Mancini'yi anlamak

ROBERTO Mancini maça garip tercihler yaparak başladı ve şaşırtmadı.

Haberin Devamı

Oyuncu-pozisyon denkleminde olmayacak işler yaptı ama kurtarır tarafı bunu sıkıntı olmayacak bir maçta yapması. Yoksa Gökhan’ın solbek, Ceyhun’un stoper oynadığı bir takım ancak Elazığspor’a karşı oynar. Anlamaya çalıştığım şey Mancini’nin defansında ciddi problemler yaşadığı bir dönemde oynayacağı hayati Juventus maçı öncesi bu tercihlerle soruna çare arıyor olup, olmadığıydı.
Öyle ya salı akşamı çok kritik bir maç var ve Elazığ sınavı bunun bir provası ya da hazırlığı olur. Eğer öyleyse ve bu defans dizilişi ile oynayacaksa şimdiden “Geçmiş olsun” derim. Yok eğer bu bir soruna çare aramak değilse neyin tercihi anlamadım. Fakat bu enteresan tercihleri normalleştiren yedi dakikalık performans oldu. Erken gelen iki güzel gol Elazığspor’u bitirdi ama aynı anda sahadaki futbolu da bitirdi.
Aynı hafta içi Gaziantepspor maçında olduğu gibi golleri atıp sonra işi salan kupacılar gibiydi ligciler. Tek fark kaliteydi. Galatasaraylı oyuncuların bu düşük temposunu ve maçı erken bırakmasını Juventus maçına bağlayabiliriz.

POZİSYONSUZ

Haberin Devamı

ELAZIĞSPOR’un ise işi çok zor. Okan Hoca’nın devre arası takıma ciddi takviyeler yapması lazım ki bu ligde şansı olsun. Çünkü bu defans ile en az maç kazanan ve en erken ligden düşen takım olur.
Durumu şöyle özetleyelim. Pozisyon vermediği ve gol yemediği maç nerdeyse olmayan Galatasaray, bir maçı pozisyon vermeden ve gol yemeden tamamladı. Bu Galatasaray’ın iyi defans yapmasının ya da iyi oynamasının sonucu değil. Elazığspor’un bu konudaki zayıflığından ve eksikliğinden. Ama Şampiyonlar Ligi’nde işler çok farklı olacak ve hataya yer olmayacak.

MAÇIN İYİSİ

Oyunda kaldığı sürece gol atamasa da iyi işler yapan Didier Drogba.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Maç kazanmayı ihtimal dışı bırakan ve dökülen Elazığspor defansı.

HAKEM: En rahat maçlarından birini yönetti. Yorulmadı bile.

Yazarın Tüm Yazıları