Pil kardeşliği

Eminim ne onun ne de annesinin yerinde olmak isterdik...

Haberin Devamı

Çünkü onun yerinde olsaydık, ne konuşabilecek ne de duyabilecektik.
Annemizin sesini bilemeyecektik belki, bize nasıl “Seni seviyorum” dediğini de...
Annesinin yerinde olsaydık eğer, sesimizi çocuğumuza duyuramamanın ne büyük bir acı olduğunu yaşayacaktık, saçını okşarken söylediklerimizi anlamadığına yanacaktı içimiz.
Belki de sadece masal anlatmak, minik bebeğimizin de sorusorması en büyük hayalimiz olacaktı. Ama şanslıyız biz değil mi? Ne 5 yaşındaki minik Hilal’in yerindeyiz, ne de annesinin...
İşte bu yüzden yardım etmemiz gerekiyor. Minicik bir kız çocuğunun duymasına yardım etmemiz, destek olmamız gerekiyor.
Sağlıklı çocuğu olan her annenin bence, yardıma ihtiyacı olan bir anneye hayatında bir kez bile olsa bir şey yapması gerekiyor. Ve hemen şimdi yapması gerekiyor!

Haberin Devamı

Hilal Demirci, 5 yaşında bir kız çocuğu... Doğuştan duyma ve konuşma özürlü. Ailesi yeşil kartlı ve yoksul. Hilal ancak Ankara Gazi Üniversitesi’nde yapılan ameliyat ile takılan cihazla duyabiliyor. Şimdi rehabilitasyon merkezine devam ediyor. Artık duyuyor, konuşmaya gayret ediyor, bu yıl ise anaokuluna başlayacak.

Anneyiz.Biz olarak yaptıkları çalışmaları yakından takip ettiğimiz, yapılan yardımların bizzat yerine ulaştığına şahit olduğumuz Sevgi Mağazası Derneği aracılığı ile Hilal’in ve ailesinin giyim, eşya, oyuncak, moral ihtiyaçları karşılanıyor.
Minik Hilal’e takılan cihazın her yıl 60 kutu pile ihtiyacı var.
Pilin bir kutusu ise 6 gün kullanım sağlıyor. Bir kutu pil 6 TL. Ve Hilal’in ailesi bu pili temin etmekte dahi zorlanıyor.
Bu pili temin edecek veya bu pilin alımı için maddi destek sağlayacak dostlarımız olabilme ihtimaline karşılık bu çağrıyı yapıyorum.
Lütfen anneler olarak Hilal’e yardım ederek bir şeyler yapmaya başlayalım. Aramızda bir “Pil kardeşliği” kuralım.
Bu bir başlangıç olsun, Hilal gibi yardıma ihtiyacı olan diğer çocuklara da elimizden geldiğince yardım edelim. Az önce de söylediğim gibi ömrümüzde bir kez bile olsa kendi çocuğumuzdanbaşka bir çocuğa yardım edelim. Yardım etmek için bir banka hesap numarası ve benzeri bir şey vermiyorum çünkü sizden sadece pil istiyorum.

Haberin Devamı

Tüm çocuklara ise sağlık diliyorum. Hilal için ihtiyacımız olan pilin teknik özelliği: A-675 P, satın alıp göndermek isteyenler için posta adresi: Acıbadem Mahallesi Ata Sokak Orkide Apt. C Blok No:9 D.100-101 Kadıköy-İstanbul
Sorularınız için telefonlar: 0 216 545 84 59 veya 0 530 330 88 87 Sevgi

Mağazası Derneği’ni yakından tanımak isteyenler www.sevgidernegi.org

adresinden bilgi alabilirler.

Çocuğunuzun eşyalarına yer açın

Pratik çözümlerle hem çocuğunuzun eşyalarına yer açabilir hem de evinizi gereksiz eşya dolu bir ev görünümünden
uzaklaştırabilirsiniz.

