Ortada bir gerçek var

BİR Ayaş sevdalısı olarak, tarihe kötü bir iz bırakarak geleceğimize gölge düşürecek olan, Ayaş’ımıza yapılması planlanan mülteci kampının Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından imar planlarının iptal edilmesi herkes gibi beni de çok mutlu etti.

Haberin Devamı

Ayaş’ımız tarihi kültürel zenginlikleriyle, asırlık evleriyle, duduyla, domatesi ile, üniversite projeleri, termal kaynakları ile, ipek yoluyla anılması gerekirken ‘Mülteci Kampı’ ile anılması Ayaş ve Ayaş halkına yapılan büyük bir haksızlık ve en büyük cezaydı.
Böyle bir projenin gerçekleşmesi Ayaş’ın geleceği ile oynamak olurdu.
Bu projenin iptalini sağlayan, Ayaş’ı kaderine terk etmeyerek, kendi sağlığını hiçe sayıp, halkının desteğini alarak bir hafta boyunca açlık grevine giden Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç’ı canı gönülden şahsım ve ailem adına tebrik ediyorum.
Doğduğumuz ve doyduğumuz bu topraklara karşı hepimizin bir vefa borcu vardır. Yarınlarımıza teslim edeceğimiz en güzel miras, Ayaş’ımızı layık olduğu yere taşımaktır. Ayaş gelecekte mülteci kampı, ceza evleri, madde bağımlıların bulunduğu bir yer olarak anımsanamaz. Buna Ayaş halkı olarak Başkanımızla omuz omuza verip bu ve bu gibi bize getirisi olmayacak projelere müsaade etmeyeceğiz.
Bizler dönüşü olmayan bir yolda ilerliyoruz. Belediye Başkanımızın başlatmış olduğu ‘Mülteci Kampına Hayır’ kampanyası yolunda Bakanlar Kurulu kararı ne zaman iptal edilirse o zaman kampanyada son bulacaktır.
Şu çok iyi bilinmelidir ki: Ayaş ve Ayaş dışında yaşayan ve Ayaş’a gönül veren vatandaşlar olarak Belediye Başkanımızla, sivil toplum örgütlerimizle, muhtarlarımızla, köylümüzle, kentlimizle yaşlımızla gençlimizle, el-ele gönül gönüle verdik.
Bizler haklı davamızdan dönmedik dönmeyeceğiz.
Çünkü biz büyük bir aileyiz.
Ayten TURGUT- Emekli Öğretmen

Haberin Devamı

KISA... KISA...

- CUMHURİYET Kadınları Derneği’nin düzenlediği ‘Kadın ve Siyaset’ konulu panel yarın 16.00’da Batıkent Kültür Sanat ve Ticaret Merkezi’nde yapılacak. Yöneten: Şenal Sarıhan. Konuşmacılar: Nedret Akova, Zerrin Öztürk, Ayten Şahin, Nuran Talu. (Kent Koop Mah. Batıkent Bulvarı No: 255)
- 2002 yılında tüm engelli çocuklara ve ailelerine ulaşmak, sorunlarına çare olmak amacıyla kurulan Serebral Palsili (beyin felçli) Çocuklar Derneği (SERÇEV)’in; engelli ve engelsiz öğrencilerin aynı sınıflarda okuduğu ‘tersine kaynaştırma eğitiminin’ uygulandığı Çayyolu’ndaki model okulu Gökkuşağı İlköğretim Okulu ve Çukurambar’da SERÇEV Engelsiz Oyun Parkı bulunuyor.
‘Dünya Özürlüler Günü’ nedeniyle yarın (2 Aralık Cuma) 19.30 da Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçıları Akün Sahnesi’nde ‘Barış’ adlı oyunu SERÇEV için oynayacaklar. (www.sercev.org.tr)

Haberin Devamı

Gökkuşağı fiyaskosu suçtur

VATANDAŞIN, hazinenin parasını çarçur ediliyor.
Gökkuşağı adı verilen bir yapıya milyarlar harcandı. Bu paralar toprağa gömüldü. Yıllardır boş duruyor. Çünkü kullanılması mümkün olmayan bir ucube ortaya çıktı.
10 gün kadar önce yıllardır boş duran buraya açılış yapıldı. Belediyenin Halk Ekmekleri burada satışa sunuldu.
Yıllardır burayı kimse ciddiye almadı. Ne esnaf, ne müşteri bulamadı.
Ben merak ettim pazar ve pazartesi günü, hem sabah, hem akşam saatlerinde gittim Gökkuşağı’na... Oradaki 10 masada oturan bir tek müşteri yoktu Vatandaşın parası ekmek satış dükkanı kurmak için mi harcandı?
Ramazan YÜCETÜRK

Yazarın Tüm Yazıları