Okurlarınıza biz de yardımcı olmak isteriz

Sevgili Güzin Abla, öncelikle uzun süreden beri kamu yararına yapmış olduğunuz başarılı ve yararlı çalışmalardan dolayı size şükranlarımı sunmayı bir borç bilirim.

Zaman zaman hasta okurlarınıza sağlıkla ilgili bazı bilgiler vermek, onlara yararlı olmak çabanızı takdirle karşılıyorum. Bu bilgilerinizin yanı sıra bizim de bu tür çalışmalarınıza bir nebze katkımız olursa memnuniyetle hizmete hazırız. Bundan dolayı da okurlarınıza yardımcı olabilmek amacıyla, dilerseniz sağlıkla ilgili tüm bilgileri aşağıda belirttiğimiz sitede bulabileceklerini size açıklamak istedik. Böylece hem sizin açınızdan hem de bizim açımızdan, yaptığımız faydalı işlerden haberdar olursanız, biz de mutluluk duyacağız. Okuyucularınıza aşağıdaki internet sayfasını duyurursanız, onlara sizinle birlikte yardımcı olabileceğimizi düşünüyoruz...

Annenizden almış olduğunuz bayrağı başarılı bir şekilde temsil ettiğiniz için ayrıca sizi kutlarım. Yaklaşık 40 yıldan beri Hürriyet tutkunu okurlar arasında olmaktan çok keyif aldığımı da söyleyebilirim.

Recetecv Genel Koordinatörü Dr. Mehmet Gürbüz www.recetecv.com

Çok sevgili doktorcuğum; yazınız içime su serpti. Ben haddimi bilirim, tıp konusunda uzun süre sağlık muhabirliği yaptığım ve bu konuda tecrübem ve özel bir merakım olduğu halde, asla haddimi aşacak önerilerde bulunmam. Benim önerilerim, ya kozmetik ürünler kapsamındadır ya da mutfaklarımızda bulunan yemeklere kattığımız doğal bitkiler sınırındadır. Buna özellikle dikkat ettiğim halde bazı yeni yetme köşe yazarlığına soyunan kişiler beni eleştirebiliyorlar.

Sanırım annemle bu köşeyi sürdürdüğümüz 40 yılı aşkın süredir, halkla nasıl iç içe ve güven dolu bir beraberlik yaşadığımızın farkında bile değiller.

Bu nedenle sizin gibi bir doktorun beni takdirle karşılaması, yazılarımı beğenip, toplumsal bir görev yaptığımın farkına varması beni inanılmaz mutlu etti. Elbette ben okurlarımın gerçek ve ciddi bir sağlık sitesinden yararlanmasını gönülden isterim. Ayrıca başım sıkıştığında her zaman yaptığım gibi fikir yürütmeye yetkim olmayan konularda sizlere, uzmanlara danışıp, sizlerden alacağım bilgileri de izninizle yayınlayabilirim.

Bu yararlı çalışmanız nedeniyle, hem kendim hem de okurlarım adına sonsuz teşekkürler sevgili Doktor Mehmet Bey.

Nişanlımla aramızda kültürel farklar var

Güzin Abla; köşenizi okurken zaman zaman "Allah Allah ne garip insanlar, ne tuhaf dertler var" der dururdum. Günün birinde size yazacağım hiç aklıma gelmezdi. Ben 23 yaşında, yurt dışında eğitim görmüş, Türkiye’ye gelir gelmez iyi bir kurumda işe başlayan, sosyo-ekonomik durumu iyi bir genç kızım. Seviye olarak benden oldukça düşük biriyle evlenmeye karar verdim; üstelik görücü usulü ile. Neden diyeceksiniz? Aslında bu sorunun cevabını şimdi bile veremiyorum. Çok ahlaklı bir aileye sahip. Üstelik nişanlım yakışıklı, dürüst, nazik ve beni çok seven biri. 7 aydır nişanlıyım, her geçen gün aramızdaki farklılıkları görüyorum. Bu da beni çok bunaltıyor ve çok üzüyor... Ailesel farklılıkları gözüme çok fazla batar oldu; giderek rahatsız oluyorum. Bu nedenle onunla tartışıyorum, öfkeleniyorum, konuşmuyorum. Her seferinde özür dileyip, elinden geleni yapacağını söylüyor. Evim, eşyalarım, gelinliğim hazır. Herkes mutlu. Ama ben değilim. Bir akrabam beni uyarmıştı: "Bu çocuk belli bir kültürde yetişmiş; anlaşamazsınız" demişti, dinlemedim. Fakat anladım ki birliktelikte, evlilikte karşılıklı anlayış ve uyum çok önemli. Nişanlımla konuşamıyorum, beni ruhen tatmin edemiyor. Söyleyin ben ne yapmalıyım?

RUMUZ: SİYAH

Sevgili kızım; demek ki büyüklerimizin şu sözü çok büyük bir gerçeği dile getiriyor: "Davul bile dengi dengine"

Sanırım sen de oldukça rahat ve biraz şımartılarak yetiştirildiğin için, kültür ve aile düzeyi olarak onunla kafaca anlaşamadığını göz önünde bulundurursak, bu evlilikte mutluluğu bulamayacağını anlamışsın. Aslında evlenirseniz o çocuğa da yazık olacaktır. Çünkü sen de ona hayatı zehir edeceksin. Arkadaşlık sırasında aşk gözleri perdelemişken, her şey insana çok tatlı, çok hoş gelir. Ama iş evliliğe gelince, gerçekler su üstüne çıkıverir ve hayaller bir anda yıkılabilir.

Neden kızlar aptal erkekleri tercih eder

Selam Güzin Abla; biz üniversitede okuyan bir grup erkek arkadaşız. Ve size önemli bir soru sormak istiyoruz: Neden acaba genç kızlar aptal erkeklerden hoşlanıyor, onlarla çıkmayı tercih ediyorlar? Bu tip erkeklerle beraberliğin sorunsuz olmasından mı? Onları ellerinde tutması daha kolay olduğu için mi? Ya da çevreye ilginç görünmek, itici bir tiple çıkmış olmak için mi? Düşüncelerinizi bekliyoruz.

RUMUZ: YAKIŞIKLI

Sevgili çocuklar; ben bu "aptal" sözcüğünü hiç beğenmedim, size söylemeliyim. Doğrusu "aptallık" sıfatının sizin için ne anlama geldiğini bilmek isterdim. "Aptal erkek" derken, sevdiğine bağlı, sadık, anlayışlı, romantik, sevdiği kızın bir dediğini iki etmeyen, onu her önüne gelenle aldatmayan birinden söz ediyorsanız, bu aptallık değil, yalnızca duygusallık ve sevecenliktir. Bazı genç kız ve kadınlar bu tip erkekleri tercih ederler.

Hem de çok yakışıklı olmasa bile... Kişilik sahibi olduğunu göstermek adına, karşısındakini kıran, onun fikirlerine saygı göstermeyen, baskıcı, kıskanç ve her fırsatta ihanet edebilecek tipte erkeklerden ise bucak bucak kaçarlar. Haberiniz olsun. Hemcinslerinizi haksızca suçlamadan önce, bakışlarınızı biraz da kendinize çevirin. Bakalım kızlar neden size yüz vermiyor, öyle değil mi?
Yazarın Tüm Yazıları