Pasaport için neden beklendi

KORDON’un uzantısı Pasaport’taki kafeler, birahanelerin, gerçekten de hoş görünmeyen, güneşlikleriyle ilgili bir haber, Hürriyet İzmir’de manşete taşındı.

Haberin Devamı

Ne mi oldu? Ertesi gün Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta görevlileri, polis desteğinde, adeta çıkarma yaptı Pasaport’a. Tüm güneşlikler, şemsiyeler toplandı. Sonra Kordon İşadamları Derneği girdi devreye. Başkan Ömür Şanlı, Pasaport’ta da Kordon’daki gibi yeni tente projesi istediklerini duyurdu, ilginç bir açıklama yaptı:
¡¡¡
“Son derece düzensiz koşullarda çalışmak zorunda kalan esnafımız kamu düzenini sağlayan zabıta ile karşı karşıya kalmaktadır. Esnaf ile zabıtanın karşı karşıya gelmemesi için mekanların da kendine çeki düzen vermesi zorunluluğu doğmuştur. Pasaport’ta denize bakan bölgede yer alan işletmeler bundan sonra işgallere dikkat edecektir. Seyir teraslarına masa ve sandalye atmayacak, turizmi baltalayıcı çığırtkanlık, hanutçuluk gibi davranışlarda bulunmayacak, işgal sınırlarını geçmeyecektir. Kaldırımlara ve kapı önlerine masa atılmayacak, müşterileri rahatsız edici davranışlarda bulunmayacaktır. Biz işletmeler olarak belirlenen koşullara uyulmadığı takdirde işgallarimizin iptal edilmesini kabul edeceğimizi taahhüt ederiz.”
¡¡¡
Yani bugüne kadar Pasaport bölgesinde olumsuzluklar yaşandığı kabul ediliyor, bundan sonra disiplin sözü veriliyor. Ayrıca, tente projesi de hazırlanmış. Ama Büyükşehir Belediyesi, tenteye karşı olduğunu açıkladı dün. Tabii ki, gerçekten burada bir disiplin sağlanırsa. İşletmeler de izinle masa, sandalye çıkarıyor dışarı. Yaşamaları için iş yapmaları da gerek. Ama düşünüyorum. Doğan Haber Ajansı’ndan bizim Mustafa Oğuz, o haberi yapmasaydı, demek ki, derneğin de olumsuz gördüğü eski düzen sürecekti. Ve kafama takılan sorular:
- Dernek, Pasaport bölgesi için bir şeyler yapacak mıydı? “Bundan sonra her şey çok güzel olacak” sözleri verilirken, değinilen olumsuzluklar giderilecek miydi?
- Büyükşehir bürokratları Pasaport’tan geçmez mi? Geçerse, zabıta gücüyle kaldırılan güneşlikleri ve diğer olumsuzlukları görmez mi? ‘Orjinal hal korunacaksa’ niye beklendi?
- Zabıta, polis desteğinde, kaldırdırılan güneşlik ve şemsiyeleri daha onca normal mi görüyordu?
Ve buradaki işletmelerin yenilik, düzen, disiplini içtenlikle istemeleri, en kısa sürede gerçekleştirmeleri, İzmir’de yaşayan herkes gibi, benim de dileğimdir.

Aydın’ın tenis sınavı

Haberin Devamı

? AYDIN Tenis Spor Kulübü Derneği, tenisin yaygınlaşması ve sevilmesi için 10 yılı aşkın süredir çaba gösteriyor. Dernek bu yıl önemli bir sınav verecek. Türkiye Tenis Federasyonu, 11-12 Yaş Ulusal Yaz Turnuvası-3’ü düzenleme görevini derneğe verdi. 10-15 Ağustos’taki turnuvaya 112 sporcunun katılması kesinleşti. Dernek yöneticilerinde bu ilk sınavdan yüzakıyla çıkma heyecanı var. Turnuvaya destek ve katılım bekliyorlar. Haklılar da.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları