Sakızlı revani

Yumurta ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına aktarıp tel çırpıcı yardımıyla 3-4 dakika kadar çırpın.

Haberin Devamı

Üzerine sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. İrmik, un ve kabartma tozunu ilave edip malzemeleri kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Diğer taraftan 25-30 santim çaplı yuvarlak fırın kabını 3 çay kaşığı yumuşak margarinle iyice yağlayın. Hazırladığınız boza kıvamındaki kek hamurunu yağlanmış kalıba aktarın. Revaniyi 5 dakika önceden 175 dereceye ve altüst konuma ayarladığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar, en az 40-45 dakika pişirin.
Pişip pişmediğini kontrol etmek için revaniye kürdan batırın. Temiz çıkarsa pişmiş demektir. Pişen revaniyi fırından çıkarıp ılık hale gelmesini bekleyin.
Şerbeti hazırlamak için su ve toz şekeri orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca damla sakızlarını ilave edip kısık ateşte, 10 dakika sakızlar eriyinceye kadar kaynatın. Şerbeti ocaktan alıp soğumasını bekleyin.
Soğuyan şerbeti ılık haldeki tatlının üzerine gezdirin. Şerbeti çekmesi için 30 dakika bekletip servise sunun.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

- 3 adet yumurta
- 3 fincan toz ÅŸeker
- 1 fincan sıvıyağı
- 1 fincan yoÄŸurt
- 2 fincan irmik
- 5 fincan un
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- Hindistancevizi ve fıstık
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- Nohut büyüklüğünde 2 adet damla sakızı

6 kiÅŸilik         Â

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Yazarın Tüm Yazıları