Partizan'mış hadi ordan!

Sürdürülebilir savaş ortamının hakim olduğu Partizan’ın Pionir Arenası’nın sporcu girişindeki ‘kaleş giremez’ levhası kapaktan irkitir insanı.

Haberin Devamı

Düşünsenize kırmızı çaprazlı yasak levhasında fotoğraf makinası, sigara filan değil kalaşnikof. İçerde seni neyin beklediğini hafzalana bırakırlar. Dün akşamda binlerce siyah deri ceketli kadınlı erkekli aksiyon filminden fırlamış vulgar tipler maç boyu savaş marşları haykırarak ortamı gerdiler. Seyircimizi maça almadılar ama sahadaki ‘Mustafa Kemal’in Askerleri’ tahriklere pabuç bırakmadı. İki genç Fransız yıldız Leo Westermann, Joffrey Lauvergne (12.3 ortalamayla lig ribaund kralı) ile iyice Horoz takım olmuş Partizan. Koçları, DUSKO VUJOSEVIC de çok iyi bildiğimiz atılmak dahil her türlü numarasını yaptı.

Şampiyon gibi..

Bizim Bogdanovic onlarınki gibi Bogdan çıkmayıp, Hırvat oluşundan yapılan anti tezahürata rağmen, yüzde 66’lık üçlük isabetle 26 altın sayı atınca evsahibinin direnci kırıldı. Bo McCalebb, Emir ve gecenin adamı Kenan Sipahi takımı çok güzel yönetirlerken maestro koç Obradovic bir başka kriz yönetimi dersi daha verdi.
Öte yandan Galatasaray iyi sıyırdı. Polonya Zielona Gora deplasmanında akıllı seçimle uzunlarından ve içerden oynayan Cimbom onlardan toplam 46 sayı bulunca sancılı döneminde önemli bir galibiyet aldı. 21 sayısıyla Ersin Dağlı sahanın yıldızı olurken maçın suskun adamı Carlos Arroyo gene yaptı yapacağını ve takımını maçın sonunda sakin limana ulaştırdı. Türk takımları zorlu haftayı üçte üçle tamamlarken ‘Bu lig bizimdir’ dediler.

Yazarın Tüm Yazıları