Maraton sadece maraton değildir

Malum 17 Kasım’da 35. Avrasya Maratonu var.

Haberin Devamı

Bu maraton kapsamında bir de yardımseverlik koşusu var.
TEMA Vakfı’nın “Dünyayı Kurtaran Adım” projesi için kimileri de koşarak ya da yürüyerek çevrelerinden bağış toplayacaklar.

* * *

Projenin amacı doğa ve çevre sorunlarının tespit ve çözümünde hiç tartışmasız en önemli unsur olan yerel farkındalığın ve gençlerin mücadele potansiyelinin geliştirilmesi...
Ve üniversite öğrencilerinin yaşadıkları çevrenin sorunlarına duyarlı, sorunların çözümünde aktif rol almak için harekete geçebilen, bu doğrultuda gönüllü çalışmaları organize edebilen, ekolojik bakış açısına sahip liderler olmalarına katkıda bulunmak.

* * *

Adım Adım Oluşumu Türkiye’nin ilk ve tek yardımseverlik koşu grubu. Başkalarına yardım etmeyi ilke edinmiş gönüllüleri, profesyonel olarak çeşitli şirket ve kurumlarda çalışan amatör sporcuları bir araya getirip ihtiyacı olan kişi ve kurumlarla buluşturan bir sivil toplum oluşumu da diyebiliriz.

* * *

Haberin Devamı

Amatör sporcu derken, sadece gidip yürüseniz bile oluyor. Yeter ki etrafınızdan bağış toplayın. Bu 3 lira da olur, 3 bin lira da, 30 bin lira da.
Toplanan bu bağışlarla Türkiye’nin 50 şehrindeki 100 üniversite öğrencisi kapsamlı bir çevre eğitimi ve liderlik programına alınacak.
Programa katılan her genç edindiği bilgi ve becerileri 25 kişilik bir grup üniversite öğrencisine aktaracak.
Hep beraber yereldeki bir doğa sorununa çözüm olacak eylem planı veya proje üretecekler.
Böylece gençler doğanın korunması ve geleceği konularında söz sahibi, çözümlerde ise aktif katılımcı olmayı öğrenecekler.
Proje nihayete erdiğinde 2500 üniversiteli genç çevre sorunları hakkında farkındalık kazanacak, bu sorunlarla mücadele yöntemleri ve yerel işbirlikleri konusunda eğitim almış olacak.

* * *

Bu ve benzeri oluşumlar Türkiye’de yardım kültürünü çeşitlendirip artırabilir, sportif faaliyetler yoluyla yardım farkındalığı sağlayabilir, kitlelere spor ve yardım kavramlarını benimsetebilir.
Nereden baksanız kazan-kazan durumu söz konusu.
Gönül ister ki daha çok insan yardım kültürüne katkıda bulunsun, gitsin yürüsün, koşsun, yardım toplasın...
Ve tabii bu tür oluşumların benzerleri artsın.

Yazarın Tüm Yazıları