Oynayan kaybetti

SON yıllardaki en sakin derbi başlangıcını seyrettik ilk 15 dakika.

Haberin Devamı

Öyle ki, sanki iki takım birbirini tanımıyor ve ‘’Bakalım bu nasıl bir rakip göreyim?’’ der gibi birbirlerini tartıyordu. Bu bölümde F.Bahçe oyun anlayışı olarak Trabzon deplasmanında oynadığı defans ve orta sahası birbirine örülü, göbeği iyi kapatan anlayışı seçti. G.Saray ise çoğunlukla Fenerbahçe yarı alanında gözükmesine rağmen Elmander-Necati ile ısrarla göbeği tercih etmesi pozisyon üretememenin ana sebebiydi.
G.Saray’ın ilk yarıda 2 ana problemi vardı.
1-Agresif ve mücadeleci oyun oynamama.
2-Kanatları yeterince ve etkili kullanamama.
Galatasaraylı oyuncuları ilk defa bir maçta bu kadar mücadeleden uzak ve konsantresi düşük gördüm. Fenerbahçe pas yaparken müdahalede geç kalmadan, ikili mücadelede yeterince sert olmamaya kadar giden sorunlar Galatasaray’ın golü de yemesi ile büyük sorun haline geldi. Bir de bunlara zorlukla üretilen pozisyonların Elmander ve Necati ile değerlendirilememesi eklenince ilk yarıyı hayal kırıklığı ile bitiren G.Saray oldu.
 İkinci yarı ilk yarının görüntüden biraz farklı olarak Galatasaray’ın daha istekli oyunu ile başladı. Necati’nin kaçırdığı pozisyon Galatasaray adına en önemli ve kritik dakikada geldi. İkinci yarıda değişen G.Saray’da bu farklılığın ortaya çıkmasında;
1-Kendi sahasında oynadığının farkına varması ve önde baskı yapması.
2-Top kazanmak için verilen mücadelede daha istekli ve agresif tavır.

Haberin Devamı

Süper final yeniden başlıyor

Maçın oyun anlamında hakiminin Galatasaray olduğu bir gerçek. Daha fazla pozisyona girenin de Galatasaray olduğu ortada. Ama etkili geldiği 2 atakta golleri bulup kazananın Fenerbahçe olduğu asıl gerçek. Bu mağlubiyetten sonra Süper Final yeniden başlıyor ama Fenerbahçe’nin moral ve motivasyon olarak avantaj yakalamış olması bundan sonraki süreci iyice keşmekeş haline getiriyor.

70: Volkan’ın kurtardığı pozisyon. Aydın zor olanı yaptı ve kahraman olmadı.

Yazarın Tüm Yazıları