Mango hapı out tango yapmak in

Zayıflamak için mango hapı yutmak yerine tango yapmak daha yararlı. Tango hiç olmazsa egzersiz yerine geçip kalori yaktırıyor!

Haberin Devamı

Kilo verme çabasına girenlerin bazıları, “zayıflama hapı” tuzağına düşmeye devam ediyor. Geçen yılın tuzağı “açai berry” haplarıydı. Bu yılın tuzağı da “mango” oldu. Öyle bildiğiniz Asya mangosu filan da değil, ille de “Afrika mangosu” olacak! Bu tuzaklar yıllardır var. “Yosun hapı, lahana hapı, saman dağı biberi hapı” en ünlüleri. Nasıl oluyor da binlerce insan hâlâ bu tuzaklara düşüyor? Emin olun, anlamakta biz doktorlar da çok zorlanıyoruz.

BARİ, ETKİLİ BİR ŞEY KULLANIN!

Kilo vermeye çalışanların bazı doğal desteklerinden de yararlanarak kilo verme hızlarını arttırmaya çalışmalarını tabii ki anlayışla karşılıyoruz. Bazı doğal maddelerin metabolizmayı hızlandırarak (yeşil çay özleri gibi), insülin reseptörlerinin insüline hassasiyetlerini artırarak (tarçın özleri gibi) bağırsaklardan yağ emilimini (Litramine) veya karbonhidrat emilimini azaltarak (phaselite) ya da yağ metabolizmasına hız katarak (alfa lipoik asid, B12 vitamini, CLA) kilo verme çabalarını destekleyebildiğini gösteren (sayıları sınırlıda olsa) klinik çalışmalar var. Eğer size uygun hazırlanmış beslenme planlarını dikkatle uygular ve aktivite azlığı sorununuzu çözüp düzenli egzersizde yaparsanız yukarıda saydığım hapların bir miktar faydasını görebilirsiniz. Ama bunların da faydalarının da oldukça sınırlı olduğunu unutmamalısınız. Hele hele yukarıda saydığım maddeleri içermeyenlerin hiçbir yararının olmayacağını asla ama asla
unutmalısınız.
Bana sorarsanız “ Mango’yu bırakıp tango yapın” derim, çünkü dans etmek kalori harcamayı arttırarak daha çok kilo verdirir.

Haberin Devamı

TANGO EGZERSİZ YERİNE GEÇER

Bir kez daha hatırlatalım. Kilo verdiren, zayıflatan bir ilaç, bir bitkisel (doğal) destek, bir vitamin yoktur. Bunu bulan olursa zaten, sanırım dünyanın en zengin insanları arasına anında giriverir! “Kilo vermenize yardımcı” olabilecek bazı destekler, bazı doğal moleküller var. Ama bunların hiçbiri, ama hiçbiri diyet yapmadan, egzersiz yapmadan, özellikle de kilo sorunun arka planındaki problemi ortadan kaldırmadan asla bir işe yaramazlar. Ama siz mutlaka bir “yardımcı destek hapı” kullanacaksanız gerçekten etkili olabilecek bir “yardımcı destek hapı” arıyorsanız, bari yukarıdaki listeden faydalanın yani litramine (XL medical),  phaselite, tarçın, CLA (conjugated linoleic acid), ALA (alpha lipoic acid) veya yeşil çay (kateşin) içeren desteklerden faydalanmaya çalışın.
Kısacası mango hapı yutmak yerine tango yapmak daha yararlı, çünkü tango, hiç olmazsa egzersiz yerine geçip kalori yaktırıyor!

Yazarın Tüm Yazıları