Oyun var sonuç yok

GALATASARAY’ın çok önemli bir maçtan çıkmış olması sonucu, fiziksel ve zihinsel olarak yorgun olması beklenen bir durumdu.

Haberin Devamı

Fakat sarı kırmızılı oyuncular, oyuna yine de iyi bir başlangıç yapıp bunu devam ettirdiler. Fenerbahçe maçının verdiği özgüven de, futbolcular üzerindeki etkisini vücut dillerine yansıyacak derecede hissettirdi.

G.Saray maçı koparabilirdi

* Maçın ilk yarısını tek kale oynayan Galatasaraylı oyuncular, Sivasspor yarı alanında öyle bir baskı ve pas trafiği kurdular ki, ilk yarım saatte maç kopabilirdi. Sarı kırmızılı ekip, fizik kapasitesi çok yukarılarda olan bir takım ama bunu devamlı hale getiren 2 önemli etken var;

1-Bütün oyuncuların hareketli olmaları ve böylece boş top almaları.
2-Kazanılan topların basit ama etkili şekilde öne ve çabuk oynanması.

Elmander’in eksikliği
* Sivasspor karşısında bir maçta yapılabilecek bütün aksiyonları deneyen Galatasaray’da tek eksik ‘Defense Killer’ Elmander’di. Elmander olmayınca, önde pozisyonları bitirme ve rakip defansı bozma işini yapacak kimse kalmadı.

Haberin Devamı

Pozisyon patlaması yaşandı

* Maçın ikinci yarısı o kadar hızlı ve çabuk oynandı ki, topun iki ceza alanına gitme gelme hızı ile pozisyon sayısı tavan yaptı. Ancak karşılaşmada gol sayısının az olmasının tek sebebi ise, her iki takımın forvet oyuncularının son vuruşlarda yaşadığı problemlerdi. İlk yarıda pozisyon açısından kısırlığı yaşayan Galatasaray ikinci yarı Sivasspor’a çok sayıda pozisyon verdi.

Forvetleri ‘yıldız’ yaptılar

* Rıza Hoca’nın takımı maçın ilk yarısında maruz kaldığı baskıdan gol yemeden çıkmanın avantajı ile ikinci yarıya golü bularak başladı. Oyunun yönü Sivasspor’un istediği tarafa döndü. Galatasaray’ın öne çok çıkmaya başlayan defansı, güçlü ve iyi top saklayan Eneramo ile süratle top taşıyabilen Erman’ı ikinci yarının yıldızı yaptı.
2. yarı tam bir kontra atak takımı gibi oynayan Sivas, ciddi pozisyonları da kaçıran taraf oldu. G.Saray’ın son bölümde bütün riskleri alarak yaptığı sonuç vermeyen ataklar skoru değiştirmedi ve kupaya erken veda gerçekleşti. Sivasspor’un yakaladığı gol pozisyonlarına bakınca, sarı kırmızılıların elenmesinin pek de anormal bir sonuç olmadığı açıkça görüldü.

Yazarın Tüm Yazıları