Sabır istiyor

BEŞİKTAŞ’ın bu sezonki oyun karakteri nedir diye kime sorsanız, “Önde basan ve agresif oynamaya çalışan takım” cevabını alırsınız.

Haberin Devamı

Bu özellik Schuster ile kazanılan ve Türkiye’de uzun zamandır bir takımın yapamadığı bir anlayış. Bu sistem iyi uygulandığında hem kazandıran, hem de izleyene zevk veren bir oyun ortaya koyar. Tabii ki iyi yaparsan. Beceremezsen mahalle takımı gibi gözükürsün. Beşiktaş’ın oynamaya çalıştığı sistem gerçekten zor ve sabır isteyen bir düzen. Bu anlayışın oturmasında 2 şey çok önemli:
Oyuncuların futbolculuk ve zeka kalitesi.
Hocanın ve taraftarın sabrı.
Bu 2 özellikten birinin yeterince olduğunu söylemek mümkün. Yine de tamamlanması gereken yerler var ve bunlar transferle halledilir. Diğeri ise zamanla göreceğimiz ve Beşiktaş’ı direkt etkileyecek bir durum.
Beşiktaş aşağı yukarı her maç bu anlayışla sahaya çıkıyor. Bunda amaç kendi oyun felsefesini oynamak ve rakibe kabul ettirmek. Fakat bunu zaman zaman rakibe göre farklılık gösterir hale getirmek lazım. Galatasaray maçında olduğu gibi. Beşiktaş, Eskişehirspor maçına da aynı şekilde çıktı ve oynadı. Fakat kendi alanına çekilmiş bir rakip karşısında sistemin dezavantajları ortaya çıktı.
BİRİNCİSİ: Defans, orta saha yuvarlağına kadar çıktığı için çabuk oynayan rakip, hızlı adamı da varsa tehlike olur.
İKİNCİSİ: Beklerin içeri kademesinden dolayı kenarlarda boşluklar olur ve çabuk ters oynayan takım daha rahat gol pozisyonu bulur.
ÜÇÜNCÜSÜ: Rakibi hapsettiğin bölümde final pasını atacak ve finali yapacak oyuncun yoksa kilitlenip kalırsın.
Beşiktaş zaten zorlandığı bir maçta kilit oyuncusu Guti’nin kendisini attırması ile ile iyice içinden çıkılması zor bir duruma düştü. Bu, Eskişehir’e yeni yıl hediyesi oldu.

BEĞENDİM

Haberin Devamı

Bülent Uygun’un rakip analizi ve motivasyonunu.

BEĞENMEDİM

Guti’nin kendisini inkar eden davranışı ile kırmızı görmesi.

DİKKAT

Kaybetme kredisi olmayan Beşiktaş yarışa havlu gösteriyor.

Yazarın Tüm Yazıları