Prova ve gerçekler

G.SARAY bu sezon ilk defa farklı bir oyun anlayışı ile mücadele etti.

Haberin Devamı

Sarı kırmızılılar, maçın koptuğu ilk yarı önemli Manchester United maçına göndermeler yapan, kendi alanında devamlı kalabalık olan, bütün takımın top ile kendi kalesi arasında mutlaka olduğu ve sabırlı bir oyun oynadı. Bana göre 3 sebebi vardı bu oyunun...
1-En önemli sebep, sezona çok ve hatalı goller yiyerek başlayan Galatasaray’ın az ya da pozisyon vermeden maçı tamamlamasını sağlamak.
2-Manchester deplasmanında oynanacak oyun anlayışını denemek ve ortaya çıkacak artıları eksileri görmek.
3-Antalya gibi geçen sene Galatasaray’a iki maçta da problem olmuş bir takıma karşı rakibin planlarını bozmak ve hata yapmasını sağlamak.

ARTILAR...

Kontratak: Bu anlayışın artısı kontratak yapmak ve çabuk çıkmaktır. G.Saray’ın gollerine bakınca bu düşüncenin gerçekleştiği görüldü.
Pozisyon vermemek: Kendi sahasında kalabalık olunca alan bulamayan rakip doğal olarak pozisyon da bulamadı ve daha çok hata yaptı.
Ekonomik oyun: Galatasaraylı oyuncular birbirine yakın oynayıp, pas organizasyonunu iyi yapınca, golleri de ilk yarıda bulunca fazla yorulmadılar.

EKSİLER...

Haberin Devamı

Cris: Orta sahadan gelen yardım ve rakibe alan bırakmamaya bir de Melo’nun 3. stoper gibi oynaması eklenince Cris fazlasıyla rahatladı. .
Üretkenlik: İlk yarı pozisyon vermek istemeyen anlayış, geçen yıl pozisyon üretmekte zorlanan G.Saray’ı hatırlattı.
 Manchester’da ilk yarı ışığında G.Saray’ın dikkat etmesi gerekenler:
1-Oyunu kendi alanında kabul etmemeli ya da beklememeli.
2-Pas sayısını artırmalı ve kontrolü eline alarak rakibi koşturmalı.
3-Bu sezon G.Saray’ın en zayıf yanı olan ve İngiliz takımlarının kimliği niteliğindeki duran toplar.

Yazarın Tüm Yazıları