Ortaya karışık

- Neler var?

- Bir aylık turne var, Londra’da bomba var, ertelemek en ömür tüketici şeymiş ondan var, ‘Rüyamda yemek ısmarlasam, uyanınca gelir mi?’ demişsiniz o var!

- Tori Amos yok mu?

- Yarın var. Bu yazıya yetişmez. Yaşayın yazarsınız.

- Yahu bu bilgisayarın noktadan sonra kendi kendine başharfleri ayağa kaldırmasına kıl oluyorum. Ben büyük harf sevmiyorum. Dilbilgisi bu konudaki kuralları gevşetemez mi?

- Okumak zorlaşabilir.

- Konuyu dağıtmayalım. Ortaya karışık sunalım.

En üstte... Bir aylık turne: Bu yaz uzun mu uzun beach’li, eğlenceli bir turneye çıkıyorum. Gnçtrkcll’yle çkyrz. 17 Temmuz İstanbul, 20 Erdek, 23 Çeşme, 27 Ayvalık, 30 Kuşadası, 3 Ağustos Bodrum, 6 Didim, 10 Marmaris, 13 Antalya, 16 Ereğli... Sahne zaten dünyanın en dünyalara bedel yeri. Diğer günler de deniz-kum-güneş şeytan üçgeninin beni yutmasına izin vermeyip, çalışmaya devam etmeli. Ben biliyorum yapacaklarımı, adamlarımı da diktim şimdiden. Kumdan kale tamamdır!

Bir altta... ‘Ertelemek en ömür tüketici şeymiş’ biraz ondan: Ben diyorum. Yarın yok diyorum. Öbür günü rüyanda görürsün diyorum, yok! İlla şu an masa boş olsun. Kendi kendime diyorum ki, ama böyle boşaltmıyorsun, tam tersi şiirdeki gibi ‘adam hababam dolduruyordu’ yapıyorsun. Bak ömründen kırt kırt kemiriyor bunlar. Hadi Nil ne yapacaksan şimdi yap! Yarın bir sayı, bir gün adı. Yaşlar yuvarlanıyor. Hayatın önüne taş koy, akamasın!

En altta... Londra’da bomba var!: Londra’nın da en altında. Yine televizyondan Die Heart’ı (Zor Ölüm) izler gibi izledik. Yine hiçbir şeyi komple anlamadık, komplo anlamadık. T’yle başlayıp ‘RÖÖÖR’ diye kükreyen kelimenin arasında titredik. Öbür tarafta da olmuştu, burada da olmuştu, şimdi de orada oldu. İnsanların panik yönetimleri ne kadar kültürel. Aynı acı bir İngilizin kaşlarını alnına toplayıp, ‘onlara acıyorum’ dedirtiyor. Bana ‘dünyanın bu kadar patırtıya ihtiyacı yok’ dedirtiyor. Live8’deki herkese ‘bakın müzikle her şey hallolur, silin borçları, boş adamın cepleri’ dedirtiyor. Her şeye rağmen mavi mavi batıdan doğuya doğru dönüyoruz ya, ona inanamıyorum.

Biraz da sos... Rüyamda yemek ısmarlasam, uyanınca gelir mi?: Kesin gelir. Soğur. Kaldırırlar. Ertesi gece o restoranda olmazsın. Mesela dün geceki gibi tahtaya kalkmış, problemi çözemiyor olursun. Öğretmen yine verileri değiştirir. Bütün kenarlar ‘ı’ (harf olarak ı) der. Rüya bu, ı ısmarlarsın, yemek gelir.

Bu da bu pazartesinin sandviçidir.

En altta yediğiniz şeyin çekirdeklerini çıkarın. Vucüt onu atmıyor.

Afiyet olsun.
Yazarın Tüm Yazıları