Saddam’la biten ve başlayan zaman

2006 yılının bitiminde Saddam Hüseyin’in asılması hem 2006 yılına son noktayı koymuş, hem de 2007 yılının başlangıcında en önemli işaret olmuştur.

2007 yılı, Jüpiter’in sembolize ettiği olayların açığa çıkacağı bir sene olacak. Ve Jüpiter din, felsefe, kanunlar ve yargı organlarını sembolize ederken aynı zamanda yabancılar arasındaki ilişkileri de yönetiyor.

Hem Ay, hem de Mars Yay burcunda iken doğan Saddam Hüseyin, bir süredir Yay burcunda ilerleyen hem Jüpiter, hem de Mars’ın etkileri altında bulunuyordu. Üstelik geçiş yapan Uranüs, Saddam için sürpriz durumların ortaya çıkacağını gösteriyordu.

İdam edildiği sırada Boğa Burcu’nda ilerlemekte olan Ay, Saddam Hüseyin’in tam Güneş’inin üzerinden geçiyor ve doğum haritasında Güneş-Uranüs kavuşumunu tetikliyor. Yani doğum haritasının işaret ettiği potansiyellerin uyanacağını ve kendi misyonunu tamamlayacağını gösteriyor.

28 Nisan 1937 doğumlu Saddam Hüseyin’in burcu Boğa, yükselen burcu Akrep, savaş gezegeni Mars ise Yay burcunda ve benliğin ortaya çıkış biçimini işaret eden birinci evde duruyor. Ve Saddam Hüseyin’e savaşçı bir tabiat veriyor. Üstelik hemen yanında bulunan Ay ile kavuşum yapıyor olması, duygularının çok yoğun olduğunu gösteriyor ve Ay’ın hemen yanında bulunan Kuzey Düğüm ise kader durumunu işaret ediyor. Ve kaderiyle karşılaştığı ölüm anında büyük bir metanet ve dirayetle durması, etkileyici tabiatını ortaya koyan başka bir özelliği.

Fakat bu olayın dünyanın geçiş süreci yaşadığı büyük değişimler dönemine gelmesi sanırım rastlantı olmasa gerek. Astrolojik açıdan ben dünyanın önde gelen isimlerinin ortaya koyduğu farklı davranıştan veya kaybından, insanların etkileneceği ve değişeceği yolunda bir yorum yapmıştım. Ancak aklıma gösteri dünyasının ünlü sanatçıları ve onların şimdiye kadar ortaya koymadıkları tarzda davranacaklarını veya aniden ortaya çıkan kayıplardan etkilenen halkın duygu ve düşüncelerini değiştireceğini düşünmüştüm. Doğrusu Saddam aklıma gelmemişti. Din, felsefe, yargı organları ve uygulanan sistemle ilgili büyük değişimlerin hemen kıyısında durduğumuz 2007 yılı hem büyük fırsatların ortaya çıkacağı, hem de köklü değişikliklerin meydana geleceği bir sene olacak.

Hayalleri gerçekleştirmek

Duyguların aniden yoğunlaşmasına neden olacak durumlar ortaya çıkabilir ve bilincin derinlerinden yükselen farklı istekler uyanabilir. Kısa yolculuklar yapılabileceği gibi uzaklara gitmek ve uzun zamandır görüşülmemiş dostlarla buluşmak için güçlü arzular duyabilir. Bugün hayal gücünü uyandıran durumların ortaya çıkacağını işaret eden gökyüzünün konumu, hayalleri gerçekleştirmek için uygun koşulların meydana geleceğini gösteriyor. Bugün eski dostlar ve geçmişte kalmış olaylar hatırlanabilir. y
Yazarın Tüm Yazıları