Rüyamda öldüğümü gördüm

Adının açıklanmasını istemeyen Y.D. rüyasında öldüğünü görmüş ve çok korkmuş olduğunu belirterek rüyasını şöyle anlatıyor;

"Geçen geçe rüyamda kendimi şehirler arası yolculuk yaparken gördüm. Arabayı ben kullanıyorum ve benden başka kimse yok. Sonra birdenbire karşıdan gelmekte olan kamyon benim yoluma geçti. O anda çarpışacağımızı anladım. Şiddetle çarpıştık. O anda bedenimin dışına fırladım. Kaza yerine yukarıdan bakıyordum. Ve kendi kendime ’Öldüm’ galiba dedim. Hiçbir korku hissetmiyordum. Hatta tarif edemeyeceğim olağanüstü güzel duygular içinde olduğumu söyleyebilirim. O sırada kan ter içinde uyandım. Ve gördüğüm rüyanın etkisiyle sabaha kadar uyuyamadım. Günlerdir böyle bir trafik kazasında öleceğimi düşünerek yaşıyorum. Şimdi arabaya binerken tedirgin oluyorum. Acaba kendi ölümümü mü, gördüm?"

Bu gördüğünüz rüyanın geleceği haber verdiğini sanmıyorum. Çünkü, anlattığınız duygular, önemli bir tecrübe yaşamış olduğunuzu işaret ediyor. İçimizden yükselen tüm bu duygu ve düşünceler, yaşadığımız tecrübenin eseridir. Ancak insan sadece günlük hayatın içinde değil, bazen rüya aracılığı ile de tecrübelerini gerçekleştirir. Mesela sizin gördüğünüz bu rüya, sözünü ettiğim türden bir tecrübe yaşamış olduğunuza işaret ediyor.

Şayet böyle bir rüya görmemiş olsaydınız, ölüm tecrübesini normal şuurluluk hali içindeyken yaşayacaktınız. Fakat, sanırım o sıralarda hayat enerjiniz yüksekti ve dünyayla bağlantılarınız kuvvetliydi. Bu nedenle rüya kanalıyla ölüm hakkında bilgi sahibi oldunuz. Fakat hatırlamadığınızı söylediğiniz ayrıntılar aslında çok önemli. Keşke rüyanın ardından tüm izlenimlerinizi yazmış olsaydınız. Görülen rüyaların hatırlanması kişinin gelişimine katkıda bulunuyor. Gördüğünüz rüyaları yazma alışkanlığı edinirseniz, sonraki rüyalarınızı bütün ayrıntılarıyla hatırlayacak duruma gelirsiniz.

Şimdi bilmeniz gereken en önemli konu; bir araba kazasında öleceğinizi bekleyerek endişeler içinde yaşamayın. Elbette ki, bir gün öleceğiz. Doğum ve ölüm. Başlangıç ve son. Madem ki, yaşamaya başladık, bir gün bu yaşantımız son bulacak. Fakat, her an ölümü bekleyerek endişeler içinde yaşanmaz. Dikkatinizi hayata yöneltin ve gördüğünüz rüyanın bilgisini içinizde uyandırmaya çalışın.

Yabancılara dikkat!

Heyecan uyandıran gelişmelerin meydana geleceği bir gün. Çok büyük organizasyonlar yapılabilir ve uluslar arası ilişkiler farklı boyutlara ulaşabilir. Özellikle yabancılarla yapılacak işlerin gözden geçirileceğini işaret eden gökyüzünün konumu adalet sistemi ve yargı organlarıyla ilgili değişime zorlayan olayların meydana geleceğini gösteriyor. Evraklarla ilgili karışıklıklar ve beklenmedik bir biçimde ortaya çıkan belgeler düşüncelerin değişmesine neden olabilir. Skandal olarak değerlendirilecek durumlar ortaya çıkabilir.
Yazarın Tüm Yazıları