Mancini güzellemesi!

EĞER rakibin kendi sahasında 74 maçtır yenilmiyorsa,

Haberin Devamı

Eğer rakibin liginde son çeyrekte en çok gol atan takımlardan biriyse, eğer rakibinde liginde en az gol yiyen takımın konumundaysa,
Eğer rakibin sana galip gelebileceğin hissini verip tuzağa düşürüyorsa, eğer rakibin hocası dünyanın en iyisi olmasına rağmen favori değiliz diyorsa anla ki içerideki maç çok önemli ve turu kendi sahasına taşımak istiyor. Ama sen değiştirdiğin sistemin kilit oyuncusu Ceyhun’u oynatmıyorsan, Ama sen Hazard’ın karşısına defansı iyi olmayan Eboue ve önüne Hajrovic’i koyarsan, Ama sen en kritik maçta en iyi defansçın Semih’i kenarda tutarsan, Ama sen çok zor gol yiyen Chelsea bu kadar ofans çıkarsan, Ama sen nispeten oturmaya başlayan sistemi ve oyuncuları değiştirirsen turu hediye edersin.

ÜÇ YANLIŞ ÜÇ DOĞRU

Maçın hikayesi uzun. Ancak şu kesin ki baş aktörü Mancini’ydi. İtalyan hoca, böylesine önemli bir maçta olmayacak kritik hatalar yaptı. Fizik kalite olarak her zaman çok iyi durumunda olan bir İngiliz takımına başlangıçta baskı ve tempo yaparak oyuna hakim olamazsın! Hele Chelsea gibi, ‘Mourinho savunması’ yapan bir takıma karşı çok zor pozisyon bulursun. Mancini, oyuna başlangıçta aslında kendisini inkâr etti. Juventus’a karşı her iki maçta da akıl ve sabırla harmanlanmış bir oyun oynayıp rakibin hata yapmasını bekleyen ve sonuç alan Mancini, sanki Chlesea daha kolay bir rakipmiş gibi başladı. Yaptığı hataları görüp ilk yarının ortasından itibaren tekrar eski sistemine dönmüş olması ikinci yarı Galatasaray’ı maça ortak etti. Üç hatası vardı, bunu da üç şekilde düzeltti:
1-Eboue: İkinci yarı daha defansif oynamaya başladı ve bu arada önündeki iyi olmayan Hajroviç’i de dışarı aldı.
2-Ceyhun: Sistemin en kritik oyuncusu yoktu ancak bu hatayı Yekta’yı oyuna alarak telafi etti.
3-Semih: Takımın en iyi defansçısını oyuna alarak Chelsea hücumlarını durdurmayı başardı.
Avrupa’da deplasman maçları zordur. Fakat İngiltere’de özellikle Chelsea deplasmanı çok daha zordur. Neden mi? Yukarıda yazıyor.
John Tery’nin pozisyonuna gelince... Top Tery’nin elindeyken hakem zaten oyunun başlamasını istememişti. Ama Galatasaraylılar oyunu hızlı başlatınca pozisyon gelişti fakat oyun zaten o ara hakem tarafından durdurulmuştu. Sarı kart doğru.

Haberin Devamı

MAÇIN İYİSİ: İnanılmaz koşan ve müthiş bir sistem oyuncusu olan William.
MAÇIN KÖTÜSÜ: Böyle önemli maçların, büyük beklentilerin oyuncusu Drogba.
MAÇIN HAKEMİ: Ortalama bir Avrupa hakemi düzeyinde maç yönetti.

Yazarın Tüm Yazıları