

 

Yazarın Tüm Yazıları