Salomanje yeni sezonu açtı

Nişantaşı’nın popüler mekánlarından Salomanje, kış sezonuna tepeden tırnağa yenilenerek girdi.

Beş yıldır Atiye Sokak’ta hizmet veren mekánı mimar Gamze Saygı yeniden dekore etti. Artık haftanın her günü kapılarını açacak olan Salomanje, tamamen doğal ürünlerle hazırlanan ev yapımı makarnaları da mönüsüne ekledi. Anladığım kadarıyla, akşam üzeri barı da bu yıl çok konuşulacak. "Hafta sonları erken eğlence" konseptini benimseyen Salomanje’de müzikler DJ Kamer Kutlu’ya emanet. Gelelim açılışa... Erol-Varol Kaynar kardeşlerin sahibi olduğu, işletmeciliğini Ersin Süzer’in yaptığı mekan, yeni sezon açılışını önceki gün düzenlenen bir davetle yaptı. Açılışa katılan Ahu Aysal, Metin Fadıllıoğlu, Ertekin ve Emre Ergani, yeni konsepti çok beğendiklerini belirtti.

Özal’ın isteği

Semra Özal, büyük oğlu Ahmet Özal’ı ANAP’ın başına geçirmeyi aklına koymuş. Muhalefet yapacak bir partinin olmadığını düşünen, ANAP’ın da halkın umutlarına cevap verebilecek tek parti olacağını iddia eden Semra Özal, işte bu nedenle rahmetli eşi Turgut Özal’ın kurduğu ANAP’ın başına oğlunu geçirmek istiyormuş. Bu amaç doğrultusunda da kolları sıvamış ve önceki gün Urfa’ya gitmiş Semra Hanım...

Eski evinde kiracı oldu

Ercan Canmutlu, eşi Müge Hanım’a aldığı pahalı hediyelerle sık sık gündeme gelirdi. Başarılı işadamı aynı zamanda gayrimenkul zengini olarak gösterilir, "en çok vergi ödeyenler" listesinde de hep üst sıralarda yer alırdı. Ancak Müge-Ercan Canmutlu çiftine nazar değdi. Ercan Bey, yüklü miktardaki vergi borcu nedeniyle nakit sıkıntısına düştü, Bodrum ve Anadolu Yakası’ndaki muhteşem evlerini birer ikişer satılığa çıkardı. Ünlü işadamı, eşi ve çocuklarıyla uzun yıllarını geçirdiği evi de satmış duyduğuma göre ve şimdi orada kiracı olarak kalıyormuş. Canmutlu ailesi umarım bu zor günleri bir an önce geride bırakır.

Mamma Mia’yı ayakta izlediler

Dünyanın en neşeli, en eğlenceli, en coşkulu müzikali "Mamma Mia", tüm görkemiyle İstanbul’da perdesini açtı. Garanti Bankası sponsorluğunda, "BKM", "İKSV", "Cnbc-e" ve "e2" işbirliğiyle önceki akşam İstanbul Gösteri Merkezi’nde seyirciyle buluşan müzikal için mekánın içi ve dışı özel görsellerle süslenmişti. İki hafta boyunca Yeşilköy’de Broadway rüzgarı estirecek olan gösterinin ilk gecesinde, salonda yer yerinden oynadı. Göcek tatillerini bitirip İstanbul’a dönen Rüksan-Mehmet Ürgüplü çifti de gösteriyi izlemeye gelenler arasındaydı. Çift, salonu dolduran binlerce kişi gibi gösterinin son yarım saatini coşku nedeniyle ayakta takip etti.

Dilek Hanif kreasyonuyla objektif karşısında

Egzotik sesi, kendine özgü yorumuyla dikkatleri çeken Atiye, önümüzdeki günlerde aranjörlüğünü ve prodüktörlüğünü İskender Paydaş’ın üstlendiği albümünü müzikseverlere sunacak. Hollandaca, Almanca, İngilizce ve Fransızca’yı ana dili gibi konuşan 20 yaşındaki şarkıcı, albüm öncesi etkileyici bir fotoğraf çalışmasına imza attı. Dilek Hanif imzalı giysilerle Belgrad ormanında Murat Sargın’ın objektifine poz veren Atiye, doğu-batı sentezini yansıtan imajıyla beğeni topladı.

