Oscar’da kim kiminle çıktı

Bu bir terapi yazısı. Irak’taki intihar saldırılarından İran’ın nükleer yaygarasına, haftada 7 gün, günde 24 saat bastıran travmatik dış haberler yüzünden depresyona girmemek için geçen hafta kendimi Oscar dedikodularının iyileştirici etkisine bıraktım. İşte, kim kiminle dedikoduları.

Oscar törenini kırmızı halı faslından kapanış jeneriğine kadar izledikten sonra artistik içerikle ilgili olmayan bir yığın soru üşüşüverdi.

Sandra Bullock ile Keanu Reeves neden el ele tutuşuyordu? George Clooney neden damsız gelmişti? Teri Hatcher’la çıktığı söylentileri doğru muydu, yoksa eski sevgilisi Krista Allen’e mi dönmüştü?

Jake Gyllenhaal da yalnızdı. Acaba Brokeback Mountain’in etkisiyle gay olmaya mı karar vermişti? Keira Knightley’le çıktığı dedikoduları doğru muydu?

Sonra Nicole Kidman, Charlize Theron ve Jennifer Aniston da yalnızdı. Üçü de sevgili sahibi olduğu halde, neden?

Tom Hanks ve John Travolta’nın saçları neden tuhaftı? Salma Hayek’in tuvaleti sol memeyi neden o kadar sıkıştırmıştı?

Jennifer Garner sunuş yapmak için sahneye çıkarken, Jennifer Lopez’in kem gözü değdiği için mi tökezlemişti? Kocası Ben Affleck neredeydi?

Jack Nicholson’un yanındaki kızın gençliği de neydi öyle?

Hollywood’un dedikodu sütunlarıyla bloglardaki gevezeliklerde hepsinin yanıtı var. Nicholson’la ilgili olanını hemen vereyim: Sevgililerinin yaşı giderek küçülmüyormuş. Yanındaki, Rebecca Broussard’dan olan 15 yaşındaki kızı Lorraine imiş.

Gecenin bir numaralı erkeği George Clooney’di kuşkusuz. Clark Gable tarzı eski Hollywood usulü gustosuyla kırmızı halıda görünür görünmez kadın çığlıkları yükseldi. Genel kanı şu: Clooney bekár geldi, bekár gider. Peki şu sıra hayatındaki kadın kim? Bazı dedikoducular, Clooney’in o geceyi çaresiz ev kadını Teri Hatcher’la tamamladığı iddiasında. Vanity Fair partisinde, kadının botoksa karşı büyük mücadele vererek yüzüne kondurduğu gülümsemeden öyle anlaşılıyormuş. Basın odasında "Teri ile birlikte misin?" sorusuna da Clooney, "Özel hayatımı konuşmak istemiyorum" diye yanıt vermiş. Eh, bu da doğrulama anlamına gelebilirmiş.

Daha inandırıcı olan rivayet ise Clooney’in, Emmanuelle dahil pornovari filmler çeviriyor diye ayrıldığı Krista Allen ile yeniden birleştiği şeklinde. Oscar ödülünü, Krista Allen, Madonna ve kocası Guy Ritchie, Mick Jagger, Nicollette Sheridan ve Michael Bolton, Rachel Weisz ve kocası Darren Aronofsky ile Dan Tana’s lokantasında başbaşa kutlamış. Bir eli Oscar heykelciğinde, diğeri Krista’daymış. İri bir bifteği mideye indirip, votkaları art arda yuvarladıktan sonra da, Guy Ritchie paparazzileri oyalarken lokantanın arka kapısından Krista ile sıvışmış Clooney.

Keanu Reeves ile Sandra Bullock’un el ele tutuşmasının nedeni de haziran ayında vizyona girecek The Lake House adlı yeni filmleriymiş. Aslında ikisi Speed’den beri arkadaş. Kırmızı halıda kocası Jesse James, Sandra’nın yanında Keanu kadar iyi durmaz diye düşünülmüş. Sandra daha sonra Vanity Fair partisinde kocasıyla buluşmuş.

Keanu ne yapmış bilen yok. Ayrıca şu sıra aktris Lynn Collins’le mi, yoksa Diane Keaton’la mı, o da bilinmiyor. Geçen yılın haberlerine göre, Something’s Gotta Give’de birlikte oynadığı, kendisinden 19 yaş büyük Diane Keaton uğruna Lynn’i terk etmişti.

