Otomatik Fernandes

KARABÜKSPOR ligin ikinci yarısında içeride oynadığı maçlarda gösterdiği performans ve aldığı galibiyetlerle sahasına bir Craven Cottage havası kazandırmayı başardı.

Haberin Devamı

Bunun da ötesinde ilk 10 dakikada Rüştü’nün neden futbolu bırakmaması gerektiğini herkese tekrar göstermesini sağlayan pozisyonlar da buldular. Ama Fernandes’in Karabük kalesine geldiği ilk pozisyonda Holosko’yu golle buluşturması, bir klasikti. Asistleri otomatikleşen Manuel Fernandes, siyah beyazlı takımın gerçek lideri. Bir de onu anlayacak ve performansını zirve yaptıracak arkadaşları olsa, seyrine doyum olmaz. Birçok futbolcunun elini kullansa yapamayacağı hareketleri kolaylıkla yapacak kadar yetenekli olan Portekizli, Avrupa Şampiyonası’nın Sürpriz Yıldız’ı olur.

SİVOKSAYT

SEZON başında Tayfur Hoca’nın Sivok’u oynatmayı düşünmüyor olması ama malum dönemle Beşiktaş’ın başından ayrılması iki darbe yaşanmasına sebep oldu aslında. Sivok’un Beşiktaş defansını yönlendirmesi ya da defansa liderlik yapması ciddi sıkıntıları ve hataları beraberinde getiren bir durum. Sivok dikkate alınmayan o kadar önemli pozisyon ve müdahele hataları yapıyor ki, acaba ilk defa Beşiktaş’ta mı defans oynuyor diye düşünüyorum. Siz hiç Sivok’u bir Egemen gibi ciddi bir pozisyonu çıkarırken yada savaşırken gördünüz mü? Sivok’un en büyük hatası da takımını ofsayt oyununa yönlendirmesi.

KAZANMAK İÇİN

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın maçları rahat oynayabilmesi ya da kazanabilmesi için olmazsa olmazlar var.
1- Manuel Fernades’in her maç en az 2 asist yapması ya da 3-4 kişiyi geçip gol atması.
2- Tomas Sivok’un ofsayt yapmayı bırakıp defans yapması yada Egemen’in 2 kişilik oynaması.
3- Hugo Almeida’nın tek forvet oynamayı öğrenmesi ya da formayı Mustafa Pektemek’e vermesi.
4- Rüştü Reçber’in bastonla bile oynamaya devam etmesi ya da kaleci transfer edilmesi.
5- Ricardo Quaresma’nın yeteneklerini kendini tatmin için değil Beşiktaş için kullanması.


 

Yazarın Tüm Yazıları