Çocuklu bir evin klasik bir gününü düşünelim. Sabah erken bir saatte yataktan kalmışsınız, evde konuşmalar, çocuk veya bebek sesleri ve bir koşuşturmaca. Daha yüzünüzü bile yıkamadan dizinizi bir yere vuruyorsunuz. Gözünüzün ucuyla bir de bakmışsınız ki çocuğunuz için ortadan kaldırdığınız sivri kenarlı sehpanız. Derken ayağınıza bir şeyler batıyor. O da ne? Yanlışlıkla yerde unutulan bir oyuncak... Sinirleriniz de iyice gerildi. “Şöyle bir duş alayım” diyorsunuz ama duşun tam ortasında bebeğinizin küveti duruyor.

Haberin Devamı

Çocuğu olanlar için hayal etmesi çok da zor değil. İnsan, bir yerden sonra: “Ben nerede yanlış yaptım?” diye sormaya başlıyor. Çocuk ve bebeklerin eşyaları büyüklerden daha fazla yer kaplayabiliyor. Çocuklarınızın eşyaları olmadan da olmuyor. İşte tam bu sırada evdeki dekorasyon ve dekorasyona ait pratik çözümler büyük önem kazanıyor. Bu pratik çözümlerle hem çocuğunuzun eşyalarına yer açabilir, hem de evinizi gereksiz eşya dolu bir ev görünümünden uzaklaştırabilirsiniz. Mimar Selim Yuhay çocuğunuzun eşyalarına evinizde nasıl yer açabileceğinizi anlatıyor.

Elbette ki sivri kenarlı sehpanız, evin en orta yerinde duramaz. Bebeğin küveti için banyoda yer ayarlamanız gerekir, ancak eviniz çok büyük olmayabilir. Öncelikle alışveriş sırasında alacağınız eşyaların kullanım açısından pratik olup olmadığını incelemeniz gerekir. Ayrıca artık çocuk ve bebek eşyalarının çoğu katlanabilen veya saklama kolaylığı olan şekilli materyallerden oluşuyor. Yine evdeki var olan eşyalarda, bir takım güvenlik önlemleri alınabilir. Sivri uçlu sehpalarınız, yuvarlak köşeli sehpalara dönüşebilir. Ayrıca çekmecelerin içini boşaltmak yerine, küçük kilitler takarak onları daha güvenli nesneler haline getirebilirsiniz. Ancak unutmayın; çocuklarda özellikle erken çocukluk döneminde ortaya çıkan çekmece veya dolap karıştırma isteği onların içindeki araştırmacı özelliğin bir sonucudur. Bu özelliği ne kadar durdurursanız çocuklarınız o kadar başkalarının liderliğini kabul eder, sorgulayıcı ve araştırmacı kişilik özelliklerini geliştiremezler.

Haberin Devamı


Anne-baba olarak sizler; onların bu özelliğini destekleyici alanlar bırakmalı ancak tehlikeli bölgelerde belirli ve sınırlı sayıda yasaklar koymalısınız.

Evdeki dekorasyonda zorlayıcı olan bebek ve çocuk eşyaları nelerdir?

Öncelikle bu evinizin büyüklüğüne veya çocuk sayısına göre farklılık gösterir. Eğer eviniz küçükse, bebek küveti veya mama sandalyesi yer sorunu yaratabilir.


Bu sebeple bu eşyaları seçerken özellikle katlanabilir olanlarını tercih etmelisiniz. Zamanla büyüyen bebeğinizin kıyafetlerini veya oyuncaklarını da saklamak size problem çıkartabilir. Bu eşyaları saklamak istiyorsanız, artık bir takım vakumlu kıyafet torbaları veya benzeri saklama eşyalarından yardım alabilir ya da saklamayı düşünmediklerinizi dernekler ve sivil toplum örgütlerine bağışlayabilirsiniz.
Bebek ve çocuk oyuncakları için de benzeri konu ve kolaylıklar söz konusu, ancak şu küçük detayı sakın atlamayın; çocuklar yaşları ilerledikçe eski eşyalarını görmek ve bebeklikleri ile ilgili detayları öğrenmek isterler.

