Sakinler ve 'Nanik' çiler

SPOR programlarındaki rekabetin, sahadaki rekabeti aratmayacağı bir sezon başladı.

Yapılacak ilk iş transferler ve kadro durumlarındaki “önemli” değişikliklere bakmak.

Haberin Devamı

MARATON
Erman Toroğlu’nun gidişinin ardından yeni formatı merak ediliyordu. Lig TV Genel Müdürlüğü’nden ayrılan, ancak isim hakkına sahip olduğu Maraton’u sürdüren usta isim Şansal Büyüka 'tahtından feragat etmiş ancak tacını bırakmamış.' Yanında Mustafa Denizli gibi usta bir futbol adamı ve belki de sezonun en büyük sürprizi olarak eski hakem Markus Merk var.
TELEGOL
Spor programlarının en şenliklisi, en şova dayalı olanı Telegol, Erman Toroğlu ile kadroyu güçlendirdi. Serhat Ulueren belli ki Erman Toroğlu-Ahmet Çakar eşleşmesinden doğacak yüksek gerilime güveniyor. İlk hafta performansları yanılmadığını gösteriyor. Gökmen Özdenak ve Ziya Şengül yerlerini koruyor ancak Sinan Engin’i arar Telegol seyircisi, onu da belirtmeli.
STADYUM
TRT’nin en büyük transferi, NTV’nin deneyimli ve sevilen ismi Murat Kosova. “Atlet komple” denebilecek, sporun her alanında bilgi birikimi olan Kosova’ya iki ünlü golcü Hakan Şükür ve Feyyaz Uçar eşlik ediyor. Bu kadar skorer bir kadro, maç görüntülerini taze taze yayınlayacak tek açık kanal olmanın da avantajıyla zirveye oynar.
YÜZDE YÜZ FUTBOL
Ekranların en pahalı yorumcusu Rıdvan Dilmen ile Güntekin Onay, “sakin ve makul” yorum arayan futbol seyircisi için ilk adresti. Kadroda değişiklik yok. Maçın sonunu beklemeden ilk 45 dakika sonunda “sıcak gelişme yorumu” yapmaları en büyük yenilik.
Maraton’un yeni stüdyosu havalı olmuş
Pek çok futbol programı var ve sezon boyunca hepsine değinecek, hepsinden bahsedecek imkan doğacaktır. Fakat “4 Büyükler” olarak bu 4 programı ön plana çıkartmak sanırım yanlış olmayacaktır.
Biraz detaya girmek gerekirse...
Lig TV, ihale sonrası yenilenme ve marka değerini artırma operasyonlarına başladı, malum. En çok ses getiren Erman Toroğlu ile yolların ayrılmasıydı. Yeni stüdyo havalı olmuş.
Maraton’da Markus Merk’in “çeviri” gerektiren yorumlarını daha fazla yadırgayacağımı düşündüğümü itiraf edeyim. Ancak Merk’in dengeli yorumları ilerisi için umut verici. Yanılmıyorsam sadece derbi maçlarının oynanacağı haftalarda programa katılacak olması ise eksiklik kabul edilebilir. Daha sakin, daha köşeleri yuvarlanmış bir Maraton’un şenlikli Telegol veya maç görüntüsü yayınlayan Stadyum karşısında problem yaşayabileceğini düşünüyorum.
Erman Toroğlu-Ahmet Çakar ikilisinin karizma savaşları
Telegol beklentileri karşılayacak bir performansla girdi sezona.
Serhat Ulueren’in Erman Toroğlu’na nazar boncuğu taktığı anda Ziya Şengül’ün “Baba n’aptın sen ya? Batık İspanyol kalyonları gibi oldun” dediği an, yine Erman Hoca ile Ahmet Çakar’ın stüdyodaki çim zeminde pozisyonları canlandırdıkları an, gecenin geç saatinde hem futbol muhabbeti hem de eğlence arayanların doğru adresi bulacaklarına işaret.
Son ihalede ortaya çıkan rakamın ardından yayıncı kuruluş-federasyon ve kulüpler arasında oluşan “Daha sakin olursak lige daha fazla değer katarız” şeklindeki görüşe “Nanik!” yapacak tek program şimdilik “Telegol.”
Bunun bir de pazartesi akşamı “Reha Muhtar-Erman Toroğlu-Ahmet Çakar” versiyonu var tabii.Toroğlu-Çakar ikilisinin karizma savaşları, geniş kitleler üzerinde kuşkusuz bir takip isteği uyandıracak. Ancak uzun soluklu olur mu, onu bekleyip görmek gerekecek...

Haberin Devamı

NOT: Değerlendirmeler 10 üzerinden yapılmıştır.

Yazarın Tüm Yazıları