Jennifer Aniston bence ışıltıdan yoksundu ve Brad Pitt’li sükseli yıllardan sonra yalnızlığı insana dokunuyordu. Ancak tören sonrası partide, salonun bir ucundan "bebeğim" diye bağırarak sevgilisi Vince Vaughn’un kollarına atılmış, uzun uzun öpüşmüşler. Jen, özel hayatını artık objektiflerden uzak yaşamak istediği için kırmızı halıya yalnız çıkmış.

Nicole Kidman’ın parmağındaki devasa pırlantadan ötürü bu ay sonunda evleneceği dedikoduları dolaşıyor; Keith Urban’la. Nicole, Tom Cruise’dan ayrıldığından beri kırmızı halılarda yalnızlığını çok vakur taşıyor. Partide sevgilisiyle buluşmuş. Masa altından el ele tutuşarak oturmuşlar.

Charlize Theron ile Stuart Townsend’in beraberliği devam ediyormuş ama, adamın bu yılki hiçbir törende görünmemesi, dedikodu yazarları tarafından kuşkuyla karşılanıyor. "Adam, 2006’nın her pazar gecesini çalışarak mı geçiriyor?" diye soruyorlar. Ama, gerçekten işi varmış. Vancouver’de film çekimindeymiş.

Geceye yalnız gelen Jennifer Garner, törende sunuş yapmaya çıkarken fena tökezledi, düşmekten son anda kurtuldu. Dayanışma alkışlarını gülücükle karşıladı. Seyirciler arasında kocası Ben Affleck’in eski sevgilisi Jennifer Lopez de vardı. Bizim TV’ler olsa herhalde, kameralar her iki Jennifer arasında gidip gelir, ağır gösterimler ve garip ses efektleri arasında bu sahneyi bir hafta seyrettirirlerdi. Bu arada Oprah Winfrey’e göre Ben, o gece evde bebek bakıyormuş.

En heyecanlı dedikodu Jake Gyllenhaal ile Keira Knightley arasındaki flörtle ilgiliydi. Jake geceye yalnız geldiği için bloglarda "Brokeback Mountain’de oynadı, sonunda gay oldu" lakırdıları hayli dolaştı. Geçen yıl Kirsten Dunst’tan ayrılalıberi de yalnızdı. Şimdi New York Post, iki genç yıldızın Oscar gecesinden önce sağda solda bir çift gibi birlikte görüldüğünü yazıyor. İkisi de Oscar’ı kaçırdığına göre belki daha da yakınlaşmışlardır.

People dergisi ise Keira’nın, şöhretini taşıyamayan model sevgilisi Jamie Dornan’dan ayrıldıktan sonra "Aşk ve Gurur"daki rol arkadaşlarından Rupert Friend’le birlikte olduğunu yazıyor. Bahama’da birlikte çekilmiş resimlerini de habere iliştirerek.

Matt Dillon da, Oscar adayı olduğu geceye neden yalnız geldiğini soranlara, "Getirirdim de, adını unuturum diye korktum" yanıtını vermiş.

Nicollette Sheridan ile Michael Bolton’un beraberliği Oscar gecesinde de devam etti. Ancak kameralar önünde fazla aşk gevezeliği yapmaları, Michael’ın Nic’e şarkılar filan döktürmesi pek sahte bulunuyor.

Joaquin Phoenix’in de iki kız arkadaşı birden varmış. Bu yüzden geceye annesi ve kız kardeşiyle gelmiş.

Tom Hanks’in tuhaf saçı! Da Vinci Şifresi’nde şifrebilimci Robert Langdon’un saç biçimi öyleymiş ve montaj aşamasında bazı yeni çekimler yapıldığından, o şekilde uzun kalması gerekiyormuş.

Travolta’nın yüzünü kabak gibi ortaya çıkaran üç numara tıraşı ile Salma Hayek’in biçimsiz tuvaletine ilişkin soruları cevapsız bıraktığımın farkındayım. Bulamadım. Her sakilliğin cevabı olmayabilir.
Yazarın Tüm Yazıları