Reklam yapma yol yap

Şehirlerarası yollarda bayram trafiğinin yoğun olacağını yola çıkmadan önce kestirebiliyorduk ve göze almıştık.

Haberin Devamı

Ama Ankara-Şereflikoçhisar-Aksaray-Ereğli yolunda yıllardan beri bitmeyen yol yapım çalışmalarının bayramı zehir edebileceğini kestiremezdik herhalde.
Bayram bir anda karar verilen bir gün değil ki önlem alınmakta gecikilmesin.
Ayı belli günü belli. Ama bu yolun inşaatını yapan ve yol boyunca tabelaları ile reklamını her daim yapan Fernas Şirketler Grubu reklama gösterdiği özeni yol yapım çalışmalarında da gösterseydi Şereflikoçhisar’da 10 km araç kuyruğu oluşmazdı herhalde.
Bayram dolayısıyla tüm çalışmalarını durdurmuşlar. Çalışan yok.
Yolun bir tarafını iki yönlü trafiğe açmışlar diğer yön toprak yığını. Araç kuyruğunun ucu bucağı yok. İnsanlar zaten uzun yolda olmanın yorgunluğu ve gerginliği içinde, bir de ilerlemeyen araç zinciri. Hem giderken, hem de gelirken binlerce araç için kaybedilen ve gergin geçen 1,5 saat.
Hesabını kim verecek?
Ertan DOĞAN

Haberin Devamı

Mezarda bira şişesi olur mu

Babamızın Karşıyaka’da bulunan mezarını ziyarete gittik. Babamın mezarı 1. Kapı’da bulunuyor. Bu kadar bakımsız bir mezarlık alanı olamaz. Her yer leş gibi, ağaçlar budanmış, mezarların ara yollarına atılmış, yürünmüyor; Mezarların üstünde bile kesilmiş ağaç dalları var.
Ama en kötüsü de babamızın mezarının ve bir kaç mezarın etrafında bira şişeleri vardı. Bu kadar mı saygısız, duyarsız oldu bizim insanlarımız. Özel güvenlik elemanına bu durumu söylediğimizde hiç ilgilenmedi bile; sanki onlara göre gayet doğal bir durumdu.
Elçin ÖZKAN

Caddelerin hali ve istenen yol vergisi

Agaç kesme konusunda (26.10.2012) Cuma günü köşenizden belediyeye teşekkür eden okurunuzla aynı düşüncede değilim.
Bir sene önce ekilen ağaçların ömrü diğer seneyi görmüyorsa... Konya Yolu’ndan Öveçler 2. Cadde’ye doğru giden çok geniş yol birden bire duvara toslama durumunda ise (Yol 2. caddede duvar ile bitiyor, plansız programsız yapılan iş bu kadar oluyor demek ki)... Öveçler 2. Cadde’deki alt geçitte hergün trafik kazası oluyorsa ve bu yolu denetlemeye 7-8 son model siyah Alman marka araçlarla gelen yetkililer varsa... Ve son olarak da 2009 yılında Öveçler 2. Cadde’ye yapa boza yamuk yumuk asfalt atılıyorsa ve bunun parası da Ekim 2012’de 690.22 TL olarak bana yansıtılıyorsa ortada başarılı yapılan işlerin olduğunu söylemek bana göre imkansız.
Belediyeye ödenilen vergiler nereye gidiyor?
Belediye özelleşti de benim mi haberim yok!
Şanlı şöhretli, şarkıcılı Gökkuşağı olmak üzere açılış yapılan etkinliklerde saçılan paraların Belediyenin asli görevi olan vatandaşa hizmet olarak asfalta harcanmasını yeğlerim.
N.G.Ö.
 
KISA... KISA....

Haberin Devamı

- Türk Japon Vakfı’nın Cumhuriyet etkinliği çerçevesinde düzenlediği,
Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Takı Tasarım Bölümü Mine Sergisi açılışı bugün yapılacak. Sergi 7 Kasım’a kadar Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi’nde izlenebilir.

Yazarın Tüm Yazıları