Play-off'a bakalım

Haberin Devamı

Saha içinde ise Galatasaray alışıldık düzeni ve saha dizilişi ile yer alırken, Beşiktaş özellikle Fenerbahçe deplasmanında tutan oyun anlayışı ve diziliş ile başladı. Beşiktaş golü yediği dakikalar da dahil oyunu hep kendi alanında kabul ederek hem ekonomik oynadı hem de Galatasaray’a fazla pozisyon vermedi. Bu sakinlik ve sabır sayesinde beraberliği de yakaladı. Galatasaray’ın çok kısa sürede cevap vererek yakaladığı avantajı Semih ters vuruşla bitirdi.

STRES KOKUSU

MAÇA imzasını atan ne goller ne de kaliteli ayaklardı. Stres her iki tarafıda kıskacına aldı ve derbiyi sevimsizleştirdi. Çünkü, Beşiktaş yorgunluk ve kaybetmeme stresini Galatasaray ise kazanıp arayı açma ve ligi bitirme stresini yaşadı.

Fatih hoca, Necati’yi oyundan almanın cezasını golle görünce hatayı hemen düzeltip Baros’u oyuna aldı. Bu değişiklik Galatasaray’a son dakikada da olsa galibiyeti getirdi.

Haberin Devamı

FARKI VARDI

GALATASARAY’ın sahadaki oyun üstünlüğünün ana sebeplerinden biri Fernandes gibi oyun kurma ve defanstan top çıkarabilme özelliği olan bir oyuncunun yokluğuydu. Bunu iki şekilde gördük.

1- Defansın Almeida’ya mecburen uzun oynamak zorunda kalması.
2- Orta sahada pas organizasyonunun kısa ve etkisiz kalması.

Merak ettiğim ligin iki tane fizik kalitesi iyi takımının hangisinin mücadele kısmını kazanacağıydı. Beşiktaş maç yoğunluğu fazla olmasına rağmen ilk yarı Galatasaray ile başa baş mücadele etti. Bunu kendi alanında daha fazla kalarak da sağlamayı becerdi. Fakat maçın son bölümü Beşiktaş’ın yorgunluğunun bariz ortaya çıktığı ve maçı iyice ceza alanında oynamak zorunda olduğu şekilde geçti. Zaten Galatasaray’ın golü bulmasının ana sebebi bu geri çekilmenin davetkar tarafıydı.

SONUÇ

GALATASARAY aldığı galibiyet ile ligin play off’a kadar olan ilk bölümünü bitirdi. Play off’un da başlamadan bitme ihtimali var ve bunu 32. veya 33. hafta görürüz.

Yazarın Tüm Yazıları