Senaryo aynı

ŞAMPİYONLAR Ligi’ne dönüşün heyecanı Arena’nın çimine çıkanından, tribününe gelenine kadar herkeste fazlasıyla hissediliyordu.

Haberin Devamı

Evinde ilk maç ve kazanma beklentisi heyecanı tavan yaptıran etkendi. Galatasaray’ın maça başlangıcı, beklenti yönünde rakip alanda oldu. Fakat ilerleyen dakikalar, bunun sebebinin Braga’nın oyun taktiği olduğu gerçeğini ortaya çıkardı. Aslında bir deja vu’ydu benim için. Size bir takım tarif edeyim ve hangi takım olduğunu hatırlayın...
Kendi sahasında görünen ama Selçuk ve Melo’ya top kullandırmayan, kendi alanında kolay top aldırmayan, aldırsa da yüzünü döndürmeyen ve çok iyi yardımlaşıp birbirine örülü defans yapan bir rakip. Aynı zamanda da kazandığı topları pas yaparak çabuk çıkan ve pozisyonlar bulan bir rakip. Size de Orduspor maçını hatırlatmadı mı? Sanırım Braga teknik heyeti o maçı izlemiş olacak ki, ben sadece aynı formatta değişik formalı bir rakip gördüm.

Haberin Devamı

Muslera olmasaydı

EĞER Muslera olmasa, maç daha ilk yarım saatte biterdi. İyi kalecinin farkı bu işte. Takımı diriltme ve oyuna dönme şansını veren adamdı Muslera. G.Saray’ın oynadığı maçlarda ön plana çıkan Melo’nun formsuzluğu, Emre’nin fotoğrafları, Amrabat’ın bekleneni verememesi ve benzeri konular... Fakat asıl problemi ıskalamamız lazım. G.Saray geçen seneye göre daha iyi kadrosu olmasına rağmen, geçtiğimiz yıldaki gibi coşkulu ve arzulu değil. Geniş kadro ve rotasyon dengeleri bozdu. Şampiyon kadrodaki değişim sıkıntının ana sebebi.

ŞİMDİ ÇOK ZOR

MELO, Selçuk, Burak, Umut, Riera, Eboue ve Amrabat gibi oyuncuların ortaya koydukları oyun tatmin edici değil. Fakat şunu sormamız lazım. G.Saray mı kötü, rakipleri mi iyiydi? Her iki takım da sarı kırmızılıları iyi çözmüş ve oynatmadan kazanmayı başarmış ekipler. Bu sonuçla üst üste oynayacağımız iki maçın avantajını iyi kullanamadık. Bunun da ötesinde işi bitecek bir rakibe hayat verdik. Bu oyun ve ve bundan sonra oluşacak baskı ile Galatasaray’ın işi çok zor artık.

Yazarın Tüm Yazıları