Golf sahasında kıyasıya rekabet

City Farm, 20-21 Eylül tarihleri arasında İstanbul Golf Kulübü’nde 2. Geleneksel City Farm Golf Turnuvası’nı düzenledi. Toplam 80 katılımcının yarıştığı turnuvada; Erhan Kamışlı, Kaya Çilingiroğlu, Erdoğan Demirören, Yıldırım Demirören, Serra Tokar, Raif Bilir, Akın Kozanoğlu, Zeki Kohen ve Beyhan Benardete gibi pek çok ünlü isim de yer aldı.

Ev sahipliğini Emine Sabancı Kamışlı’nın yaptığı turnuvada, Bayanlar Gross ve Bayanlar Kategori A’da Serra Tokar, Erkekler Kategori C’de Erhan Kamışlı, Senior Kategorisi’nde Ural Belgin birinciliği kazandı. Özel ödülleri ise Can Ergene, Ediz Kemaloğlu ve Beyhan Benardete paylaştı. Kazananlar ödüllerini Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emine Kamışlı, Yönetim Kurulu Üyesi Osman Müftüoğlu ve City Farm Genel Müdürü Eşref Duraçe’nin elinden aldılar.

Acı kayıptan sonra ilk kez

Reklamcı eşi Sedat Sialom’u geçtiğimiz aylarda kaybeden Cana Sialom, önceki gün kızı Selin Billi ile "Mamma Mia" müzikalini izlemeye gitti. Eşini kaybettiğinden beri ortalarda görünmeyen, uzun bir yas dönemi geçiren Cana Hanım’ı evden çıkıp böyle bir etkinliğe katılmaya kızı ikna etmiş öğrendiğime göre... Selin Hanım, çalıştığı banka olan Garanti Bankası’nın sponsorluğunu üstlendiği müzikali birlikte izlemek için annesine epey dil dökmüş. Sonunda da amacına ulaşmış.

Dünyayı dolaşıyor

Diyarbakırlı işkadını Nadire İçkale, son zamanlarda kendini yollara vurdu, ülke ülke gezip duruyor. Bu arada bazı aksiliklerle de karşılaşıyor tabii... Geçtiğimiz ay Uzakdoğu seyahatine çıkan İçkale’nin bavulu, Bangkong’daki aktarma sırasında yanlışlıkla Adisababa’ya gitmiş. Nadire Hanım şimdilerde ise Özbekistan seyahatine hazırlanıyormuş. Ama o da son durak olmayacakmış. Ardından, ayın 24’ünde Çin’e uçacak olan Nadire Hanım, "Bunlar hem iş hem tatil amaçlı geziler" diyor.

Heyecan başlıyor

Dünyanın önde gelen golf turnuvalarından BMW Golf Cup International, bu yıl 19’uncu kez düzenleniyor. Turnuvanın Borusan Otomotiv tarafından organize edilen Türkiye elemeleri ise 11-12 Ekim tarihlerinde İstanbul Golf Kulübü’nde yapılacak. "BMW Golf Cup" adı altında düzenlenecek Türkiye elemeleri iki gün boyunca yaklaşık 170 golf oyuncusunun kıyasıya mücadelesine sahne olacak. Kategorilerinde birincilik kazanan sporcular, 1-6 Aralık tarihlerinde Arjantin’in başkenti Buenos Aires’de bulunan Jockey Club’da gerçekleştirilecek BMW International Golf Cup Dünya Finalleri’nde ülkemizi temsil etme hakkını kazanacak.

Yarın açılıyor

İstanbul’un çok sesli kültür ve etkinlik merkezi olarak lanse edilen The Hall, kapılarını yarın açıyor. Şehrin en dinamik ve renkli mekánlarından biri olmaya aday The Hall’un açılış gecesinde, İskender Paydaş da yeni albümünden şarkılarla sahnede olacak.
Yazarın Tüm Yazıları