Probleminizi kendiniz çözebilirsiniz

Bir türlü çözemediğiniz problemlerinizin üstesinden yine kendiniz gelebilirsiniz.

Bunu yapabilmenin aslında çok basit bir yöntemi var. Günlük yaşamda zaman zaman çözümleyemediğimiz, sonuçlandıramadığımız ya da anlamadığımız durumlarla karşılaşırız.

Bazı insanlar içgüdüsel yöntemler geliştirip uygular ve kendilerini rahatlatmayı başarırlar. Bazı insanlar ise, bu tip durumlar karşısında ne yapılacağını öğrenir ve bu metotları uygulayıp çözmeye çalışırlar. Fakat, büyük bir çoğunluk açmaza girip ne yapacağını bilemez halde büyük bir gerilim yaşar. Halbuki biraz gevşeyip iç seslerini dinlemeyi öğrenseler, hem içine girdikleri karamsar halden ve bunun yaratacağı etkilerden uzak kalabilir, hem de çözüm bulabilirler.

Daha ben minik bir çocukken babam kendi uyguladığı yöntemi anlatmıştı. Bir türlü içinden çıkamadığı problemleri nasıl çözdüğünü anlatırken düpedüz kendi kendisiyle irtibata geçtiğini dile getiriyordu. Ben büyüyüp de bir takım çözüm gerektiren durumlarla karşılaştığım zaman, babamın anlattıklarını hatırlayıp uygulamış ve onun yönteminin çalıştığını keşfetmiştim.

Uyguladığı yöntem çok basit, fakat uygulayabilmek biraz zor gelebilir size. Ancak, biraz istek ve gayretle başarabilirsiniz. Bu uygulamanın temel ilkesi gevşeyebilmeye dayanıyor. Önce yoğun bir biçimde sorun haline gelen probleminizi düşünüyorsunuz. Sonra bu problemin çözümü üzerine bütün dikkatinizi odaklıyorsunuz. Başka hiçbir şey düşünmeden sürekli olarak kendinize çözümü soruyorsunuz. Bu çalışmayı kağıt üzerinde yazarak yapabilirsiniz.

Probleminizi yazabilir ve çözümünü bulmaya çalışabilirsiniz. Bu sırada aklınıza gelen her şeyi yazabilirsiniz. Babam genellikle proje üzerinde çalışırken kağıt üzerinde uyguluyordu.

Yoruluncaya kadar çözüm üzerinde düşündükten sonra aniden dikkatinizi bambaşka bir konuya yöneltiyorsunuz. Mesela çiçeklerinizle ilgilenebilir veya yemek yapabilirsiniz. Yahut dışarı çıkıp başka işlere odaklanabilirsiniz. Sonra tekrar probleme odaklanabilirsiniz.

Gün içinde bu çalışmayı yaptıktan sonra gece yatmadan önce tekrar sorunun çözümünü aramak daha iyi. Bu sırada zihninizde çeşitli çözümler belirebilir. Bunları hemen yazın, fakat üzerinde düşünmeyin. Sonra yatıp tamamen gevşeyip uykuya dalarsanız, rüyanızda çözümü görebilirsiniz. Kalkıp rüyanızı yazın ve sonra uyumaya devam edin. Sabah yazdıklarınızı gözden geçirdiğiniz zaman problemin çözümünü bulmuş olduğunuzu anlayacaksınız.

Sert tepkiler göstermeyin

Venüs-Mars arasındaki sert etkileşim, ilişkilerde karışıklık ve anlaşmazlıklar çıkabileceğini işaret ediyor. Hem aşk, hem de parasal açıdan ortaya çıkan karışıklıklar gerilim yaratabilir. Ancak Boğa burcunda dolaşan Ay, güven ihtiyacının uyanacağını ve buna bağlı olarak tedbirli davranılacağını gösteriyor. Öğle üzeri hayal gücünü harekete geçiren durumlar ortaya çıkabilir ve kuruntulu davranışlara neden olabilir. Bugün endişelerin doğru olup olmadığını araştırmadan sert tepkiler göstermekten kaçınmak gerekiyor.
Yazarın Tüm Yazıları