Merkür'den etkilenenler

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Merkür uzun zamandır geri gidip sonra düzelip sonra bir daha geri gidip bunalttığı Koç Burcuna bugün tekrar giriyor. Ve tabii düzelmiş olarak ve oldukça hızlı bir geçiş yaparak. Üstelik bu kez hızlı geçişini hızlı biçimde sürdürüp Mayısın 9'unda Koç Burcunu terk edecek. Bu durumda da gökyüzünün bu konumundan en fazla Koçlar ve Ateş Grubunun tüm burçları etkilenecek.

Sizin için ilginç bir dönemin başladığı söylenebilir. Özellikle de burcun ilk on günlük devresinde doğmuş olan Koçlar... Ve sonra burcun ikinci on günlük devresinde doğanlar...

Fakat, zihinsel faaliyetlerinizin bu devre içinde fazla yükseleceği söylenemez. Zira Güneş'in parlaklığı Merkür'ün ışınlarını zayıflatıyor. Ancak, yine de iletişim açısından son derece yoğun bir döneme giriyorsunuz. Komşular, kardeşler, yakın akrabalar ve arkadaşlık ilişkileriniz hızlanacak.

Üstelik Merkür'ün Venüs'le yaptığı olumlu etkileşim (Hiçbir zaman aralarında sert etkileşim olmaz.) ilişkilerin çok daha sıcak ve olumlu olmasına yardımcı olacak.

Bu devre içinde fikirlerinizi çok etkileyici bir dille kabul ettirebilirsiniz. Başarılı organizasyonlar yapabilir, kısa yolculuklardan büyük keyif alabilirsiniz. Tabii bu arada ufak tefek dalgınlıklar sonucu ortaya çıkabilecek aksaklıklar meydana gelebilir. Ya da anlatılanları yanlış anlayabilirsiniz. Ancak, bunları da en sevimli halinizi takınarak giderebilirsiniz.

Ayrıca, ilginç fikirlerinizi uygulamak için de bu devreden daha parlak bir dönem bulamazsınız. Tembellik etmeyin ve fikirlerinizi uygulamak için gereken görüşmeleri vakit kaybetmeden yapmaya başlayın.

Gökyüzünün bu konumundan olumlu etkilenen burçların başında Aslan ve Yaylar geliyor.

Sizin için de benzer şeyleri söylemek mümkün. Hatta Merkür sizin için çok daha parlak ve olumlu olacağı için bu devre insan ilişkileri açısından mükemmel geçecek demektir.

Bu devre içinde son derece başarılı planlar yapabilir, kararlı ve tutarlı çalışmalar ortaya koyabilirsiniz. Özellikle Yaylar bu dönemi en iyi biçimde değerlendirmek için bir saniye bile vakit kaybetmemeli. Özellikle Burcun ilk on günlük devresinde doğmuş olanlar hemen bu hafta ilginç fikirler üretebilir, yaratıcılıklarının en üst noktasına çıkabilirler. Diğerleri ise, bu etkiyle sonraki hafta ve kısaca 9 Mayısa kadar karşılaşacaksınız.

Hem iş, hem de aşk açısından olumlu gelişmeler meydana gelecek. Sanatla ilgilenenler verimli çalışmalar ortaya koyabilir ve bunları çok iyi biçimde sergileyebilirler.

Bu devre içinde mistik grupların içine girebilir, felsefi konularla ilgilenebilir ve ilginç kişilerle tanışabilirsiniz.

Aslanlar ise, zihinsel faaliyetleri yükselip anlayışları arttığı için kendilerini geçen haftaya göre çok daha iyi hissedecekler. Ancak, yaşadığınız bazı tuhaf haller nedeniyle algılamanız değişebilir ve siz bunlara kapılabilirsiniz. Ve tabii ki, kapılmamanız gerekiyor. Zira Neptün size yanılgılar ve bunun sonucunda ortaya çıkabilecek kayıplar verebilir.

Halbuki şimdi zihinsel faaliyetiniz yüksek. Akıl ve mantık süzgecinden geçirmeniz için çok uygun bir dönem. Sezgilerinize güvenmek yerine gerçekçi ve kararlı davranmayı başarabilirsiniz. Ve sizin bu doğrultuda potansiyeliniz giderek yükseliyor.

İkinci derece olumlu etkilenen burçlar ise, İkizler ve Kovalar. Özellikle İkizler bugünden itibaren zihinsel gerilimden tamamen kurtulup son derece aktif olacakları bir devreye giriyorlar.

Daha önce ortaya çıkmış olan iletişim sorunlarınızı bu günden itibaren tamamen çözümlemeye başlayabilirsiniz.

İlişkilerinizi en iyi biçimde dengeleyecek ve yepyeni fikirlerle ortaya çıkabileceksiniz. Daha da ötesi uygulamaya başlayacaksınız. Özellikle burcun ilk on günlük devresinde doğanlar hem aşk, hem de iş açısından son derece olumlu ve verimli bir döneme giriyorlar.

Sezgilerinizin yükseldiği bu devre içinde hem akıl, hem de sezgilerinizin yardımıyla son derece isabetli kararlar alabilir, olayları önceden öngörebilir ve ikna edici tutumunuzla çevrenizdekileri etkileyebilirsiniz.

Kovalar ise, bugünden itibaren çok daha keyifli olacakları bir döneme giriyorlar. İsteklerinizin yarattığı gerilim tamamen ortadan kalkmasa bile olumlu ve iyimser bir tutum içinde bulunacaklar.

Burcun ilk on günlük devresinde doğmuş olanlar Satürn ve Mars etkisiyle kendilerini isteksiz ve enerjisiz hissedebilirler. Ancak, bazı baskılar sizi daraltsa, bile bugünden itibaren hem zihinsel, hem de duygusal açıdan yükselmeye başlıyorsunuz.

Çok daha olumlu ve anlayışlı olabileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Yakın çevrenizin ve sevdiğinizin desteğini almak sizi rahatlatacak ve moralinizin yükselmesini sağlayacak. Böylece geliştirdiğiniz ve üzerinde uzun süredir düşündüğünüz fikirlerinizi açıklayabilir, çevrenizin desteğini alabilirsiniz.

Kritik konumda bulunan Teraziler ise, sanıldığı kadar kritik bir dönem geçirmeyecekler. Zira Venüs'ün olumlu etkisi duygularınızı yükseltecek ve kendinize olan güveninizi arttıracak. Ayrıca, sezgilerinizin de giderek güçlendiği bir dönemde bulunuyorsunuz. Özellikle burcun ilk on günlük devresinde doğmuş olanlar bugünden itibaren aklınızdan çok sezgilerinize güvenin ve içinizden gelen sesin doğrultusunda hareket edin. Böylece her şey istediğiniz gibi olabilir.

Yazarın Tüm Yazıları