Roman gibi

YAKLAŞIK üç hafta önce ticari bir araç almak üzere Göral Otomotiv’e gittim, kendi aracımı takas edebileceğimi söyledim, aracımı incelediler, bir fiyat çıkarttılar.

Düşündüğüm araca fiyat verdiler ve yolda olduğunu söylediler, (Bir haftada teslim) Uygun buldum, peşinatı verip sözleşmeyi imzaladım. İstedikleri evrakları söylediler, (Temiz kağıdı, rehin kaldırma yazısının Trafik tarafından satış yapılmasında sakınca olmadığını belirten kaldırma yazısı, imza sirküleri, Ticaret Odası kayıt belgesi, kimlik fotokopisi, vekaletname) belgeleri teslim ettim. Ertesi gün satış sorumlusu arayıp size sözünü verdiğimiz araç bir aydan önce gelemeyecek o zaman ki fiyatları kestiremiyoruz, bir gelin görüşelim dedi, gittim. Bana plakası hazır başka araç teklif ettiler ama fiyatı fazla idi, zoraki anlaştık. Ertesi gün vekaletin yenilenmesi ve firma adına verilmesi gerektiğini söylediler, yeniden çıkarttım.
Ertesi gün satış sorumlusu arayıp Trafik Şubesi tarafından verilen satış yapılmasında sakınca olmadığını belirten yazıyı kaybettiklerini söylediler. Yeniden almam gerekiyormuş, gittim bana noter tastikli rehin kaldırma yazısının aslı ortada olmadığı için, noterden yeniden tastiklenmesi gerektiğini söylediler. Noterden yeniden tastik ettirdim. Trafik Şubeye tekrar gitim. İstediğiniz belgeyi dosyanız yerine gitmediği için hemen veremeyiz, dediler. Ben de tekrar Göral Otomotiv’e gittim, anlattım, ilgileneceklerini söylediler.
Ertesi gün satış yetkilisi tekrar aradı ve bana, bu işlemi yapabilmeleri için yeniden notere gidip tahahütname düzenletmem gerektiğini söyledi, o belgeyi de alıp verdim, masraflar ne olacak diye sordum, biz karşılarız dediler.
Ertesi gün aynı yetkili arayıp masraflardan birini karşılayacağız sizin hatanız dediler. Bu ücret yatmazsa araba yok. Merak ettiyseniz söyleyeyim 60 TL.
Bu arada benim kaybolan zamanım, kırılan kalbim bozulan psikolojim!
Yeri gelmişken söyleyeyim. Sizce özür dilediler mi?
Hayır!..
M. Ali YILDIRIM

Numaradan ‘numaratör’ koymuşlar


ANKARA Pasaport Dairesine pasaport almak için başvurun. Başvurun da numaradan numaratörleri görün...
Hemen her köşede rakamlar var! Sürekli değişen rakamlar... Yalnız rakamlarda bir sıra yok, nizam yok; tamamen gelişigüzel...
Rakam bir bakıyorsun yüzlerde, sonra ikiyüzlü, sonra üçyüzlü oluyor...
İkiyüzlü bir rakam çıktı tam bana 3-5 kişi var diye düşünüyorsun. Mümkün mü? Yaklaşık 20 dakikada değişen numaratör birden 100 sayı ilerliyor...
Oğlumu okula göndermeyip parmak izi için gittik. Yarım saatte bitebilecek bir iş için yaklaşık 3 saat bekledik. Okula ulaşımda yaklaşık bir saat, gitti yarım gün...
Müdür yardımcısına şikayet etmesem bu kadar hızlı biter miydi? Orasını Allah bilir!
Bu arada orada görevliler sürekli çalışıyor, boş duranı görmedim. Ama aradan iş yapıyorlar galiba. Her yere operasyon yapan emniyet teşkilatı şu pasaport dairesine bir göz atsa diyorum.
Ahmet GEDİKLİ

Etkinlikler


ODTÜ Toplum Gönüllüleri olarak 11 Nisan ve 18 Nisan tarihlerinde, Ankara-Çankaya Arjantin İlköğretim Okulu öğrencileriyle birlikte yürüttüğümüz ‘Geleceğe Uzanan Sihirli Eller’ projemiz kapsamında, Çankaya Belediyesi 100. Yıl Kapalı Semt Pazarı’nda ‘Evden Pazara Mutluluk’ isimli etkinliğimizi gerçekleştirmek üzere stand açacağız. Etkinliğimizde Arjantin İlköğretim Okulu öğrencilerinin ve ODTÜ Toplum Gönüllüleri’nin kullanmadıkları giysi, kitap ve oyuncak gibi eşyaları ihtiyacı olan insanlarla paylaşmayı amaçlıyoruz. Standımıza bekleriz.
Barış COŞKUN

RESUL RIZA’YI ANMA

AZERBAYCAN’ın büyük şairi Resul Rıza doğumunun 100. yılında Ankara’da yarın 18.00’de anılacak. Toplantıya Azerbaycan’dan katılacaklar arasında Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı ve Resul Rıza’nın oğlu Anar, şair Fikret Goca, Nazım İbrahimov da bulunuyor. Resul Rıza’nın seçme şiirlerinden oluşan ve şairin doğumunun 100. yılı anısına basılan ‘Gecenin Suskun Namesi’ adlı kitap da bu toplantıda tanıtılacak.
Yer: TÜRKSOY toplantı salonu; Ferit Recai Ertuğrul Caddesi, No: 8, Çankaya
DURSUN Yıldız, Avrasya TV’e Ümit Zileli’nin programında ‘Dünyada ve Türkiye’de Su Sorunları’ konusunda açıklamalar yapacak.

Diker AKP’yi kutluyor

YAŞ kararlarına yargı yolunu açan Anayasa değişikliğini kabul eden Anayasa Komisyonu’na tebrikler. Komisyonda evet oyu kullananlar demokrasi ve hukuk adına tarihe geçeceklerdir.
Çünkü 30 yıldır hiçbir siyasi iktidar YAŞ Kararlarını yüce yargı yolunu açacak bir düzenlemeyi TBMM’ ye getirme cesaretini gösterememişti.
Bu konuda cesur adım attığı için AK Parti iktidarını kutlarım.

Yazarın Tüm Yazıları