Sadece 20 dakika

FENERBAHÇE ve Trabzonspor gibi iyi konsantrasyon gerektiren iki önemli takıma karşı oynanan çarpıcı oyun ile alınan sonuçlar, doğal olarak Galatasaray’dan beklentileri artırmıştı.

Haberin Devamı

Fakat maça başlangıcı iyi yapan Orduspor oldu. 20 dakikalık istekli ve tempolu oyunlarını 2 önemli strateji ile desteklediler.

1- Galatasaray defansına baskı yapıp rahat başlangıcı engellediler.
2- Melo’ya top aldırmayarak oyun kurgusunu ve çıkışını engellediler.
Fakat Orduspor adına maç 20 dakika sürdü. Kalan 70 dakikada Galatasaray oyunu istediği gibi oynayan ve yönlendiren taraftı. Galatasaray maça geç kaldı ama erken kopardı.

ATARYEMEZ...

GALATASARAY, rakip ceza alanına geldiği ilk doğru düzgün atakta golü buldu. Gol sarı kırmızılıların son haftalarda iyi oyun ve goller atmasının sebebi olan bek bindirmesi sonucu; Eboue’nin ilk çıktığı pozisyonda oldu. Galatasaray artık gol yüzdesi yukarılarda bir takım oldu. Pozisyona çok girse de az girse de atıyor, ama burada çok önemli olan nokta ilk golü atan taraf olması. Çünkt Galatasaray Ujfalusi-Semih defansı ve Melo-Selçuk orta sahası ile rakibin önüne 2 set koyan, böylece göbeği çok iyi kapatan ve öne geçince pozisyon vermesi, gol yemesi zor bir takım haline geliyor.

Haberin Devamı

YILIN TRANSFERİ....

BİR forvetten ne beklersiniz... Gol atmasını; atıyor. Top saklamasını; saklıyor. Servis yapmasını; saklıyor. Sadece bunları bile yapması yeterli iken, Elmander bunlarla yetinmeyip, geriye hatta kendi ceza sahasına kadar gelip yardım ediyor. Bitmedi. Bazen bir 10 numara gibi top sürüp araya gol pasları atarak pozisyon hazırlıyor. Yani sahanın her bölgesinde ve o bölgenin gerekliliğini en iyi şekilde yapan bir oyuncu. ‘Joker oyuncu’ tanımını yeniden yaptıracak kadar farklı ve etkili oynayan Elmander şimdiden Galatasaray’da yılın transferi oldu.

 

 


 

Yazarın Tüm Yazıları