Merkür’ün oyunları

Akıl faaliyetini yöneten Merkür’ün hareketi yavaşlayınca dikkat zayıflıyor.

Dikkatin zayıflaması ile birlikte bilinçaltını uyandıran olaylarla karşılaşmak düşünceleri etkileyebilir ve olayların tamamen değişmesine neden olabilir. Aslında karar vermek gereken konularda kararsız kalmak zihinsel gerilime neden olur.

Astrolojik açıdan içine girilen dönem düşüncelerin zihnin derinlerine indiği bir dönemi işaret ediyor. Böyle zamanlarda dikkat belirli bir noktada her zaman olduğundan daha uzun kalır ve ayrıntılar önem kazanır. Daha önce görülmeyen veya önemsenmeyen konular aniden önem kazanır ve o sırada dikkatiniz hangi konuya odaklı ise, o konuyla ilgili her türlü hatayı görecek hale gelirsiniz ve hata yapmamak için her zaman olduğundan daha fazla gayret gösterirsiniz. Karşılıklı kişilerin birbirini anlamasını zorlaştıran bu tip dönemlerde iletişim esnasında meydana gelebilecek tartışmaları büyütmemek için gayret gösterilmesi gerekiyor. Tam da böyle bir zamanda Bakırköy Town Center Alışveriş Merkezi’nde organizasyon yaptığımı duyanlar merakla bana soruyorlar ve geri giden Merkür döneminde nasıl oluyor da "Astroloji günleri" gerçekleştirebiliyorsun, hiç sorun olmuyor mu?" diyorlar. Elbette yerinde bir soru. Ancak geri giden Merkür döneminde hiçbir şey yapılmaz demiyorum. Her dönemin kendine uygun yapılacak işleri vardır. Mesela bu dönem Balık burcunun sembolize ettiği konularda yapılacak projeler ve organizasyonlar için bundan daha iyi bir zaman bulamazsınız. Özellikle bilinçaltının derinliklerini sorgulayan türde konularla ilgili çalışmalar yapıyorsanız, bu dönem çalışmalarınız açısından çok uygun bir dönem. Ve ben de kişinin kendisiyle ilgili bilgilerinin derinleşmesine yardımcı olan bir hizmet gerçekleştiriyorum ve bunu öğrencilerimle birlikte yapıyorum.

Elbette organizasyon sırasında ilginç ve düşündürücü iletişim sorunları yaşadım. Öyle ki, organizasyonun başlangıcında sistemin oluşturulması pek kolay olmasa bile bilgiye sahip biri olarak fazla zorlanmadan sorunları aşıp ihtiyacı olan kişilere bilgi aktarmayı başarıyorum. Üstelik yarın da devam edecek olan organizasyon Merkür’ün geri gitmeye başladığı gün son bulacak. Yani çok doğru bir zaman.

Karar vermek zorlaşıyor

Hissedilir derecede yavaşlamış olan Merkür, yarından itibaren geri gitmeye başlayacak. Ancak hareketinin son derece yavaşlamış olması hafta boyunca zihinsel faaliyetin yavaş olacağına işaret ediyor. Karar vermek, girişimde bulunmak ve dikkat gerektiren konularda yavaş davranılacak ve isteklerin ortaya konulması pek kolay olmayacak. Buna karşılık önceden alınmış bir türlü uygulanmamış olan kararlar doğrultusunda harekete geçmek ve eski işleri tamamlamak için uygun bir dönem.
Yazarın Tüm Yazıları