’Öğrenme Evleri’ ve ’Yılın En Beyazı Ödülü’

TÜRKİYE’de bir ilk olarak hayata geçirilen Öğrenme Evleri, kendi ayakları üzerinde durmak, kişisel gelişimini sürdürmek ve yaşam alanını genişletmek isteyen gençlere ’kendi kendilerine öğrenme ortamı’ sunuyor.

Öğrenme Evleri’nde gençler, soru sormayı, araştırmayı, çevrelerindeki olanakların farkına varmayı, fırsatları değerlendirmeyi, kısacası zihinsel duvarlarını yıkarak ’öğrenmeyi’ öğreniyor.

Öğrenme Evleri’nde, gençlere hayata doğru başlamaları, iş bulmaları,

iş kurmaları ve kendi sorunlarına çözüm bulmaları için destek veriliyor. Beyaz Nokta Gelişim Vakfı, potansiyelleri değerlendirilemediği için toplumsal bir tehdit haline dönüşen gençlerin beklentilerinin karşılanarak, bu tehdidin fırsata dönüştürülebilmesi için Türk toplumunu gençlere yol gösterecek Öğretmen Evleri projesine destek vermeye çağırıyor.

Öğrenme Evleri projesinin destek gördükçe tüm ülkeye yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Beyaz Nokta Gelişim Vakfı projeleriyle toplumun sorun çözme becerisinin geliştirilmesine katkıda bulunmaya çalışırken, bir yandan da sorun çözme becerisi geliştirmiş, yaşamı kolaylaştırmış kişi ve kuruluşları tanıtıp teşvik ederek kamuoyunun dikkatini çekmeye ve bilinçlendirmeye çalışıyor. Bu amaçla "Yılın En Beyazı Ödülü" etkinliğini başlatmış bulunuyor.

Beyaz Nokta Gelişim Vakfı 2007 yılı programında yer alan bu 2 etkinlikle ilgili olarak Mümin Erkunt Öğrenme Evi’nin açılışını yapmak ve 2006 yılının En Beyazı Ödülü için en çok aday gösterilen Sn. Melahat Yılmayan’a ödülünü vermek üzere 21 Şubat Çarşamba saat 11.00’de Ankara’da bir toplantı düzenliyor...

M.Tınaz TİTİZ

Beyaz Nokta Gelişim Vakfı Başkanı


www.beyaznokta.org.tr

İkinci baharımızı yaşattılar

BEN 75 yaşında emekli bir bayanım. Bir yakınımın tavsiyesiyle bundan iki yıl önce Ankara Büyükşehir Belediyesi Yaşlılar Hizmet Merkezi’ne üye oldum. Bu tarihten itibaren, Merkez’de çalışanlar tarafından sürekli olarak kontrol ediliyorum. Periyodik olarak telefonla arayarak sağlığımla ilgileniyorlar. Herhangi bir şikayetimde de evime kadar gelerek sağlık kontrollerimi yapıyorlar. Gerçekten son derece sevgi ve saygıyla davranan görevliler, değişik zamanlarda evimin temizliğini bile yapıyorlar. Üstelik bu hizmetler için benden herhangi bir ücret de talep edilmiyor.

Geçen yıl, çok isteyip de yapamadığım yaz tatiline de Yaşlılar Hizmet Merkezi’nin sayesinde gittim. 10 gün boyunca Akçay’da deniz kenarında ki Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesislerinde benim gibi birçok yaşlı arkadaşımla beraber son derece güzel vakit geçirdik. Hele Çanakkale Şehitleri Abideleri’ne düzenlenen geziyi hiç unutamayacağım. Böyle bir geziyi bütçemizden karşılayarak gerçekleştirmemiz mümkün değil.

Ülkesine, devletine gençliğinde yıllarca hizmet vermiş insanlara böylesine güzel hizmetlerle sahip çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e bütün yaşlılar adına teşekkür ediyorum. Müzeyyen ŞAHİN

Buket Hanım paket servislere üye olmuş

TURKCELL Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Filiz Karagül Tüzün okurumuz Buket Saran’ın "Turkcell’in faturası ile baş edemiyorum" (7.2.2007) yazısına şu açıklamayı yaptı:

"Müşterimiz Buket Saran’ın telefon kullanımının az olmasına rağmen faturasının 53,80 YTL olarak ücretlendirilmiş olmasının nedeni, sunduğumuz bazı ’servislere’ üye olması ve faturasının telefon görüşmesi dışında üye olduğu bu paketlerin sabit ücretlerini de içermesidir. Veritabanlarımızda yaptığımız detaylı inceleme sonucunda, faturalama da herhangi bir hata bulunmadığı tespit edilmiştir."

Biliyor musunuz

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı’nın; ülke genelinde çeşitli nedenlerle kapalı olan 257 kütüphanenin yeniden açıldığını, kütüphanelerden çeşitli sebeplerle 2005’te ayrılan; 230 personele karşılık 24’ü kütüphaneci toplam 180 personelin 2006’da ayrılan; 198 personele karşılık 137’si kütüphaneci toplam 364 personelin atamasının yapıldığını, toplam 162.552 yazma eserden 126.292’inin dijitalleştirildiğini bildirdiğini...
Yazarın Tüm Yazıları