Haberin Devamı

Böylece: “Ben nasıldım? Geçmişte neler yapardım, şimdi neler yapabiliyorum?” sorularına cevap bularak daha özgüvenli bireyler olabilirler. Bunun için eski oyuncak ve kıyafetlerden bazılarını saklamalı hatta ikinci bir çocuğunuz olursa, bazı oyuncak ve kıyafetlerin özellikle bir kişiye ait olduğu bilgisini ve duygusunu vermelisiniz.

Çocuğunuz büyüdükçe kaçınılmaz olarak bir çalışma masası ve kitap dolabına ihtiyacı olacaktır. Her ne kadar sizler okul çağı gelen çocuğunuzun odasında ve tek başına ders çalışmasını tercih etseniz de, çoğu çocuk okul yıllarının özellikle ilk 3 senesinde bir büyüğünün yanında oturmasını tercih eder. Bu sebepten buna da hazırlıklı olmak için çocuğunuzun odasında mutlaka bir koltuk bulundurmalısınız.

Çocuklar için tiyatro sahnesi

Kanyon alışveriş merkezinde minik seyircilerin katılımıyla gerçekleştirilecek spontan tiyatroda, çocuklar doğaçlama yeteneklerini gösterirlerken, seçtikleri renkli kuklalarla müzik eşliğinde oynayacaklar. Çocuklar Pazar günü, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da bayraklarla kutlayacaklar. 29-30 Ağustos 2009 tarihlerinde, 14.00-18.00 saatleri arasında Kanyon B2 aktivite alanında kurulacak tiyatro sahnesi sizi bekliyor.

Mavi Fil’in macerası

Çocuklara hitap eden “Mavi Fil” filminde ormanın derinliklerinde bağımsızca büyüyen meraklı, yaramaz, genç bir fil olan Khan Kluay’ın öyküsü anlatılıyor. Kluay, kayıp babasına ait doymak bilmez merakının sonucunda maceraya sürüklenir. Göğüs germek zorunda kaldığı zorluklar onu daha güçlü biri yaparken, olaylardan almış olduğu dersler ise onu cesaretlendirir.

Herkesin keyfi yerinde

Anneler ve çocukları için ideal bir mekan Melissima. Anneler kendilerine bakım yaptırıp, güzelleşip, dinlenirken; çocuklar da oyun odasında gönüllerince eğlenebilecekler. Sevgili anneler artık kişisel bakımınızı yaptırırken çocuğum nerede kalacak diye düşünmenize gerek kalmadı.

Zafer coşkusu Orion AVM’de

Trakya’nın ilk alışveriş merkezi Orion AVM, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ziyaretçileriyle birlikte zafer coşkusuna yaraşır biçimde kutlayacak. Pazar günü gerçekleştirilecek kutlama etkinlikleri çerçevesinde Zafer Bandosu, Orion AVM’de konser verecek. Çorlu ve çevresinden büyük bir ziyaretçi katılımıyla gerçekleştirilecek konserde en coşku dolu zafer şarkıları ve marşlar çalınacak. Bandonun konser vereceği alanda Ulu Önder Atatürk’ün fotoğraflarının izlenebileceği mini bir sergi de bulunacak. Orion AVM’de gün boyunca ziyaretçilere Türk Bayrağı ve Atatürk posteri de ücretsiz olarak dağıtılacak.

Bir düşesin portresi

Tüm ülke tarafından sevilen ancak kocası tarafından ihanete uğrayan Georgiana Spencer, sorumlulukları ve aşkı arasında bir seçim yapmak zorundadır. İngiltere’nin ikonlarından biri haline gelmiş bu özel kadının sürükleyici portresi eleştirmenler ve izleyiciler tarafından da ayakta alkışlandı. Keira Knightley ve Ralph Fiennes’in başrollerini paylaştığı, Devonshire Düşesi Georgiana Spencer’ın görkemli hayatının anlatıldığı bu filmi kaçırmayın.

Yazarın Tüm Yazıları