Rehavet sarmış dört bir yanımı

TARAFTAR “kolay maç olur” diye fazla ilgi göstermeyince, futbolcular “ilk maçı kolay kazandık” diye işi ciddiye almayınca bu rehavet ortamında klasik G.Saray başlangıcı olmadı.

Haberin Devamı

Trabzonspor, Ali Sami Yen Kompleksi Türk Telekom Arena’da berabere biten ilk maçtan kopya çekerek kendileri adına aslında doğrusunu yaparak oynadı.
Trabzonspor orta sahada G.Saray’ın organizatörleri Selçuk-Melo ikilisine zaman tanımayarak oyunu dengelerken, G.Saray göbeği iyi kapatan rakibine karşı kenarları 4 gün öncesine göre çok az ve etkisiz kullandı. Fakat bunlar sonuçlardı. “Sebep ne?” derseniz, G.Saraylı oyunculardaki “bu maçı sıkmadan da kazanırız” düşüncesi idi. İlk yarım saatlik bölümde Trabzon defansını rahatsız edecek ya da zor duruma düşürecek ciddi bir pozisyon olmaması G.Saray’ın oyunu için önemli bir göstergedir.

İLLA Kİ PAS

G.Saray rakip kim olursa olsun, maç nerede olursa olsun illa ki pas yapmak isteyen ve ayağındaki topu gelişi güzel vuran bir takım değil. Elmander gibi fiziki özellikleri buna uygun bir oyuncu olmasına rağmen şişirme ve uzun oynamayı düşünmeyen G.Saray bazen bu özelliğinin sıkıntılarını yaşıyor. Trabzonspor maçında da iyi kapanan bir rakibe karşı bu isteğin ortaya çıkardığı göbekten oynama düşüncesinin problemini yaşadı.
İkinci yarıya “Soyunma Odası Terapisi !!!” ile başlar diye beklenen G.Saray ilk yarıyı aratır bir oyun ortaya koydu. Tempoyu yükseltemeyen, rakibe baskı kuramayan ve çok pas hatası yapan G.Saray rakip alanda gözükmesine rağmen pozisyon üretmekte zorlandı.

Haberin Devamı

KAZANMASI ZORDU

1-Devamlı alan değiştirerek oynayan G.Saraylı oyuncular en sabit maçlarından birini oynadı.
2-İçeride rakibe pas yaptırmayan G.Saray, Trabzonspor’un pas yapmasını seyreder hale gelmişti.
3-Ligin en çok pas yapan takımlarının başındaki G.Saray en çok pas hatasını yaptığı maçı oynadı.

ÖNE ÇIKANLAR...

1-) Colman
2-) Rehavet
3-) Kötü Oyun
4-) Pas hataları

Yazarın Tüm Yazıları